[Foxtel]
[2016] Produkcja: Australia Gatunek: Dramat Reżyseria: Rowan Woods, Tony Krawitz, Scenariusz: Victoria Madden, Louise Fox
Obsada:
Elizabeth Debicki ... Dr. Anna Macy
Matthew Le Nevez ... Brian Dutch
Henry Nixon ... Fergus McFadden
Neil Pigot ... Dominic Harrold
Alison Whyte ... Deb Russell
Katie Robertson ... Sandra Hull
Nathan Lovejoy ... Tim Edwards
Maddison Brown ... Young Anna
Connor Carthy ... Nurse One
Tilda Cobham-Hervey ... Eliza Grayson
Doktor Anna Macy w niewytłumaczalny sposób zostaje powiązana ze zniknięciem dwóch dziewcząt w tasmańskiej dziczy. Oba zniknięcia dzieli piętnaście lat, a łączą okoliczności. Aby oczyścić swoje imię, Anna musi zagłębić się w swoją burzliwą przeszłość i zmierzyć z prawdą o sobie oraz gotyckiej ziemi.
Zapowiada się fajnie, ale pewnie znów bez napisów angielskich.
[b] [Foxtel][/b] [2016] [b]Produkcja:[/b] Australia [b]Gatunek:[/b] Dramat [b]Reżyseria:[/b] Rowan Woods, Tony Krawitz, [b]Scenariusz:[/b] Victoria Madden, Louise Fox
[b]Obsada:[/b] Elizabeth Debicki ... Dr. Anna Macy Matthew Le Nevez ... Brian Dutch Henry Nixon ... Fergus McFadden Neil Pigot ... Dominic Harrold Alison Whyte ... Deb Russell Katie Robertson ... Sandra Hull Nathan Lovejoy ... Tim Edwards Maddison Brown ... Young Anna Connor Carthy ... Nurse One Tilda Cobham-Hervey ... Eliza Grayson
[img]https://baza.seriale-asd.eu/images/o1a.gif[/img][url=http://www.imdb.com/title/tt4228802/][img]https://baza.seriale-asd.eu/images/o2.gif[/img][/url][url=https://baza.seriale-asd.eu/portal0.php?zmienna=ketteringincident_the][img]https://baza.seriale-asd.eu/images/wieceja.gif[/img][/url][justuj]Doktor Anna Macy w niewytłumaczalny sposób zostaje powiązana ze zniknięciem dwóch dziewcząt w tasmańskiej dziczy. Oba zniknięcia dzieli piętnaście lat, a łączą okoliczności. Aby oczyścić swoje imię, Anna musi zagłębić się w swoją burzliwą przeszłość i zmierzyć z prawdą o sobie oraz gotyckiej ziemi.[/justuj] [center]http://www.youtube.com/watch?v=2W61YtXVyDQ[/center] [justuj]Zapowiada się fajnie, ale pewnie znów bez napisów angielskich. ;)[/justuj]
Opinia po pierwszym podwójnym odcinku...
Jest przedziwnie.
Póki co, kojarzy mi się z miksem Twin Peaks, Archiwum X, Leftovers czy Pikniku pod Wiszącą Skałą.
Intryguje, ale zdarzają się też dłużyzny.
Naprawdę nie wiem, w którą stronę serial się potoczy. Może pójść w stronę SF, ale równie dobrze może się stać też zwykłym dramatem kryminalnym.
Oglądam dalej...
A może i nie tylko oglądam...
Zdradzę, że właśnie trwają sekretne konsultacje ze Stingiem.
Opinia po pierwszym podwójnym odcinku... Jest przedziwnie. Póki co, kojarzy mi się z miksem Twin Peaks, Archiwum X, Leftovers czy Pikniku pod Wiszącą Skałą. Intryguje, ale zdarzają się też dłużyzny. Naprawdę nie wiem, w którą stronę serial się potoczy. Może pójść w stronę SF, ale równie dobrze może się stać też zwykłym dramatem kryminalnym. Oglądam dalej... A może i nie tylko oglądam... :) Zdradzę, że właśnie trwają sekretne konsultacje ze Stingiem. ;)
Wyjdzie "w praniu".
Po drodze są wakacje i urlopy, a i pytanie, jak będzie wyglądała dostępność źródłowych literek - trochę czasu minęło, zanim powstały do 1 odcinka.
Słowem, będziemy to uzgadniać na bieżąco.
Wyjdzie "w praniu". :) Po drodze są wakacje i urlopy, a i pytanie, jak będzie wyglądała dostępność źródłowych literek - trochę czasu minęło, zanim powstały do 1 odcinka. Słowem, będziemy to uzgadniać na bieżąco. :)
sindar pisze:Opinia po pierwszym podwójnym odcinku...
