Transfer jest pod kontrolą. Tym razem jednak problem wystąpił z innej przyczyny - serwer ma ograniczenie do 200 przy przetwarzaniu tego samego skryptu tzn. jeśli dwieście osób na raz i w tym samym czasie wejdzie np. na tą samą podstronę lub np. na tego samego bloga to serwer normalnie tego nie wytrzymuje co właśnie się stało przy okazji robiąc sieczkę w bazie.
Transfer jest pod kontrolą. Tym razem jednak problem wystąpił z innej przyczyny - serwer ma ograniczenie do 200 przy przetwarzaniu tego samego skryptu tzn. jeśli dwieście osób na raz i w tym samym czasie wejdzie np. na tą samą podstronę lub np. na tego samego bloga to serwer normalnie tego nie wytrzymuje co właśnie się stało przy okazji robiąc sieczkę w bazie.
Zabrałem się za zaprogramowanie skryptów, umożliwiających edytowanie podstron przez każdego, zarejestrowanego użytkownika forum.
Przy okazji zastanawiam się, jakie rubryki / dane można by dodać do podstrony?
Czy np. "polski tytuł" byłby dobrym pomysłem?
Zabrałem się za zaprogramowanie skryptów, umożliwiających edytowanie podstron przez każdego, zarejestrowanego użytkownika forum. Przy okazji zastanawiam się, jakie rubryki / dane można by dodać do podstrony? Czy np. "polski tytuł" byłby dobrym pomysłem?
[quote="Sirm"]Ilość odcinków, sezonów, bezpośredni link do forum zamiast tylko szukaj, tyle na początek. Czy o coś innego chodziło?[/quote] Ale tylko dla zakończonych produkcji? No bo co z trwającymi?
Tylko jedna rzecz... kto będzie te sezony i odcinki aktualizował?
Raczej ułatwiłbym zmianę statusu "na antenie" "wkrótce" "zakończone", bo to się określa raz przy dodaniu serialu i potem nadany status wisi w nieskończoność.
Już i tak jest sporo nieaktualnych statusów na samym forum. Te, które zauważę, zmieniam, ale mam ostatnio naprawdę niewiele czasu na wszelakie hobby, także niestety forum...
Tylko jedna rzecz... kto będzie te sezony i odcinki aktualizował? Raczej ułatwiłbym zmianę statusu "na antenie" "wkrótce" "zakończone", bo to się określa raz przy dodaniu serialu i potem nadany status wisi w nieskończoność. Już i tak jest sporo nieaktualnych statusów na samym forum. Te, które zauważę, zmieniam, ale mam ostatnio naprawdę niewiele czasu na wszelakie hobby, także niestety forum...
Dla mnie sensu nie ma podawania linka do strony z napisami, wystarczy sama informacja czy są, bo jak są to albo napi albo n24. Po drugie jak dla mnie wystarczy informacja o ilości sezonów, przy takiej liczbie seriali nie ma możliwości aby aktualizować tę informację na bieżąco, nie licząc seriali już znajdujących się w bazie... ale to tylko moje zdanie.
Dla mnie sensu nie ma podawania linka do strony z napisami, wystarczy sama informacja czy są, bo jak są to albo napi albo n24. Po drugie jak dla mnie wystarczy informacja o ilości sezonów, przy takiej liczbie seriali nie ma możliwości aby aktualizować tę informację na bieżąco, nie licząc seriali już znajdujących się w bazie... ale to tylko moje zdanie.
Lubec pisze:Dla mnie sensu nie ma podawania linka do strony z napisami (...)
Jest w przypadku starszych produkcji np. The Inside czy ReGenesis - stare, dobre seriale gdzie większość osób nawet nie zdaje sobie sprawę, że takie napisy mogą gdzieś jeszcze istnieć.
Moim zdaniem więc taki link się przyda
Została więc ilość sezonów a ilość odcinków podajemy tylko dla mini seriali.
[quote="Lubec"]Dla mnie sensu nie ma podawania linka do strony z napisami (...)[/quote] Jest w przypadku starszych produkcji np. The Inside czy ReGenesis - stare, dobre seriale gdzie większość osób nawet nie zdaje sobie sprawę, że takie napisy mogą gdzieś jeszcze istnieć. Moim zdaniem więc taki link się przyda :)
Została więc ilość sezonów a ilość odcinków podajemy tylko dla mini seriali.
Nie - jak zmieścisz się w wadze pliku to możesz choćby i wielkie plakaty wrzucać - na podstronach i tak foty są automatycznie skalowane do wymiarów 200x295px
Nie - jak zmieścisz się w wadze pliku to możesz choćby i wielkie plakaty wrzucać - na podstronach i tak foty są automatycznie skalowane do wymiarów 200x295px