Dark Matter [SyFy]
-
Wskaż do odpowiedzi - patron
-
seriale znam jak kieszeń
- youtube Warszawa
Re: Dark Matter [SyFy]
Jest całkiem fajnie. Drugi odcinek to kontynuacja wątków z pilota bez żadnych przeskoków w czasie.Otrzymujemy trochę odpowiedzi ale pojawiają się też nowe pytania.Faktycznie co jest za drzwiami w ładowni oraz czym jest ta kostka ale mnie najbardziej interesuje kim jest ta młoda dziewczyna posiadająca uzdolnienia techniczne.Ciekawe jest też to czy grupa przetrwa jako grupa, kiedy pojawią się między członkami załogi poważniejsze tarcia.Można powiedzieć, że początek serialu nie zawiódł i na pewno dalej będę śledził losy załogi Razy. 

-
asd
Wskaż do odpowiedzi - ZAŁOŻYCIEL
-
Expert
- Ulubiony Serial: Rescue Me
-
Lubec
Wskaż do odpowiedzi - Moderator
-
Expert
- Grupa: (XviD asd)
- Kontakt:
Będzie
na weekendzie może, bo teraz nie mam za bardzo czasu.
Z ciekawości sięgnąłem też po komiks, a tu niespodzianka, bo ma on tylko cztery części. Ciekawe ile od siebie dołożyli scenarzyści serialu, bo przeczytałem pierwszy numer i kończy się mniej więcej w połowie pierwszego odcinka.

Z ciekawości sięgnąłem też po komiks, a tu niespodzianka, bo ma on tylko cztery części. Ciekawe ile od siebie dołożyli scenarzyści serialu, bo przeczytałem pierwszy numer i kończy się mniej więcej w połowie pierwszego odcinka.
-
sindar
Wskaż do odpowiedzi - Administrator
-
Expert
- Ulubiony Serial: No właśnie? Który?
Zacząłem oglądać 2 odcinek i... zasnąłem.
Jednak niezbyt podoba mi się kierunek, który ten serial zaczął obierać...
Jednak niezbyt podoba mi się kierunek, który ten serial zaczął obierać...
-
Wskaż do odpowiedzi - znam się
Biorę. Brakowało mi czegoś takiego.
-
grejpfrutella
Wskaż do odpowiedzi - spec
- Ulubiony Serial: Band of Brothers
Twoja opinia sindarze byla decydujaca i zrezygnowalan z ogladania po pilocie 

no sex, no rock'n'roll, just drugs.
-
sindar
-
Expert
Moja drzemka przekonała grejp 

-
asd
-
Expert
Początek mnie zraził - jak tylko zobaczyłem wszędzie tryskające iskry rodem wprost ze szlifierki kątowej opadły mi ręce. To może i było i dobre ale w latach 90-tych..
Nie zrażając się jednak dociągnąłem odcinek do końca i nawet akcja trochę akcja mnie zainteresowała - brak pamięci, tajna misja, nieznany ładunek w ładowni statku - zapowiadało się ciekawie i mocno tajemniczo. Ochoczo więc sięgnąłem po drugi odcinek.
Tutaj jednak totalnie się przejechałem - niby wojna na całęgo ale tylko o niej gadają... Jaszczury.. - jakie jaszczury? - znowu tylko o nich gadają..
Co ciekawe poprzez rozmowy bohaterów jesteśmy niejako wciągani w środek tej domniemanej wojny, której kompletnie nie pokazano.
Czy pisałem też, że dwa razy na tym odcinku mi się przysnęło??
Może i coś opuściłem ale drzemka w trakcie oglądania świadczy tylko o jednym - strata czasu.
Odpuszczam - tak jak przewidywałem - Syfy po raz kolejny raczy nas byle dziadostwem licząc, że może widzowie są ślepi...
Szkoda.
Nie zrażając się jednak dociągnąłem odcinek do końca i nawet akcja trochę akcja mnie zainteresowała - brak pamięci, tajna misja, nieznany ładunek w ładowni statku - zapowiadało się ciekawie i mocno tajemniczo. Ochoczo więc sięgnąłem po drugi odcinek.
Tutaj jednak totalnie się przejechałem - niby wojna na całęgo ale tylko o niej gadają... Jaszczury.. - jakie jaszczury? - znowu tylko o nich gadają..
Co ciekawe poprzez rozmowy bohaterów jesteśmy niejako wciągani w środek tej domniemanej wojny, której kompletnie nie pokazano.
Czy pisałem też, że dwa razy na tym odcinku mi się przysnęło??
Może i coś opuściłem ale drzemka w trakcie oglądania świadczy tylko o jednym - strata czasu.
Odpuszczam - tak jak przewidywałem - Syfy po raz kolejny raczy nas byle dziadostwem licząc, że może widzowie są ślepi...
Szkoda.