Jest przedziwnie.
Póki co, kojarzy mi się z miksem Twin Peaks, Archiwum X, Leftovers czy Pikniku pod Wiszącą Skałą.
Intryguje, ale zdarzają się też dłużyzny.
Naprawdę nie wiem, w którą stronę serial się potoczy. Może pójść w stronę SF, ale równie dobrze może się stać też zwykłym dramatem kryminalnym.
Oglądam dalej...
A może i nie tylko oglądam...
Zdradzę, że właśnie trwają sekretne konsultacje ze Stingiem.
Brzmi ciekawie, zapisuję w kajeciku
Make a plan. Set a goal.
Work toward it.
But every now and then,
look around, drink it in... 'cause this is it.
[quote="sindar"]Opinia po pierwszym podwójnym odcinku... Jest przedziwnie. Póki co, kojarzy mi się z miksem Twin Peaks, Archiwum X, Leftovers czy Pikniku pod Wiszącą Skałą. Intryguje, ale zdarzają się też dłużyzny. Naprawdę nie wiem, w którą stronę serial się potoczy. Może pójść w stronę SF, ale równie dobrze może się stać też zwykłym dramatem kryminalnym. Oglądam dalej... A może i nie tylko oglądam... :) Zdradzę, że właśnie trwają sekretne konsultacje ze Stingiem. ;)[/quote]
Obejrzałem już 4 odcinki i dalej jest niezłe, oczywiście wiadomo niewiele więcej kiedy następne literki - zależy teraz od mocy Stingiego, ja mam bibe, może zaczeka na mnie, może nie.
Obejrzałem już 4 odcinki i dalej jest niezłe, oczywiście wiadomo niewiele więcej :) kiedy następne literki - zależy teraz od mocy Stingiego, ja mam bibe, może zaczeka na mnie, może nie. ;)
A ile ma mieć odcinków? Bo jak tylko kilka to chętnie się w niego zagłębie - wygląda interesująco... Jeśli jednak ma być ich co najmniej kilkanaście to się zastanowię...
A ile ma mieć odcinków? Bo jak tylko kilka to chętnie się w niego zagłębie - wygląda interesująco... Jeśli jednak ma być ich co najmniej kilkanaście to się zastanowię...
Po 6 odcinkach (literki są już dostępne) powiem, że tajemnice rodzą kolejne tajemnicę i serial nadal trzyma w napięciu.
Nie wiem, jak Stingie, ale ja nie żałuję, że zabrałem się za jego tłumaczenie.
Po 6 odcinkach (literki są już dostępne) powiem, że tajemnice rodzą kolejne tajemnicę i serial nadal trzyma w napięciu. Nie wiem, jak Stingie, ale ja nie żałuję, że zabrałem się za jego tłumaczenie.
Tak oto przygoda w lesie Kettering dobiegła końca (?).
Pozostaje jedynie czekać na informację o ewentualnym zamówieniu drugiego sezonu tego serialu.
Literki do kompletnego sezonu znajdziecie w naszej bazie z napisami.
Na seans zapraszają Stingwood i sindar.
Tak oto przygoda w lesie Kettering dobiegła końca (?). Pozostaje jedynie czekać na informację o ewentualnym zamówieniu drugiego sezonu tego serialu. Literki do kompletnego sezonu znajdziecie w naszej bazie z napisami. Na seans zapraszają Stingwood i sindar. :)
Czy ten serial ma zamkniętą całość ,to znaczy czy ma sensowne zakończenie bez jakiegoś cliffhangera na końcu, bo obawiam się że drugi sezon może nie powstać.
Czy ten serial ma zamkniętą całość ,to znaczy czy ma sensowne zakończenie bez jakiegoś cliffhangera na końcu, bo obawiam się że drugi sezon może nie powstać.
Co by tu powiedzieć...
No niestety, jest cliff, ale jestem większym optymistą, liczę, że drugi sezon powstanie.
Największym problemem wydaje się być dostępność robiącej karierę Elizabeth Debicki, ale mam wrażenie, że producenci próbują znaleźć rozwiązanie tego problemu, inaczej byśmy już otrzymali informację o cancelu.
Co by tu powiedzieć... No niestety, jest cliff, ale jestem większym optymistą, liczę, że drugi sezon powstanie. Największym problemem wydaje się być dostępność robiącej karierę Elizabeth Debicki, ale mam wrażenie, że producenci próbują znaleźć rozwiązanie tego problemu, inaczej byśmy już otrzymali informację o cancelu.