Sky zamówiło 3-odcinkowy paranormalny miniserial pt. "The Enfield Haunting", oparty o rzeczywiste wydarzenia, które miały miejsce w domu w północnym Londynie w 1977r., a które zostały opisane w książce "This House is Haunted" przez Guya Lyona Playfaira.
Serial jest określany jako "poltergeist drama", czyli zapewne będziemy mieli do czynienia z nawiedzeniem domu i jego mieszkańców przez jakiegoś złośliwego ducha.
W serialu pojawią się m.in. Timothy Spall (na zdjęciu), Juliet Stevenson oraz Matthew Macfadyen.
Reżyserią serialu zajmie się Duńczyk Kristoffer Nyhold, reżyser oryginalnego The Killing.
Sky zamówiło 3-odcinkowy paranormalny miniserial pt. "The Enfield Haunting", oparty o rzeczywiste wydarzenia, które miały miejsce w domu w północnym Londynie w 1977r., a które zostały opisane w książce "This House is Haunted" przez Guya Lyona Playfaira. Serial jest określany jako "poltergeist drama", czyli zapewne będziemy mieli do czynienia z nawiedzeniem domu i jego mieszkańców przez jakiegoś złośliwego ducha.
W serialu pojawią się m.in. Timothy Spall (na zdjęciu), Juliet Stevenson oraz Matthew Macfadyen. Reżyserią serialu zajmie się Duńczyk Kristoffer Nyhold, reżyser oryginalnego The Killing.
Dotychczas jeszcze nikomu nie udało się udokumentować i udowodnić, że istnieją "duchy".
Możemy więc tutaj co najwyżej mówić o oparciu, o jakieś legendy czy bajki.
Temat oklepany i powstało już parę filmów o tej tematyce ( i niby też niby na "faktach autentycznych") - nie zamierzam więc tracić czasu na oglądanie tej "kalki" zwłaszcza, że znam zakończenie tej książki (żonę też uratowali hehe).
Dotychczas jeszcze nikomu nie udało się udokumentować i udowodnić, że istnieją "duchy". Możemy więc tutaj co najwyżej mówić o oparciu, o jakieś legendy czy bajki.
Temat oklepany i powstało już parę filmów o tej tematyce ( i niby też niby na "faktach autentycznych") - nie zamierzam więc tracić czasu na oglądanie tej "kalki" zwłaszcza, że znam zakończenie tej książki (żonę też uratowali :p hehe).
A ja się zakochałem w Panu Spall i zacząłem oglądać i się niebywale zachwycać jego zwykle niewielkimi rolami w filmach, więc tutaj będę widzem obowiązkowym.
A ja się zakochałem w Panu Spall i zacząłem oglądać i się niebywale zachwycać jego zwykle niewielkimi rolami w filmach, więc tutaj będę widzem obowiązkowym.
Bardzo klasyczna opowieść o poltergeiscie. Całkiem fajna, choć prawie same klisze. Jak ktoś lubi klimaty starego "Poltergeista" to polecam. Tym bardziej, że nowy kinowy remake podobno ssie
Bardzo klasyczna opowieść o poltergeiscie. Całkiem fajna, choć prawie same klisze. Jak ktoś lubi klimaty starego "Poltergeista" to polecam. Tym bardziej, że nowy kinowy remake podobno ssie ;)
sindar pisze:Widzę, że jest już komplet literek. Ktoś oglądał (a może tłumaczył? )
Jak wrażenia? Warto się nim zainteresować?
Khe, khe Nie będę zbyt obiektywna, bo lubię taką tematykę Parę razy nieomal zeszłam na zawał [titi zresztą też ], całość naprawdę fajna i klimatyczna, choć zakończenie zostawia pewien niedosyt, niemniej jednak na sobotni wieczór będzie jak znalazł.
Make a plan. Set a goal.
Work toward it.
But every now and then,
look around, drink it in... 'cause this is it.
[quote="sindar"]Widzę, że jest już komplet literek. Ktoś oglądał (a może tłumaczył? ;)) Jak wrażenia? Warto się nim zainteresować?[/quote] Khe, khe :tongue: Nie będę zbyt obiektywna, bo lubię taką tematykę :) Parę razy nieomal zeszłam na zawał [titi zresztą też ;)], całość naprawdę fajna i klimatyczna, choć zakończenie zostawia pewien niedosyt, niemniej jednak na sobotni wieczór będzie jak znalazł.
Sindar dodał podstronę ale na wskutek błędu nie powstał się temat na forum więc go właśnie utworzyłem.
Info o serialu: [url=https://baza.seriale-asd.eu/portal0.php?zmienna=enfieldhaunting_the][img]https://baza.seriale-asd.eu/bar3/enfieldhaunting_the.gif[/img][/url]
Muszę przyznać, że zainteresowała mnie ta pozycja, a że trzy odcinki to chyba się skuszę... :ok
Ojejku...
W sumie w skrytości ducha czułam niedosyt, bo historia się fajnie zaczęła rozwijać, ale nie wiem, czy zniese tłumaczenie, bo i pierwsza część mi trochę dała do wiwatu
Make a plan. Set a goal.
Work toward it.
But every now and then,
look around, drink it in... 'cause this is it.
[quote="Norvik"](Mini)Serial dostał drugi sezon.[/quote] Ojejku... W sumie w skrytości ducha czułam niedosyt, bo historia się fajnie zaczęła rozwijać, ale nie wiem, czy [i]zniese[/i] tłumaczenie, bo i pierwsza część mi trochę dała do wiwatu ;)