Serial w telewizji dawno temu

Dyskusje ogólne, nie tylko na tematy związane z serialami TV ale też:
Kino, Muzyka, Film, Wydarzenia, Internet, Społeczność.. itp.
raziel1985
Wskaż do odpowiedzi
witam
witam
youtube Warszawa

Serial w telewizji dawno temu

Post autor: raziel1985 »

Witam serdecznie jeśli nie tu to przepraszam. Bardzo proszę o pomoc kiedyś leciał taki serial prawdopodobnie w telewizji regionalnej to były lata 90 te
Serial opowiadał o pewnym kosmicie który mieszkał w lesie w takiej jakby jaskini z wejściem w kształcie litery V a ten kosmitów był ubrany w taki przylegający kombinezon srebrny a na głowie miał coś na kształt kasku i takie srebrne spiczaste nakładki na palce i on jak zawsze szedł w tym lesie to tak tymi palcami przebieral. Proszę o pomoc bo nie pamiętam tytułu a sam serial chyba był produkcji australijskiej.

Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu Tapatalka
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Re: Serial w telewizji dawno temu

Post autor: asd »

To był serial animowany? Procedural? O czym był? Ten kosmita był głównym bohaterem? Dla jakiej grupy wiekowej był przeznaczony?
Może to: Obrazek ?
Obrazek When Dreams Come True...
Awatar użytkownika
jaana23
Wskaż do odpowiedzi
znam się
znam się
Ulubiony Serial: Wire in the Blood

Post autor: jaana23 »

Pisząc o top serialach dawnych i obecnych podałam angielski tytuł serialu, który mile wspominam (i nie ma co ukrywać, chętnie bym obejrzała raz jeszcze). "Prey", (zdaje się z 98 lub 99 roku) wyświetlany był u nas pod tytułem "Walka o przetrwanie", albo "Gra o przetrwanie" lub jeszcze inaczej "Gra o życie". Może ktoś skojarzy fabułę : egzystencja ludzkiego gatunku jest zagrożona przez osobniki, które z wyglądu nie różnią się od nas, jednak są bardziej inteligentne, przebiegłe, bezwzględne itp, itd. Nie pamiętam, jakie były tego przyczyny i czy były podane bardziej lub mniej "na tacy". Z pomysłem postludzi wcześniej się nie spotkałam w serialowych fabułach, a przynajmniej nie były one tak przedstawiane. Ewolucja i genetyka - prawdziwa gra o przetrwanie. Polecam, jeśli ktoś ma dostęp. :-)
raziel1985
Wskaż do odpowiedzi
witam
witam

Post autor: raziel1985 »

Asd to nie był serial animowany on leciał mniej więcej w takim czasie w jakim był wyświetlany inny super serial a mianowicie "dwa swiaty" ten kosmita był głównym bohaterem

Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu Tapatalka
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

Jaana23 - Walka o Przetrwanie - ciekawe ale nie oglądałem, nie wygląda zresztą za ciekawe:

Starocie dobrze się pamięta ale broń boże nie wolno do nich wracać.

Raziel1985 za mało danych albo po prostu też nie widziałem tej produkcji.
Obrazek When Dreams Come True...
Awatar użytkownika
jaana23
Wskaż do odpowiedzi
znam się
znam się
Ulubiony Serial: Wire in the Blood

Post autor: jaana23 »

Ponieważ zapadł mi w pamięć chciałabym ten serial raz jeszcze obejrzeć po tych 15 latach i porównać moje gusta obecne i "wczorajsze". Odbiegając nieco od tematu - niewątpliwie jednym z seriali, które w mojej ocenie pozostają (i zdaje się, że nie tylko w mojej - tytuł pojawiał się w top listach) jest Robin of Sherwood. Zawsze od reguły można znaleźć wyjątek. A Prey gdybym miała taką możliwość - obejrzałabym (bez napisów i tak nie da rady) :silent:

Szybka odpowiedź

ODPOWIEDZ