Emulacja...

Dyskusje ogólne, nie tylko na tematy związane z serialami TV ale też:
Kino, Muzyka, Film, Wydarzenia, Internet, Społeczność.. itp.
Awatar użytkownika
fluid
Wskaż do odpowiedzi
oglądam prawie wszystko
oglądam prawie wszystko
youtube Warszawa
Kontakt:

Emulacja...

Post autor: fluid »

Ciekawi mnie czy sa tu jacys rownie zboczeni na punkcie emulacji co i ja :D
W tym temacie siedze od ponad 10 lat i ciagle dobrze sie bawie.
Jak kogos interesuje ten temat to moze sobie poczytac rozne moje prace na ww temat.

http://www.forum.programosy.pl/wszystko ... t9707.html
http://www.forum.programosy.pl/jak-skon ... t9237.html
http://www.forum.programosy.pl/poradnik ... 77088.html

Jezeli ktos ma jakies pytania, szuka gier, nie wie jak skonfigurowac emulator to smialo moze pisac...
Obrazek

We crawl out from the wreckage
Fingers dig into the sands of the shores
Everything we worked for
Is ripped apart and ruined, drowned...
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

Również fascynuje mnie ten temat od momentu jak tylko przestałem chodzi na flipery gdy kupiłem sobie komputer...
Wprawdzie ostatnio troche zapomniałem o tym temacie ale mam w domu potężną kolekcję wszelkiego rodzaju romów :D
Może zrobimy jakiś ranking najlepszych gierek czy coś w tym stylu? :!:
Obrazek When Dreams Come True...
batman2k3
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: batman2k3 »

Ranking tak, o ile będzie sensowny (proponuję podział na systemy/konsole: CPS-2, NeoGeo itp.). Co do samej emulacji, to ostatnio się nieco opuszczam, ale swego czasu przeszedłem na emulatorze m.in. (wstyd się przyznać, zwłaszcza że kiedyś miałem SNESa) Chrono Triggera. Dzisiaj już raczej szału nie ma, ale co-opa w Metal Sluga (1, 2, X, ewentualnie 3, bo pozostałe w reaktywowanym SNK Playmore to już nie to samo i lepiej już nawet postrzelać sobie na poziomach znanych jak własna kieszeń - dzisiaj już nikt się nie jara tablicą hi-score) [najdłuższy nawias ever BTW] nigdy nie odmówię, tak samo jak w... (TO dopiero będzie wstyd) w Super Smash Bros na N64, bo Melee na beta emulatorze GCNa wyciąga w porywach (czyt. menusach) 10-15 fpsów.
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Bostonq »

Z emulatora korzystałem tylko raz, ale było to pamiętne przeżycie: kilka razy przeszedłem sobie "Silent Hill" z PS1. Pomijając ekwilibrystykę palców na klawiaturze, grało się bardzo przyjemnie. A i prędkość działania nie pozostawiała nic do życzenia :)
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

To może jakiś temat w stylu: "najlepsze zapomniane" gdzie każdy bedzie mógł wkleic fotke i powspominac itp?
Awatar użytkownika
fluid
Wskaż do odpowiedzi
oglądam prawie wszystko
oglądam prawie wszystko
Kontakt:

Post autor: fluid »

Może zrobimy jakiś ranking najlepszych gierek czy coś w tym stylu?
patrxac na Twoj avatar to bedzie to pewnikiem Punisher :D
Obrazek

We crawl out from the wreckage
Fingers dig into the sands of the shores
Everything we worked for
Is ripped apart and ruined, drowned...
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Nic bardziej mylnego - bardzo lubiłem

SnowBros

Obrazek

LiquidKids

Obrazek

i tym podobne :P hehe
dukekubas
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: dukekubas »

emulacja...bardzo lubie - glownie jrpg ze snesa...szkoda, ze chyba wszytskie dobre wykonczylem
yellow
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: yellow »

Zawsze lubiłem gry z mame32.
Xvid asd, to Snow Bross wygląda zupełnie jak Bubble Bobble, w które się swego czasu zagrywałem :grin:

Ogólnie polecam takie stare gry jak
Another World
Obrazek
Ufo Enemy Unknown i Ufo Terror from the deep
Obrazek
Furry of the furries
Obrazek
Moonstone - A Hard Days Knight
Obrazek

Nie działają bez dosboxa, więc chyba też pod emulacje podchodzą
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

SnowBros polegało dokładnie na tym samym tyle, że grałeś "bałwankami" i gra miała lepszą grafę i miodnośc.

