Catch,The [ABC]

Seriale prawdziwsze niż życie.
Awatar użytkownika
sindar
Wskaż do odpowiedzi
Administrator
Administrator
Expert
Expert
youtube Warszawa
Ulubiony Serial: No właśnie? Który?

USA Catch,The [ABC]

Post autor: sindar »

obrazek

Mireille Enos (słynna Linden z The Killing) zagra główną rolę w thrillerze The Catch.
Alice (Enos), specjalistka od ujawniania oszustw, nie ma pojęcia, że jest oszukiwana przez własnego narzeczonego Kierana, za którego planuje wkrótce wyjść za mąż. Zabawa w kotka i myszkę rozkręca się na całego.
The Catch oparty jest o książkę Kate Atkinson o tym samym tytule, producentką serialu jest Shonda Rhimes (Scandal).
Awatar użytkownika
joana
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Jak wybrać jeden?

Re: Mireille Enos w The Catch

Post autor: joana »

Nie znam książki, ale mam nadzieję, że będzie to rola bardzo pokręconej bohaterki. :)
Calcat iacentem vulgus (Seneka, rację ma)
Awatar użytkownika
grejpfrutella
Wskaż do odpowiedzi
spec
spec
Ulubiony Serial: Band of Brothers

Post autor: grejpfrutella »

Mimo, ze kocham The Killing, to jednak srednio przepadam za ta aktorka...pewnie zobacze tylko wtedy, jesli bedzie mial dobre opinie, choc fabula mnie zainteresowala.
no sex, no rock'n'roll, just drugs.
Awatar użytkownika
sindar
Wskaż do odpowiedzi
Administrator
Administrator
Expert
Expert
Ulubiony Serial: No właśnie? Który?

Post autor: sindar »

Serial dostał zamówienie na sezon.
Awatar użytkownika
najphil
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: najphil »

Sądziłem, że to będzie całkowicie lajtowy serial w stylu pan i pani smith i w sumie taki jest, ale jednak znalazło się tu miejsce dla odrobiny emocji i dramatu. Całkiem ciekawy miks. Ale jedno rzuca się w oczy. Mireille jest genialna. Gdy się śmieje to całym sobą, tak że i nam się unoszą kąciki ust. Gdy cierpi, to człowiek ma silną potrzebę ją przytulić. Dobrze dobrana oprawa muzyczna i w miarę przyzwoicie zapowiadająca się intryga.
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
Grupa: (XviD asd)
Kontakt:

Post autor: Lubec »

Widać przegapiłem premierę :)
Widziałem trailer i zapowiada się całkiem nieźle jak na taki "lajtowy" serial.
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
Kontakt:

USA Catch,The [ABC]

obrazek# Catch,The
Blef
[ABC]
[2016]
Produkcja: USA,
Gatunek: Kryminał,Obyczajowy
Reżyseria: Kevin Dowling,Julie Anne Robinson, Scenariusz: Kate Atkinson,Allan Heinberg

Obsada:
Mireille Enos ... Alice Vaughan
Peter Krause ... Benjamin Jones
Jay Hayden ... Danny Yoon
Alimi Ballard ... Reginald Lennox III
Rose Rollins ... Valerie Anderson
Sonya Walger ... Margot Bishop
Elvy Yost ... Sophie Novak

ObrazekObrazekObrazek
Alice Vaughan prywaty detektyw i specjalistka od wykrywania oszustw jest współwłaścicielką firmy, która ściga tajemniczego Pana X, który okrada własność intelektualną jej klientów. Kiedy wydaje jej się że już go ma ten znowu jej się wymyka. W życiu prywatnym Alice jest szczęśliwa z narzeczonym Benjaminem, z którym ma się niedługo pobrać.
Pewnego dnia jej narzeczony znika, a Pan X przejmuje wszystkie konta jej firmy. Alice ostatecznie dochodzi do wniosku, że Pan X to jej narzeczony, który ją oszukał i ukradł jej wszystkie oszczędności. Kobieta postanawia za wszelką cenę złapać oszusta.
Serial emitowany na TVN7 pod tytułem "Blef". Ale są też napisy dostępne.

Produkcja przypomina mi nieco "White Collar" i na pewno zapełni mi pustkę po tym serialu. Serial całkiem przyjemny i mimo rozrywkowej formy niesie pewien ładunek emocjonalny.
Co prawda bazuje na ogranych schematach, to jednak główni bohaterowie przyciągają i intrygują. Relacja Alice i jej byłego narzeczonego jest najlepszą częścią serialu, a wątki które jej towarzyszą jedynie mogą ciekawie na nią wpłynąć, o ile potencjał nie zostanie zmarnowany.

