Expanse,The [SyFy]
-
asd
Wskaż do odpowiedzi - ZAŁOŻYCIEL
-
Expert
- youtube Warszawa
- Ulubiony Serial: Rescue Me
-
najphil
Wskaż do odpowiedzi - Expert
- Kontakt:
Re: Expanse,The [SyFy]
Pilotem jestem zachwycony. Czuje się pewną głębię i różnorodność przedstawionego świata. Bohaterowie też nie są płaskimi figurkami. Jest spora przestrzeń do "zwiedzania" i poznawania oraz intryga, która - jak się można domyślać - doprowadzi do wybuchu wojny. Ale nie ma co się wdawać w szczegóły, bo w przypadku tego typu seriali najważniejsze jest ogólne odczucie, a ja już tupię nóżkami bo chcę więcej.

-
Yugi_2142
- Kontakt:
To co najphil napisał 
Dodam jeszcze że statki, stacje i cała ta strona naukowo techniczna pokazana jest w sposób przekonujący dla laika za jakiego się uważam. Czekałem na taki serial. Mam nadzieję że nie okaże się być zbyt skomplikowany w odbiorze dla typowego amerykańskiego widza i zagości na dłużej w ramówce.

Dodam jeszcze że statki, stacje i cała ta strona naukowo techniczna pokazana jest w sposób przekonujący dla laika za jakiego się uważam. Czekałem na taki serial. Mam nadzieję że nie okaże się być zbyt skomplikowany w odbiorze dla typowego amerykańskiego widza i zagości na dłużej w ramówce.
Ignorance is a virtue.
-
sindar
Wskaż do odpowiedzi - Administrator
-
Expert
- Ulubiony Serial: No właśnie? Który?
Obejrzałem pilota i super. Oby tak dalej.
Zapwoiada się wreszcie dobre SF.
Zapwoiada się wreszcie dobre SF.
-
Wskaż do odpowiedzi - patron
-
seriale znam jak kieszeń
Drugi odcinek kończy się ciekawą sceną i ciekawe jak poradzą sobie.Wątki na stacji i na planecie Ziemia powolutku się rozwijają. Póki co wątek rozbitków wybija się na główną oś serialu ale ma się to wkrótce zmienić.Sceny w kosmosie bardzo sprawnie zrealizowane.Już są napisy do kolejnych dwóch odcinków.A tymczasem czas wybrać się na Gwiezdne Wojny
Sorki za offtop 
Spoiler:

-
sindar
-
Expert
Jeżeli ktoś ma wątpliwości, czy the Expanse oglądać, powinien obejrzeć 4 odcinki.
Po 4 pozbyłem się wątpliwości, oj działo się, działo...
-
Yugi_2142
- Kontakt:
Jakie wątpliwości?sindar pisze:Jeżeli ktoś ma wątpliwości, czy the Expanse oglądać, powinien obejrzeć 4 odcinki.

Ignorance is a virtue.
-
grejpfrutella
Wskaż do odpowiedzi - spec
- Ulubiony Serial: Band of Brothers
Zawsze kiedy chce obejrzec cos razem z mezem, slysze: "Obejrzalbym jakies DOBRE, WYSOKOBUDZETOWE sci-fi", oczywiscie chyba nie musze nikogo przekonywac, ze takie filmy wychodza ze 2 w roku
Jestesmy po pilocie Expanse i moze wysokobudzetowe nie jest, ale bardzo przyzwoite i zdecydowanie zachecajace do dalszego ogladania, zwlaszcza jak na SyFy. Dla odmiany Childhood's End nie zrobil na mnie praktycznie zadnego wrazenia.

no sex, no rock'n'roll, just drugs.
-
Lubec
Wskaż do odpowiedzi - Moderator
-
Expert
- Grupa: (XviD asd)
- Kontakt:
Jak na standardy telewizji to "The Expanse" jest bardzo wysoko budżetowe
I to zresztą widać.

-
grejpfrutella
Z tym sie zgodze
bardziej mialam na mysli kategorie meza 

-
Yugi_2142
- Kontakt:
Rzeczywiście, odcinek numer 4 zrywa hełm i powala na ziemię
Trudno sobie na tym etapie wyobrazić żeby serial mógł mieć jeszcze większy budżet.

