Witam.
Mam o to taki zestaw do złożenia:
obudowa Chieftec FI-01B-U3 zasilacz wewn. 200W
płyta ASRock FM2A88X-ITX+
proc. A10-7850K
Mushkin UDIMM DDR3 4 GB, 2400MHz, CL10, Redline x2
SSD HyperX Savage 240GB SATA3.
Do tego chce dołozyć jeszcze dysk hdd
http://www.morele.net/dysk-western-digi ... 1290/#div4
i napęd
http://www.morele.net/naped-lg-gtb0n-cz ... lk-698051/lub http://www.morele.net/naped-lenovo-thin ... 26-721813/
Pytanie moje czy jest takie czy muszę dokupić jeszcze jakieś kable, przejściówki itp?
Bo cos czytałem że do dvd slim trzeba ale nie znam się na tym zupełnie.
Jak się ktoś orientuje będę wdzięczny za pomoc.
Złożenie komputera.
-
grego1980
Wskaż do odpowiedzi - Expert
- youtube Warszawa
- Ulubiony Serial: 2 i pół
-
asd
Wskaż do odpowiedzi - ZAŁOŻYCIEL
-
Expert
- Ulubiony Serial: Rescue Me
Re: Złożenie komputera.
Złożyłem dziesiątki komputerów ale ostatnio to było już ładnych parę lat temu więc nie nadążam za bardzo i nie chcę Cię wprowadzić w błąd ale.
Generalnie jeśli płytę masz w wersji BOX to pewnie znajdziesz w pudełku kabel sata:

Ale pewnie chodzi Ci o taką przejściówkę czyli sata + power:

by od razu zasilić napęd...
Generalnie jeśli płytę masz w wersji BOX to pewnie znajdziesz w pudełku kabel sata:

Ale pewnie chodzi Ci o taką przejściówkę czyli sata + power:

by od razu zasilić napęd...

-
sHChypp
Wskaż do odpowiedzi - maniak serialowy
- Ulubiony Serial: SoA
No i napędu laptopowego nie założysz do 5,25" bay...
Po co Ci w ogóle slim?
Edit, dopiero teraz spojrzałem na obudowę ... ITX. W ogóle nie bawiłbym się w coś takiego, tylko kupił coś porządnego na Intelu. Słyszałeś o produktach z rodziny NUC? Zainteresuj się tym, bo uwierz, AMD słabuje od paru lat i to bardzo. NUCi występują w wersjach z mocnymi i5, do tego możesz założyć dyski na mSATA bądź też M.2 i wtedy to naprawdę lata. Wiem, bo złożyłem ... ponad setkę... tych sprzętów i wiem jak to działa.
Niesłyszalne i BARDZO wydajne. Ale ostrzegam, odpuść sobie konstrukcje oparte na Celeronach, bo szkoda Twojej kasy.
Po co Ci w ogóle slim?
Edit, dopiero teraz spojrzałem na obudowę ... ITX. W ogóle nie bawiłbym się w coś takiego, tylko kupił coś porządnego na Intelu. Słyszałeś o produktach z rodziny NUC? Zainteresuj się tym, bo uwierz, AMD słabuje od paru lat i to bardzo. NUCi występują w wersjach z mocnymi i5, do tego możesz założyć dyski na mSATA bądź też M.2 i wtedy to naprawdę lata. Wiem, bo złożyłem ... ponad setkę... tych sprzętów i wiem jak to działa.
Niesłyszalne i BARDZO wydajne. Ale ostrzegam, odpuść sobie konstrukcje oparte na Celeronach, bo szkoda Twojej kasy.
I will prevail
I'm stone and shale
Obsidian
Your oblivion
Becomes
I'm stone and shale
Obsidian
Your oblivion
Becomes
-
Sirm
Wskaż do odpowiedzi - admin pomocniczy
-
seriale to moja pasja
- Ulubiony Serial: Firefly
- Kontakt:
Ale z tymi napędami na ultrabay są straszne cyrki, wiem bo mam thinkpada, wersji tych ultrabayów jest chyba z 10 a każda występuje tylko w kilku urządzeniach, i nie bardzo pasują do innych. Może w tych nowych coś się zmieniło, ale nauczony doświadczeniem ja bym to omijał, tak na wszelki wypadek.
https://karinaoliteraturze.wordpress.com/
-
grego1980
Wskaż do odpowiedzi - Expert
- Ulubiony Serial: 2 i pół
To co napisałem już jest więc składam to i nic innego.sHChypp pisze:No i napędu laptopowego nie założysz do 5,25" bay...
Po co Ci w ogóle slim?
W ogóle nie bawiłbym się w coś takiego, tylko kupił coś porządnego na Intelu. Słyszałeś o produktach z rodziny NUC?

Ok dzięki za rade. To odpuszcze to i wezme coś innego.Sirm pisze:Ale z tymi napędami na ultrabay są straszne cyrki, wiem bo mam thinkpada, wersji tych ultrabayów jest chyba z 10 a każda występuje tylko w kilku urządzeniach, i nie bardzo pasują do innych. Może w tych nowych coś się zmieniło, ale nauczony doświadczeniem ja bym to omijał, tak na wszelki wypadek.