Cennik dostępu do netu
-
Wskaż do odpowiedzi
-
Wskaż do odpowiedzi
-
Wskaż do odpowiedzi
-
Wskaż do odpowiedzi
Jestem nieustannie w podróży z komputerem - czy to zwykłe przejażdżki po Warszawie, czy codzienny spacer do szkoły, czy też podróże trwające nawet dziesięć godzin... Stąd potrzebuję internetu o dobrym zasięgu. Drugą ważną kwestią jest cena - przy opłatach za stancję, kiepskich zarobkach i masakrycznej forsie wydawanej na leki, cena usługi nie może być zbyt wysoka...
Przez rok korzystałam z mobilnego Playa... Umowa co prawda była dłuższa, ale wcześniej korzystała moja siostra. Nie sprawdził się - na moje wymagania był zbyt problematyczny. Połączenie się zrywało, internet 'wariował', tracił zasięg, a modem często miał problemy z usb...
Przy okazji kończącej się umowy miła pani z PLAYa zadzwoniła, proponując przedłużenie umowy...
TERAZ - 1Mbps - 4GB - 45zł/msc
PRZEDŁUŻAJĄC NA ROK - 2Mbps - 8GB - 39zł/msc
Wydawało się opłacalne, ale postanowiłam się rozejrzeć po rynku przed podjęciem decyzji. W końcu przy tak dużej ilości ściąganych plików 8GB to nadal mało. Najlepszą ofertę podało mi na tacy ORANGE. Mam u nich cztery telefony obecnie i trzy już spłacone, a tylko raz miałam problemy z którąś z usług. Zaryzykowałam.
Umowa na 30 miesięcy:
- HP Mini za 1zł
- od 7Mbps (w Wałczu) do 42Mbps (w Warszawie)
- 6GB transferu miesięcznie
- nielimitowany transfer od północy do ósmej rano
- 100zł/msc
Korzystam drugi tydzień i przyznam, że jestem zadowolona. Wróciłam do torrentów, oglądania seriali online i w końcu czerpię przyjemność z klikania w Internecie. Polecam więc... dla mobilnych!
Przez rok korzystałam z mobilnego Playa... Umowa co prawda była dłuższa, ale wcześniej korzystała moja siostra. Nie sprawdził się - na moje wymagania był zbyt problematyczny. Połączenie się zrywało, internet 'wariował', tracił zasięg, a modem często miał problemy z usb...
Przy okazji kończącej się umowy miła pani z PLAYa zadzwoniła, proponując przedłużenie umowy...
TERAZ - 1Mbps - 4GB - 45zł/msc
PRZEDŁUŻAJĄC NA ROK - 2Mbps - 8GB - 39zł/msc
Wydawało się opłacalne, ale postanowiłam się rozejrzeć po rynku przed podjęciem decyzji. W końcu przy tak dużej ilości ściąganych plików 8GB to nadal mało. Najlepszą ofertę podało mi na tacy ORANGE. Mam u nich cztery telefony obecnie i trzy już spłacone, a tylko raz miałam problemy z którąś z usług. Zaryzykowałam.
Umowa na 30 miesięcy:
- HP Mini za 1zł
- od 7Mbps (w Wałczu) do 42Mbps (w Warszawie)
- 6GB transferu miesięcznie
- nielimitowany transfer od północy do ósmej rano
- 100zł/msc
Korzystam drugi tydzień i przyznam, że jestem zadowolona. Wróciłam do torrentów, oglądania seriali online i w końcu czerpię przyjemność z klikania w Internecie. Polecam więc... dla mobilnych!
-
yar
Wskaż do odpowiedzi - załapałem bakcyla
- Kontakt:
Operator telewizji kablowej "Satfilm" dostarcza oprócz rozrywki w formie tv również dostęp do internetu.
Marketingowym bełkotem nazywają Pakiet SPEED o przepustowości łącza do 4096 kbit/s z wysyłaniem do 256 kbit/s w cenie 42 zł.
Stabilność i prędkość w stronę użytkownika jest zadowalająca, gorzej z wysyłaniem plików - wolno to strasznie idzie. Na 1 maja tego roku zapowiedziano "szybszy internet" w tej samej cenie /na stronie podano informację o problemach technicznych i delikatnym przesunięciu czasowym zwiększenia prędkości/ - mam cichą nadzieję, że ta zmiana pójdzie w parze z "uploadem".
