David Schwimmer zagra rolę Roberta Kardashiana w serialu stacji FX "American Crime : People v. O.J. Simpson", opartym na bestsellerowej książce Jeffrey'a Toobina a zaadaptowanej na potrzeby TV
przez Ryana Murphy'ego i Brada Falchuka
Pierwszy sezon serialu będzie składał się z 10 odcinków i przedstawi proces OJ Simpsona opowiedziany z punktu widzenia prawników działających po stronie obrony i oskarżenia.
Kardashian, to przyjaciel i adwokat Simpsona, gdy ten był sądzony za morderstwo swojej żony i jej przyjaciela.Rolę prokurator Marci Clark . powierzono Sarze Paulson, a Cuba Gooding Jr. zagra OJ.
David Schwimmer zagra rolę Roberta Kardashiana w serialu stacji FX [b]"American Crime : People v. O.J. Simpson"[/b], opartym na bestsellerowej książce Jeffrey'a Toobina a zaadaptowanej na potrzeby TV przez Ryana Murphy'ego i Brada Falchuka Pierwszy sezon serialu będzie składał się z 10 odcinków i przedstawi proces OJ Simpsona opowiedziany z punktu widzenia prawników działających po stronie obrony i oskarżenia. Kardashian, to przyjaciel i adwokat Simpsona, gdy ten był sądzony za morderstwo swojej żony i jej przyjaciela.Rolę prokurator Marci Clark . powierzono Sarze Paulson, a Cuba Gooding Jr. zagra OJ.
[FX]
[2015] Produkcja: USA, Gatunek: Kryminał,Dramat Reżyseria: Anthony Hemingway ,Ryan Murphy, Scenariusz: Scott Alexander,Larry Karaszewski
Obsada:
Sterling K. Brown ... Christopher Darden
Kenneth Choi ... Judge Lance Ito
Christian Clemenson ... Bill Hodgman
Cuba Gooding Jr. ... O.J. Simpson
Sarah Paulson ... Marcia Clark
David Schwimmer ... Robert Kardashian
John Travolta ... Robert Shapiro
Courtney B. Vance ... Johnnie Cochran
American Crime Story to serialowa antologia stacji FX, opowiadająca o głośnych amerykańskich sprawach kryminalnych. Z założenia każdy sezon serialu będzie opowiadał inną historię. Pierwszy sezon serialu otrzymał podtytuł The People v. O.J. Simpson i opowiada o słynnej sprawie O.J. Simpsona, amerykańskiej gwiazdy futbolu i gwiazdorze telewizyjnym, którego oskarżono o zamordowanie byłej żony i jej przyjaciela. Dowody zdawały się być jednoznaczne, a sprawa oczywista, jednakże sprawy w sądzie potoczyły się w dość nieoczekiwanym kierunku...
[b] [FX][/b] [2015] [b]Produkcja:[/b] USA, [b]Gatunek:[/b] Kryminał,Dramat [b]Reżyseria:[/b] Anthony Hemingway ,Ryan Murphy, [b]Scenariusz:[/b] Scott Alexander,Larry Karaszewski
[b]Obsada:[/b] Sterling K. Brown ... Christopher Darden Kenneth Choi ... Judge Lance Ito Christian Clemenson ... Bill Hodgman Cuba Gooding Jr. ... O.J. Simpson Sarah Paulson ... Marcia Clark David Schwimmer ... Robert Kardashian John Travolta ... Robert Shapiro Courtney B. Vance ... Johnnie Cochran
[img]https://baza.seriale-asd.eu/images/o1a.gif[/img][url=http://www.imdb.com/title/tt2788432/][img]https://baza.seriale-asd.eu/images/o2.gif[/img][/url][url=https://baza.seriale-asd.eu/portal0.php?zmienna=americancrimestory][img]https://baza.seriale-asd.eu/images/wieceja.gif[/img][/url][justuj]American Crime Story to serialowa antologia stacji FX, opowiadająca o głośnych amerykańskich sprawach kryminalnych. Z założenia każdy sezon serialu będzie opowiadał inną historię. Pierwszy sezon serialu otrzymał podtytuł The People v. O.J. Simpson i opowiada o słynnej sprawie O.J. Simpsona, amerykańskiej gwiazdy futbolu i gwiazdorze telewizyjnym, którego oskarżono o zamordowanie byłej żony i jej przyjaciela. Dowody zdawały się być jednoznaczne, a sprawa oczywista, jednakże sprawy w sądzie potoczyły się w dość nieoczekiwanym kierunku...[/justuj] https://www.youtube.com/watch?v=ZT0m9MBCMDo [justuj][/justuj]
Zacząłem oglądanie od współpracy przy literkach do 8. odcinka i się w niego wciągnąłem.
Teraz nadrabiam ten serial i przyznaję, że jest naprawdę udany - to jedna z lepszych premier tegorocznych.
Mały problem polega na tym, że na razie nie ma napisów do ostatnich 2 odcinków sezonu, ale serial leci też na polskim Fox-ie.
