Hemlock Grove
-
asd
Wskaż do odpowiedzi - ZAŁOŻYCIEL
-
Expert
- youtube Warszawa
- Ulubiony Serial: Rescue Me
Re: Hemlock Grove
Kurcze jakoś ostatnio mi się nie chce tyle oglądać co zazwyczaj. Zima tego roku była dłuższa niż zazwyczaj i teraz bardziej do słoneczka mnie ciągnie niż przed ekran.
Oznacza to, ze muszę mocniej zacisnąć własny filtr i więcej produkcji odpuścić.
Archiwizowanie "na potem" jest bezsensowne bo w praktyce nigdy nie wraca się do staroci skoro tyle nowości ciągle wychodzi... - odpuszczam więc ten serial.
Oznacza to, ze muszę mocniej zacisnąć własny filtr i więcej produkcji odpuścić.
Archiwizowanie "na potem" jest bezsensowne bo w praktyce nigdy nie wraca się do staroci skoro tyle nowości ciągle wychodzi... - odpuszczam więc ten serial.

-
Wskaż do odpowiedzi
No, to jednak jest historia solidna, mocna, odpowiednio tajemnicza, kiedy trzeba brutalna, a kiedy indziej lekko melancholijna. Absolutnie nie da się tego zestawić z "True Blood" - to mniej więcej tak, jakby próbować porównać popcorn do steku z polędwicy wołowej w sosie z gorgonzoli z pistacjami i winogronami 
Bardzo mi się ten sezon podobał, tutaj śmierć ma swoją wagę (patrz scena z córkami szeryfa), elementy nadprzyrodzone są bardzo subtelnie dawkowane, same momenty przemiany są bardzo dobre, niezwykle cielesne, widać koszt takiej metamorfozy, do tego jest solidna tajemnica z tym czymś zamkniętym w laboratorium, w ogóle bardzo interesujący jest świat przedstawiony, z tymi "smokami", "wampirami", "wilkołakami", a wszytko bardzo realne, bez tanich sztuczek, trochę tak, jakby legendy, mity ożyły i okazały się prawdą
Niby są koligacje rodzinne, ale nie tak durne jak we wspominanym "True Blood", tylko sensownie splecione z fabułą, poza tym nikt tego nie nadużywa.
Generalnie, jak ktoś lubi takie klimaty, tajemnicy, dekadencji (ta specyficzna relacja matki i syna, zakończona dość drastycznie), ale też i dynamicznej akcji, z wyrazistymi postaciami, to nie powinien się zawieść

Bardzo mi się ten sezon podobał, tutaj śmierć ma swoją wagę (patrz scena z córkami szeryfa), elementy nadprzyrodzone są bardzo subtelnie dawkowane, same momenty przemiany są bardzo dobre, niezwykle cielesne, widać koszt takiej metamorfozy, do tego jest solidna tajemnica z tym czymś zamkniętym w laboratorium, w ogóle bardzo interesujący jest świat przedstawiony, z tymi "smokami", "wampirami", "wilkołakami", a wszytko bardzo realne, bez tanich sztuczek, trochę tak, jakby legendy, mity ożyły i okazały się prawdą

Niby są koligacje rodzinne, ale nie tak durne jak we wspominanym "True Blood", tylko sensownie splecione z fabułą, poza tym nikt tego nie nadużywa.
Generalnie, jak ktoś lubi takie klimaty, tajemnicy, dekadencji (ta specyficzna relacja matki i syna, zakończona dość drastycznie), ale też i dynamicznej akcji, z wyrazistymi postaciami, to nie powinien się zawieść

-
sindar
Wskaż do odpowiedzi - Administrator
-
Expert
- Ulubiony Serial: No właśnie? Który?

2 sezon Hemlock Grove wraca 11 lipca. Pojawił się jego poster.
Przyznam, że nie ogladałem tego serialu, ale widzę, że ostatnie komentarze są pozytywne.
Warto się nim zainteresować?
-
sindar
Wskaż do odpowiedzi - Administrator
-
Expert
- Ulubiony Serial: No właśnie? Który?
Pojawił się trailer 2 sezonu Hemlock Grovr.
Jak zapowiada nawet demony mają własne demony {Even Demons Have Demons).
-
Lubec
Wskaż do odpowiedzi - Moderator
-
Expert
- Grupa: (XviD asd)
- Kontakt:
Netflix opublikował trailer trzeciego sezonu,który jest zarazem finałowym. Składa się on z 10 odcinków, które zadebiutują na platformie już 23 października.
-
jaana23
Wskaż do odpowiedzi - znam się
- Ulubiony Serial: Wire in the Blood
Pojawł się trzeci sezon. Czy wiadomo coś o tłumaczeniu ? Był (mam nadzieję że nic nie pomyliłam) planowany w tłumaczeniach na n24 ale teraz nie ma go w tabelce. Może ktoś coś wie w tym temacie ? Pozdr 

-
jaana23
Wskaż do odpowiedzi - znam się
- Ulubiony Serial: Wire in the Blood
Witam, naprawdę nie ma chętnych do tłumaczenia tego serialu ????????? Bądź co bądź to Netflix, więc poziom zagwarantowany, w dodatku ostatni sezon (co też jest plusem dla ewentualnego tłumacza). 

Oceń ten serial