Ignorance is a virtue.
-
najphil
- Kontakt:
WoW. Cztery odcinki bardzo fajne. Co prawda w drugim cała ta dramatyczna akcja z reperowaniem anteny była bardzo słaba i źle zagrana i już chciałem wieszać psy, ale zerknąłem, że jest kilku reżyserów i po prostu tu się musiał trafić ktoś, kto tego nie ogarnął, bo już dalej aktorsko wygląda to co najmniej przyzwoicie - poza "gorylem" terrorystki. Ten koleś to młotek i z wyglądu i umiejętności. Za to absolutnie mnie oczarował marsjański oficer wywiadu z kucykiem. Bardzo fajnie wykreowana postać.
Ale teraz zdaje się, że czeka nas długa przerwa, bo te kila odcinków wyciekło przedwcześnie do Sieci.
Ale teraz zdaje się, że czeka nas długa przerwa, bo te kila odcinków wyciekło przedwcześnie do Sieci.

-
grejpfrutella
Po 3 odcinkach jedynym minusem dla mnie sa jednowymiarowe i stereotypowe postacie: buntownik, miesniak, samica alfa itd., a marsjan co najmniej jak nazistow przedstawiono
Oczywiscie jest szansa, ze sie troche rozkreca.

-
Lubec
Wskaż do odpowiedzi - Moderator
-
Expert
- Grupa: (XviD asd)
- Kontakt:
No może i niektóre postacie są trochę stereotypowe, ale nie napisałbym, że jednowymiarowe. Choć samica alfa i mięśniak rzeczywiście na razie dość płytko przedstawieni. Ale są też postaci,które przedstawiono ciekawie jak gliniarz, który nie do końca wykonuje swoją robotę czy rodzinna i ciepła babcia, która jednocześnie jest bezlitosna dla szpiegów spoza Ziemi i która nie zawaha się wykorzystywać przyjaciół to bohaterowie (jedna z lepszych scen swoją drogą).
To dopiero cztery odcinki i z czasem na pewno postaci nabiorą większej głębi, bo widać, że na razie to niewiele pokazano.
To dopiero cztery odcinki i z czasem na pewno postaci nabiorą większej głębi, bo widać, że na razie to niewiele pokazano.
-
Wskaż do odpowiedzi - patron
-
seriale znam jak kieszeń
Nawrocilem sie po 4odcinkach bardzo sprawnie realizowany serial nie skapia finansow na efekty specjalne. Serial wchodzi do mojego harmonogramu 

-
asd
-
Expert
Dobra - zachwalacie fajerwerki i wysoki budżet... A co z fabułą? Czy wątki są pokręcone i skomplikowane czy też mamy do czynienia z prostą opowieścią? Do czego moglibyście porównać ten serial? Tak.. najbardziej?

-
sindar
-
Expert
Opowieść się rozwija, tak naprawdę dopiero poznajemy okoliczności miejsca, czasu i bohaterów. 
Myślę, że fabuła nie może być zbyt prosta, skoro cykl powieściowy liczy już 5 książek, a są jeszcze opowiadania.

Myślę, że fabuła nie może być zbyt prosta, skoro cykl powieściowy liczy już 5 książek, a są jeszcze opowiadania.
-
grejpfrutella
Ja od siebie dodam, ze jest sporo twistow, pare razy szczeka mi opadla, bo tego sie nie spodziewalam...
-
Yugi_2142
- Kontakt:
Trudno coś podobnego wybrać i nie narazić się na zarzut że jakiegoś typu przekłamanie, tym bardziej że nadal jesteśmy w pierwszej połowie sezonu. Serial z jednej strony czerpie z innych "kosmicznych" tytułów z gatunku, z drugiej strony jak dotychczas trzyma swój własny styl "realistycznego scifi" - nie mamy tu pól siłowych ani skoków w hiperprzestrzeń/FTL, itp. Uniwersum jest przedstawione z dbałością o detale, cały czas poznajemy historię i charaktery bohaterów. Żeby zobaczyć na ile obroni się cała intryga trzeba będzie poczekać do końca sezonu, na tą chwilę całość wygląda bardzo bardzo dobrze. Btw. 8,4 na IMDb.asd pisze:Dobra - zachwalacie fajerwerki i wysoki budżet... A co z fabułą? Czy wątki są pokręcone i skomplikowane czy też mamy do czynienia z prostą opowieścią? Do czego moglibyście porównać ten serial? Tak.. najbardziej?
Ignorance is a virtue.
-
asd
-
Expert
W takim razie muszę samemu się przekonać.
Widzę, że czwarty odcinek został wyemitowany dwa tyg. temu - jakaś przerwa jest czy co 14 dni puszczają?
Widzę, że czwarty odcinek został wyemitowany dwa tyg. temu - jakaś przerwa jest czy co 14 dni puszczają?

Oceń ten serial