Bryan Fuller (Hannibal, Amerykańscy Bogowie) został namaszczony przez stację CBS na showrunnera nowego serialu z rodziny Star Trek.
W serialu pojawią się zupełnie nowe postaci i cywilizacje, nie będzie on ściśle związany ani z mitologią "starych" seriali, ani z continuum nowych filmów kinowych.
Wiadomość, że Fuller będzie producentem tego Star Treka mocno mnie ucieszyła, zdaje się obiecywać przyzwoity poziom nowego serialu.
Tym bardziej, że sam debiutował przy realizacji Voyagera i Deep Space Nine.
[newsimg=left]https://baza.seriale-asd.eu/upload_files/bfuller.jpg[/newsimg] Bryan Fuller (Hannibal, Amerykańscy Bogowie) został namaszczony przez stację CBS na showrunnera nowego serialu z rodziny Star Trek. W serialu pojawią się zupełnie nowe postaci i cywilizacje, nie będzie on ściśle związany ani z mitologią "starych" seriali, ani z continuum nowych filmów kinowych.
Wiadomość, że Fuller będzie producentem tego Star Treka mocno mnie ucieszyła, zdaje się obiecywać przyzwoity poziom nowego serialu. Tym bardziej, że sam debiutował przy realizacji Voyagera i Deep Space Nine.
Do ekipy odpowiedzialnej za produkcję dołączają syn Gene'a Roddenberry'ego, twórcy oryginalnego "Star Treka", Rod Roddenberry prezydent Roddenberry Entertainment oraz prezes Trevor Roth, którzy będą producentami wykonawczymi wraz z Alexem Kurtzmanem, Heather Kadin oraz Bryanem Fullerem.
Do ekipy odpowiedzialnej za produkcję dołączają syn Gene'a Roddenberry'ego, twórcy oryginalnego "Star Treka", Rod Roddenberry prezydent Roddenberry Entertainment oraz prezes Trevor Roth, którzy będą producentami wykonawczymi wraz z Alexem Kurtzmanem, Heather Kadin oraz Bryanem Fullerem.
Ujawniono, że tytuł serialu to Star Trek Discovery oczywiście od nazwy statku, którym podróżują bohaterowie.A tak wygląda nowy statek.https://www.youtube.com/watch?v=QGsuM31IC-Q
No to teraz to się wkurzyłem...
Toż to animowane będzie!! bleeee.
Szkoda. Liczyłem na dobry serial sci-fi a nie na niszową bajeczkę, którą można niezobowiązująco zobaczyć w niedzielne przedpołudnie na CN czy innym dziecięcym kanale..
No to teraz to się wkurzyłem... Toż to animowane będzie!! bleeee. Szkoda. Liczyłem na dobry serial sci-fi a nie na niszową bajeczkę, którą można niezobowiązująco zobaczyć w niedzielne przedpołudnie na CN czy innym dziecięcym kanale..
Jakoś z Babylon 5 ta grafika mi się skojarzyła... ale czasy mamy trochę już inne.
Sam nie wiem, nie osądzam na razie, Fuller jest zaangażowany w realizację, nie uprzedzam się za wcześnie.
Jakoś z Babylon 5 ta grafika mi się skojarzyła... ale czasy mamy trochę już inne. Sam nie wiem, nie osądzam na razie, Fuller jest zaangażowany w realizację, nie uprzedzam się za wcześnie.
Z animowanych to dotychczas tylko jeden serial mi się podobał:
A to przecież tylko ułamek %-towy produkcji animowanych.
Trudno więc nie być negatywnie nastawionym.
Szkoda.
Z animowanych to dotychczas tylko jeden serial mi się podobał: [url=https://baza.seriale-asd.eu/portal0.php?zmienna=bewarebatman_the][img]https://baza.seriale-asd.eu/bar3/bewarebatman_the.gif[/img][/url] A to przecież tylko ułamek %-towy produkcji animowanych. Trudno więc nie być negatywnie nastawionym. Szkoda.
Czyli taka hybryda? Wątpię bo jak w to wpleść realne postaci? Co ze scenami gdzie efekty będą potrzebne w scenach, w których będą normalni ludzie??
Raz będą rysuneczki a raz film? Ludzie będą kręceni na bluescreenie a w tle kredkowe wybuchy??
Jest jeszcze szansa, że to tylko taki trailer niejako na zachętę (brrr co za pomysł) a sam film będzie realizowany techniką tradycyjną ale z drugiej strony teraz wszystko ma być najtańsze. Rysowanki zawsze będą tańsze niż produkcja prawdziwego filmu/serialu...
[quote="sindar"]raczej efekty mogą być takie...[/quote]Czyli taka hybryda? Wątpię bo jak w to wpleść realne postaci? Co ze scenami gdzie efekty będą potrzebne w scenach, w których będą normalni ludzie?? Raz będą rysuneczki a raz film? Ludzie będą kręceni na bluescreenie a w tle kredkowe wybuchy??
Jest jeszcze szansa, że to tylko taki trailer niejako na zachętę (brrr co za pomysł) a sam film będzie realizowany techniką tradycyjną ale z drugiej strony teraz wszystko ma być najtańsze. Rysowanki zawsze będą tańsze niż produkcja prawdziwego filmu/serialu...
Ale to z tego co widzę tylko test footage, to może być tylko pogląd na to jak wygląda statek. Finalna wersja może być bardziej dopracowana i wcale nie musi to być serial animowany.
Ale to z tego co widzę tylko test footage, to może być tylko pogląd na to jak wygląda statek. Finalna wersja może być bardziej dopracowana i wcale nie musi to być serial animowany.
Kłopoty na pokładzie Star Trek.
Premierę przesunięto na maj, ale i ten termin jest zagrożony, nadal nie obsadzono głównej roli w serialu.
Doszło do rozmów na linii CBS - Fuller.
CBS zarzuciła Fullerowi (chyba słusznie), że nie ma wystarczająco dużo czasu dla projektu, więc ustąpił ze stanowiska showrunnera.
Wypracowana przez Fullera wizja serialu pozostaje aktualna, będzie on jednym z producentów serialu i będzie się angażował w najważniejsze wątki serialu.
Kłopoty na pokładzie Star Trek. Premierę przesunięto na maj, ale i ten termin jest zagrożony, nadal nie obsadzono głównej roli w serialu. Doszło do rozmów na linii CBS - Fuller. CBS zarzuciła Fullerowi (chyba słusznie), że nie ma wystarczająco dużo czasu dla projektu, więc ustąpił ze stanowiska showrunnera. Wypracowana przez Fullera wizja serialu pozostaje aktualna, będzie on jednym z producentów serialu i będzie się angażował w najważniejsze wątki serialu.
- Michelle Yeoh - kapitan Georgiou,
- Doug Jones - oficer naukowy (kosmita z nieznanej nam jeszcze z cyklu ST rasy),
- Anthony Rapp - potucznik Stamets.
- Michelle Yeoh - kapitan Georgiou, - Doug Jones - oficer naukowy (kosmita z nieznanej nam jeszcze z cyklu ST rasy), - Anthony Rapp - potucznik Stamets.