Bubble Bobble było pod tym względem uboższe:

Obrazek

Co ciekawe SnowBros doczekało się drugiej i trzeciej części ale nie były już tak fajne jak "jedynka".

Obrazek

Another World mnie dosłownie rozwaliło - szkoda tylko, że Amigowa wersjabyła obcięta i brakowało końcowych etapów.
Ale skończyłem ją tak jak i UFO Enemy Unknown.
Amigowskie Furry przykuły mnie do monitora na tak długo, że to właśnie przez tą grę do teraz generalnie używam zwrotu "Fury" na wszyskie gry :grin:

A kto z Was grał w Midnight Resistance?

Obrazek

Ta z pozoru prosta strzelanka pożarła mi poczatkowo masę kasy nim nauczyłem się ją kończyc na dwóch kredytach.
Co ciekawe raz na wakacjach dorwałem automat, który miał tylko dwa przyciski (brakowało przycisku do obracania broni) - nie przeszkadzało mi to - nauczyłem się grac bez tego chociaż tylko do momentu "wodospadów" (oczywiście na jednym kredycie) - tam już czołgi jechały z lewej strony więc się nie dało... ale i tak frajda była nieziemska... :smile:
yellow
Wskaż do odpowiedzi

Midnight Resistance pierwszy raz widzę, ale w Metal sluga łupałem ostro na automatach, wygląda bardzo podobnie. Salon z automatami był na dworcu PKP,
żeby się do niego dostać trzeba było się zawsze przebić przez tłumek żuli ;)
A Contre pamiętacie ?:D
Obrazek
Helventis
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Helventis »

moje ulubione gry na Amige (nieśmiertelny komputer... mój niestety zaliczył zgona, juz nie pamiętam co się stało ale spaliło się coś i nie inwestowałem w naprawę) to Cannon Fodder, North & south :P , Settlers I , Mortal Kombat IV :P i taki jakiś fajny Bomberman :P (najlepszy w jakiego grałem) :D. Przy tych grach mogłem zarywać całe dnie, nigdy się nie nudziły, choć gier miałem bardzo dużo, to do tych mam jednak sentyment, nawet ostatnio znalazlem Cannon Fodder na komórke i na "okienkach" w szkole pocinałem xD
tgRIDDICKtg
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: tgRIDDICKtg »

ja szukam ufo na xp ktore normlanie chodzi :D
batman2k3
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: batman2k3 »

Jako, że @yellow wspomniał o Contrze (tylko, że podał screen z mało znanej wersji/edycji) to coś mi się przypomniało. To coś to fakt, że NES doczekał się emulatora napisanego w javie - a co za tym idzie - można go odpalić nawet na komórkach sprzed kilku lat. Świetna sprawa, choć w większości przypadków mało czytelna (chodzi o rozmiary wyświetlacza). A jak komuś się nudzi, a nie chce mu się instalować i szukać romów polecam (znowu JAVA) to:
http://nintendo8.com/

No cóż, już nie jestem taki dobry w Contrę :)

PS. Na koniec się pochwalę, że jako jedyna znana mi (osobiście) osoba posiadałem NESa, a nie Pegasusa czy innego klona [/lans]
atathoth
Wskaż do odpowiedzi
maniak serialowy
maniak serialowy

Post autor: atathoth »

emulacja! kiedys kiedys sie tym interesowalem, mialem emulki do GByow, N64, Psx itd... A najczesciej grane gierki to Pokemony :P i Star wars.

A ja moge sie pochwalic ze mialem Sega mega drive i boze ile gralem w Street fightera lub Desert strike! :D
Awatar użytkownika
zmora
Wskaż do odpowiedzi
znam się
znam się

Post autor: zmora »

tgRIDDICKtg pisze:ja szukam ufo na xp ktore normlanie chodzi :D
Jest lepsza wersja Ufo na xpeka Ufo Extraterrials, do tego są także mody ze starego ufo ;) Jak jestes zainteresowany to napisz.
Jest takie powiedzenie, że polski Lotnik to jest taki ,że jak będzie trzeba to poleci nawet na drzwiach od stodoły. Piloci polscy będą latali na efach16 ;)
yellow
Wskaż do odpowiedzi

Blasphemy :D

Szybka odpowiedź

ODPOWIEDZ