-
Lubec
-
Expert
- Kontakt:
A mnie się podoba.
Co wy z tymi jaszczurami, może rzeczywiście mi coś umknęło, ale czy ta "Raza", czyli jaszczuroludy to nie były tylko, żeby górników postraszyć.
Serial może nie wybitny, ale coś w historii mnie intryguje i jednak chcę się dowiedzieć o co w tym wszystkim chodzi... zwłaszcza po końcówce trzeciego odcinka.
Co wy z tymi jaszczurami, może rzeczywiście mi coś umknęło, ale czy ta "Raza", czyli jaszczuroludy to nie były tylko, żeby górników postraszyć.
Spoiler:
-
sindar
-
Expert
Ja na razie się wstrzymałem, poczekam na opinie po kolejnych odcinkach.
A na razie i tak mam nadmiar zaległości do nadgonienia.
A na razie i tak mam nadmiar zaległości do nadgonienia.
-
bigfranek
Wskaż do odpowiedzi - wciągam się
Popieram. Mam dokładnie taką samą opinie o tym "dziele" jak i o drugim potworku "Killjoys".asd pisze: Odpuszczam - tak jak przewidywałem - Syfy po raz kolejny raczy nas byle dziadostwem licząc, że może widzowie są ślepi...
Szkoda.
-
asd
-
Expert
-
Yugi_2142
Wskaż do odpowiedzi - Expert
- Kontakt:
@asd znów oglądałeś serial przewijając co dwie minuty i teraz narzekasz, że nie rozumiesz fabuły 
Nie da się ukryć, że serial do wybitnych nie należy ale da się go oglądać, ma statki kosmiczne i
są jakieś tam tajemnice... ot takie wakacjne pomieszanie Firefly z SGA, ja to kupuję 

Nie da się ukryć, że serial do wybitnych nie należy ale da się go oglądać, ma statki kosmiczne i
Spoiler:

Ignorance is a virtue.
-
asd
-
Expert
Co dwie?? A kto by tyle wytrzymał??
Wolę oglądać coś, co zabiję nudę na śmierć a nie jakieś tam półśrodki

Wolę oglądać coś, co zabiję nudę na śmierć a nie jakieś tam półśrodki

-
sindar
-
Expert
Dark Matter dostało 2 sezon (13 odcinków).
Może ktoś pokusi się o podsumowanie 1 sezonu?
W pewnym momencie sobie odpuściłem i waham się, czy jest sens ciągnąć dalej.
Może ktoś pokusi się o podsumowanie 1 sezonu?
W pewnym momencie sobie odpuściłem i waham się, czy jest sens ciągnąć dalej.
-
Lubec
-
Expert
- Kontakt:
-
-
seriale znam jak kieszeń
Jeszcze zostały mi chyba 3 odcinki do końca ale generalnie serial jest rozwojowy dowiadujemy się coraz więcej o bohaterach i ich historiach ale nie wiemy dalej najważniejszego kto ich tak urządził.Wydaje mi się, że serial zasłużył na 2 sezon (może zmienię zdanie po ostatnich odcinkach).
-
Yugi_2142
Wskaż do odpowiedzi - Expert
- Kontakt:
Mi się podobało, w dużej mierze z uwagi na bezstresowy klimat w stylu SGA i aktorów z SGA
Serialowi można sporo zarzucić, jeśli chodzi o realizację i pewną przewidywalność fabuły, ale utrzymuje to wszystko pewne standardy. Cieszę się że będzie drugi sezon bo zakończenie pierwszego jest mocno otwarte 

Ignorance is a virtue.
-
-
seriale znam jak kieszeń
Muszę przyznać, że takiego zakończenia nie spodziewałem się.Serial lekki, przyjemny ale trzeba przyznać, że w połowie zaczął być coraz mroczniejszy a w ostatnich dwóch odcinkach zaserwowano nam nowy wątek, kim u licha jest ten facet na łóżku?
-
Lubec
-
Expert
- Kontakt:
Szkoda, że tak późno serial pokazał jaki potencjał w nim drzemie. Ostatnie odcinki wniosły kilka wątków i jest na czym oprzeć drugi sezon, ciekawe rozwinięcie materiału źródłowego, który w serialu szybko został wyeksploatowany.
Ostatnie dwa odcinki naprawdę dobre, do końca nie można było przewidzieć co się stanie i kto za tym wszystkim stoi, taka atmosfera niepewności pozytywnie wpłynęła na sam finał.
Ostatnie dwa odcinki naprawdę dobre, do końca nie można było przewidzieć co się stanie i kto za tym wszystkim stoi, taka atmosfera niepewności pozytywnie wpłynęła na sam finał.
Oceń ten serial