Miejmy nadzieję, że literki do ostatnich odcinków powstaną, jeśli nie, może sam się zainteresuję ich dokończeniem, ale to po Line of Duty.
PS Został zamówiony 2. sezon ACS, który opowiadał będzie o ... huraganie Katrina.
Zacząłem oglądanie od współpracy przy literkach do 8. odcinka i się w niego wciągnąłem. ;) Teraz nadrabiam ten serial i przyznaję, że jest naprawdę udany - to jedna z lepszych premier tegorocznych. Mały problem polega na tym, że na razie nie ma napisów do ostatnich 2 odcinków sezonu, ale serial leci też na polskim Fox-ie.
Miejmy nadzieję, że literki do ostatnich odcinków powstaną, jeśli nie, może sam się zainteresuję ich dokończeniem, ale to po Line of Duty.
PS Został zamówiony 2. sezon ACS, który opowiadał będzie o ... huraganie Katrina.
Emmy przyznane. ACS najlepszym miniserialem. Statuetki dostali również Sarah Paulson, Courtney B. Vance oraz Sterling K. Brown .
W mojej ocenie jak najbardziej zasłużenie.
Emmy przyznane. ACS najlepszym miniserialem. Statuetki dostali również Sarah Paulson, Courtney B. Vance oraz Sterling K. Brown . W mojej ocenie jak najbardziej zasłużenie.
Uwaga... serial dostał... 3 sezon.
Na tapecie zabójstwo projektanta Gianni Versace.
Będzie kręcony na początku 2017 praktycznie równolegle z drugą odsłoną serialu.
Wygląda na to, że oba obejrzymy praktycznie jeden po drugim.
Uwaga... serial dostał... 3 sezon. Na tapecie zabójstwo projektanta Gianni Versace. Będzie kręcony na początku 2017 praktycznie równolegle z drugą odsłoną serialu. Wygląda na to, że oba obejrzymy praktycznie jeden po drugim.
Ależ saga się rozkręca.
4 sezon serialu miałby być o... Monice Lewinsky.
Chyba jego twórcy łapią za dużo srok za ogon - 2 i 3 sezon będą miały swoją premierę dopiero w 2018.
Ależ saga się rozkręca. 4 sezon serialu miałby być o... Monice Lewinsky. Chyba jego twórcy łapią za dużo srok za ogon - 2 i 3 sezon będą miały swoją premierę dopiero w 2018.
American Crime Story: Katrina zmienia materiał źródłowy. Pierwotnie serial miał czerpać z książki The Great Deluge” Douglasa Brinkley'a teraz historia ma opierać się o książkę "Five Days at Memorial: Life and Death in a Storm-Ravaged Hospital" Sheri Fink. W związku z tymi zmianami w obsadzie maja nie pojawiać się wcześniej ogłoszeni Annette Bening, Matthew Broderick i Dennis Quaid. Swoją rolę ma zachować Sarah Paulson, która ma pojawić się jako dr Anna Pou.
American Crime Story: Katrina zmienia materiał źródłowy. Pierwotnie serial miał czerpać z książki The Great Deluge” Douglasa Brinkley'a teraz historia ma opierać się o książkę "Five Days at Memorial: Life and Death in a Storm-Ravaged Hospital" Sheri Fink. W związku z tymi zmianami w obsadzie maja nie pojawiać się wcześniej ogłoszeni Annette Bening, Matthew Broderick i Dennis Quaid. Swoją rolę ma zachować Sarah Paulson, która ma pojawić się jako dr Anna Pou.
3 sezon American Crime Story, tym razem z podtytułem Impeachment przemknął przez ekrany.
Tematem sezonu tym razem jest sprawa Billa Clintona i Moniki Lewinsky.
Jak dla mnie podciągnięcie tej sprawy pod "crime", gdzie w poprzednich sezonach mieliśmy do czynienia z morderstwami, jest przesadą. Owszem, w tle pojawiła się kwestia krzywoprzysięstwa... natomiast by nadal to traktować jako crime... choć może Amerykanie odbierają to inaczej. Przy tym, co dzieje się w naszej polityce, ta sprawa to naprawdę mały pikuś.
Tym samym 3 sezon ACS nie wzbudził u mnie większych emocji.
3 sezon American Crime Story, tym razem z podtytułem Impeachment przemknął przez ekrany. Tematem sezonu tym razem jest sprawa Billa Clintona i Moniki Lewinsky. Jak dla mnie podciągnięcie tej sprawy pod "crime", gdzie w poprzednich sezonach mieliśmy do czynienia z morderstwami, jest przesadą. Owszem, w tle pojawiła się kwestia krzywoprzysięstwa... natomiast by nadal to traktować jako crime... choć może Amerykanie odbierają to inaczej. Przy tym, co dzieje się w naszej polityce, ta sprawa to naprawdę mały pikuś. Tym samym 3 sezon ACS nie wzbudził u mnie większych emocji.