Extant [CBS]
-
Wskaż do odpowiedzi - patron
-
seriale znam jak kieszeń
- youtube Warszawa
Re: Extant [CBS]
Oj ciężko o dobre sci-fi więc zadowolić się trzeba tym co mamy. Drugi sezon na pewno zobaczę a jak się rozwinie chłopiec pod opieką nowej rodziny, co zrobi cybernetyczne dziecko oraz kim są co obcy to wątki, które bardzo mnie ciekawią.
-
asd
Wskaż do odpowiedzi - ZAŁOŻYCIEL
-
Expert
- Ulubiony Serial: Rescue Me
Ciekawie rozpoczął się ten nowy sezon - z początku ze zdziwieniem przyjąłem fakt, że producenci postanowili na dobre Był to chyba jednak krok w dobrą stronę ponieważ niespodziewanie serial obrał przez to nową konwencję - zamiast rozbudowy "robocika" spodziewać się teraz możemy położenia głównego nacisku na wątek kryminalny.
Z przyjemnością więc zabiorę się za kolejny odcinek
Spoiler:
Z przyjemnością więc zabiorę się za kolejny odcinek

-
Wskaż do odpowiedzi - witam
jeśli chodzi o dobre sci-fi to polecam film niezgodna albo in time bardzo dobre dwa filmy które przedstawiają ciekawe rzeczy.
-
asd
Wskaż do odpowiedzi - ZAŁOŻYCIEL
-
Expert
- Ulubiony Serial: Rescue Me
Drugi sezon zakończony. Kilka ostatnich odcinków przewinąłem już jednak na podglądzie. Serial już po prostu mi się znudził i nie zamierzam oglądać kolejnego sezonu, jeśli takowy powstanie. Pomysł był fajny jednak zbytnio rozciągnięto w czasie mniej istotne wątki.

-
Lubec
Wskaż do odpowiedzi - Moderator
-
Expert
- Grupa: (XviD asd)
- Kontakt:
-
-
seriale znam jak kieszeń
No to chyba odpuszczę oglądanie 2 sezonu a właśnie dziś miałem zacząć 

-
Lubec
-
Expert
- Kontakt:
Ale z tego co się orientuję jest w miarę zamknięte zakończenie... no chyba, że się mylę.
-
Wskaż do odpowiedzi - większość oglądam
- Ulubiony Serial: Good Wife
Jest zamknięte.
-
-
seriale znam jak kieszeń
To spróbuję dziś jednak zacząć choćby dla Halle Berry 

-
Lubec
-
Expert
- Kontakt:
Skończyłem właśnie drugi sezon, który jest zdecydowanie lepszy od pierwszego.
Pierwszy sezon pozostawiał, wiele do życzenia... zresztą drugi też. Tyle, że nie jest on tak infantylny jak poprzedni.
Rozwinięto w dość interesujący sposób koncept z pierwszego sezonu i mimo, że nie wykorzystano do końca jego potencjału i nie obyło się bez licznych klisz to jednak poprawa jest widoczna.
Zmiana skali z mikro na makro i akcenty rozłożono inaczej. Początek sezonu zapowiadał nam trochę bardziej kameralną historię, ale gdzieś w połowie jednak ten czar i klimat prysł. A sama końcówka dość przewidywalna (zresztą twórcy zostawili sobie małą furtkę na przyszły sezon) i ograna na schematach.
Nie obyło się bez roszady w obsadzie i pozbyto się kilku irytujących postaci i wprowadzono kilka nowych. Dla mnie najlepszym nowym bohaterem okazał się JD Richter, grany przez ojca Winchesterów, czyli Jeffrey'a Deana Morgana. Aktor mający charyzmę i grający z dużą dozą luzu,że nie odczuwamy tutaj sztuczności. I choć w scenach z Halle Berry nie ma tej ekranowej chemii to i tak wypadło całkiem nieźle.
No i muszę pochwalić młodego Pierce'a Gagnona, który małego androida gra dość przekonująco. Co prawda w pierwszym sezonie jest trochę irytujący, ale tak widocznie napisali tę postać. Oglądałem go parę dni temu w "Looperze" i widać duży progres.
Może to i lepiej, że nie będzie trzeciego sezonu "Extant", bo drugi sezon ma dobre - może nie idealne, ale dobre - zakończenie, które nie pozostawia poczucia niedosytu. Dalsze przeciąganie tej historii nie miało by już sensu, bo prawie wszystkie wątki zamknięto, a morał wynikający z historii jest dość jednoznaczny, więc lepiej że skończyli w tym miejscu.
Pierwszy sezon pozostawiał, wiele do życzenia... zresztą drugi też. Tyle, że nie jest on tak infantylny jak poprzedni.
Rozwinięto w dość interesujący sposób koncept z pierwszego sezonu i mimo, że nie wykorzystano do końca jego potencjału i nie obyło się bez licznych klisz to jednak poprawa jest widoczna.
Zmiana skali z mikro na makro i akcenty rozłożono inaczej. Początek sezonu zapowiadał nam trochę bardziej kameralną historię, ale gdzieś w połowie jednak ten czar i klimat prysł. A sama końcówka dość przewidywalna (zresztą twórcy zostawili sobie małą furtkę na przyszły sezon) i ograna na schematach.
Nie obyło się bez roszady w obsadzie i pozbyto się kilku irytujących postaci i wprowadzono kilka nowych. Dla mnie najlepszym nowym bohaterem okazał się JD Richter, grany przez ojca Winchesterów, czyli Jeffrey'a Deana Morgana. Aktor mający charyzmę i grający z dużą dozą luzu,że nie odczuwamy tutaj sztuczności. I choć w scenach z Halle Berry nie ma tej ekranowej chemii to i tak wypadło całkiem nieźle.
No i muszę pochwalić młodego Pierce'a Gagnona, który małego androida gra dość przekonująco. Co prawda w pierwszym sezonie jest trochę irytujący, ale tak widocznie napisali tę postać. Oglądałem go parę dni temu w "Looperze" i widać duży progres.
Może to i lepiej, że nie będzie trzeciego sezonu "Extant", bo drugi sezon ma dobre - może nie idealne, ale dobre - zakończenie, które nie pozostawia poczucia niedosytu. Dalsze przeciąganie tej historii nie miało by już sensu, bo prawie wszystkie wątki zamknięto, a morał wynikający z historii jest dość jednoznaczny, więc lepiej że skończyli w tym miejscu.
Oceń ten serial