Co prawda pilot mi się podobał bardziej od drugiego odcinka, w którym sprawa tygodnia nie była zbyt porywająca,ale za to wątek główny trochę się rozwinął. Mam nadzieję, że twórcy tą grę w kotka i myszkę mają zaplanowaną na cały sezon i pokażą to w interesujący sposób. Na pewno obejrzę kolejne odcinki.
Awatar użytkownika
frych47
Wskaż do odpowiedzi
zawodowiec
zawodowiec
Ulubiony Serial: Tjockare an Vatten

USA Re: Catch,The [ABC]

Post autor: frych47 »

Wiem, że o gustach się nie dyskutuje bo każdy ma swoje ale dla mnie to jest kicz do kwadratu, niskobudżetowy serial wyprodukowany na komputerku. I jeszcze ta aktorka.
Awatar użytkownika
Stingwood
Wskaż do odpowiedzi
seriale to moja pasja
seriale to moja pasja
Ulubiony Serial: Six Feet Under
Grupa: RebelSubTeam

Post autor: Stingwood »

Będzie 2. sezon.
Let Life Live.

IMCDb.org: Internet Movie Cars Database
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
Kontakt:

Nie byłem pewny dalszego losu serialu,ale cieszę się, że będzie dalszy ciąg.
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
Kontakt:

Skończyłem pierwszy sezon. Plus jest taki, że gdyby serial został anulowany, ma w miarę zamknięte zakończenie.
W ostatnich trzech odcinkach jest dwa razy więcej twistów, niż w pozostałych siedmiu razem wziętych. Jakby scenarzyści mieli na akord płacone za każdy zwrot akcji na odcinek :crazy

Serial zły nie jest. Zawsze coś się dzieje, a w końcówce sezonu szczególnie jak już napisałem wyżej, co chwila widz jest zaskakiwany czymś innym. Z jednej strony produkcja nie nudzi, ale z drugiej strony niektóre twisty jakby były na siłę wrzucone i umotywowane tylko pretekstowo. Dodatkowo przy takim ich nasileniu tracą znacząco na sile i widz się przyzwyczaja, że zaraz znowu "z czymś wyskoczą"...
Z wszystkich postaci tylko dwójka głównych bohaterów pozytywnie się wyróżnia, choć i tak już pod koniec popadają w schematy, z których ciężko im się wyłamać, a przez co stają się nieciekawi i przewidywalni. Co na tle pozostałych postaci i tak wypada nadzwyczaj dobrze, bo pozostali bohaterowie potrafią niesamowicie irytować. Nie cały czas oczywiście, ale są pewne momenty kiedy chciało by się, żeby dana postać zginęła.

Nie jest to serial zły, a Mireille Enos jest przyjemna dla oka, historia gna do przodu. Serial nie ustrzegł się pewnej monotonii, gdzie wątki danego odcinka są mało oryginale i nieciekawe, owszem czasami zaskakują, ale bardzo rzadko. I te własnie wątki pojedyncze są największą wadą serialu, są jakby na siłę, bo nic nie wnoszą do serialu... no poza pretekstem do wprowadzania i rozwijania wątków romantycznych. Co samo w sobie wadą nie jest, ale akurat rozwijanie relacji między postaciami, poza główną parą jest realizowane po najmniejszej linii oporu i jest tak bardzo przewidywalne, że czasami szkoda marnowania na nie czasu antenowego.

Nie jest to serial zły. Ma swoje dobre, a czasami nawet bardzo dobre momenty, ale czegoś mu brakuje by jakoś bardziej zakorzenić się w świadomości widza, żeby na każdy kolejny odcinek czekał z niecierpliwością. Właściwie nie jest aż tak ciekawy dalszego ciągu historii (znaczy w jakimś stopniu oczywiście jestem), ale zawsze łapie się na tym, że uśmiecham się do monitora kiedy Alice Vaughan się uśmiecha. I za ten uśmiech ogólna ocena będzie bardziej przychylna.
Awatar użytkownika
frych47
Wskaż do odpowiedzi
zawodowiec
zawodowiec
Ulubiony Serial: Tjockare an Vatten

Post autor: frych47 »

Jeszcze lepsze "dzieło" stacji ABC to Wicked City.
Awatar użytkownika
Stingwood
Wskaż do odpowiedzi
seriale to moja pasja
seriale to moja pasja
Ulubiony Serial: Six Feet Under
Grupa: RebelSubTeam

Post autor: Stingwood »

Skasowano po 2. sezonie.
Let Life Live.

IMCDb.org: Internet Movie Cars Database