Marketingowym bełkotem nazywają Pakiet SPEED o przepustowości łącza do 4096 kbit/s z wysyłaniem do 256 kbit/s w cenie 42 zł.
Stabilność i prędkość w stronę użytkownika jest zadowalająca, gorzej z wysyłaniem plików - wolno to strasznie idzie. Na 1 maja tego roku zapowiedziano "szybszy internet" w tej samej cenie /na stronie podano informację o problemach technicznych i delikatnym przesunięciu czasowym zwiększenia prędkości/ - mam cichą nadzieję, że ta zmiana pójdzie w parze z "uploadem".
-
Wskaż do odpowiedzi - patron
-
seriale znam jak kieszeń
Ja mogę pochwalić się 2 rodzajami dostępu do internetu:stacjonarny w kablówce 6mb za 39pln (ale w nocy dochodzi do 20mb) cena jak dla mnie super (chyba dlatego, że mam jeszcze w tym samym pakiecie telewizję analogową i cyfrową) jakość usług hm, no cóż czasami coś się zdarzy ale szybko naprawiają, pozdrawiam Multimedia Polska.Posiadam także internet mobilny z orange.W domu śmiga bardzo fajnie nie ma problemu z oglądaniem online ale wystarczy przejechać się 3km w tym samym mieście i nie jest tak fajnie, ogólnie płace troszke ponad 50pln limit 8gb
-
zmora
Wskaż do odpowiedzi - znam się
Ja sobie zmieniłem teraz dostawcę. Mam radiówkę 7mb/1mb za dnia , a w nocy download i uploud podwojony. Nie narzekam Płacę 60zł. Nie mam też żadnych limitów na transfer danych
Jest takie powiedzenie, że polski Lotnik to jest taki ,że jak będzie trzeba to poleci nawet na drzwiach od stodoły. Piloci polscy będą latali na efach16 

-
grego1980
Wskaż do odpowiedzi - Expert
- Ulubiony Serial: 2 i pół
-
Wskaż do odpowiedzi
Play Online, abonament 59 zł, 2mb, 12GB limitu, modem z opcją routera WiFi.
Brzmi pięknie ale w rzeczywistości to straszne dziadostwo. Działa okropnie, traci sygnał, prędkość 2mb to marzenie, korzystanie z Internetu w podróży choćby powolnym regionalnym pociągiem? - gdzie tam! Nie da rady. W dodatku mam dziwne wrażenie, że oszukują z tym limitem i robią ludzi w kulki, bo bardzo szybko leci.
I ciekawa sprawa: W godzinac 24 - 8 nie ma limitu, ale... Chcesz ściągnąć coś cięższego, np. wypasioną wersję najnowszego Ubuntu
, dodajesz odpowiedni link do jDownloadera i ustawiasz start pobierania na np. 00:10 po czym udajesz się na spoczynek. Wstajesz rano a tam co? Tak jest, g***o. Internet sam z siebie się rozłączył, po odpaleniu zminimalizowanego okna zarządzającego modemem, gdy klikniesz "połącz" nagle zacznie działać
Sprawdzone wielokrotnie. Dupki. Nigdy więcej Play. Gdy chciałem zerwać umowę wyliczono mi, że musiałbym zapłacić więcej niż za cały abonament przez rok, mimo że powodem byłby brak zasięgu/kiepski zasięg w miejscu zamieszkania.
Za to 100 mb dorzuconego do abonamentu Internetu w T-Mobile działa bez problemu na telefonie.
Brzmi pięknie ale w rzeczywistości to straszne dziadostwo. Działa okropnie, traci sygnał, prędkość 2mb to marzenie, korzystanie z Internetu w podróży choćby powolnym regionalnym pociągiem? - gdzie tam! Nie da rady. W dodatku mam dziwne wrażenie, że oszukują z tym limitem i robią ludzi w kulki, bo bardzo szybko leci.
I ciekawa sprawa: W godzinac 24 - 8 nie ma limitu, ale... Chcesz ściągnąć coś cięższego, np. wypasioną wersję najnowszego Ubuntu

Za to 100 mb dorzuconego do abonamentu Internetu w T-Mobile działa bez problemu na telefonie.
-
Wskaż do odpowiedzi
-
Yugi_2142
- Kontakt:
Również play online, wersja 8GB miesięcznie, płacę, jeśli dobrze pamiętam 39zł...kacperski pisze:Play Online, abonament 59 zł, 2mb, 12GB limitu, modem z opcją routera WiFi.
I ciekawa sprawa: W godzinac 24 - 8 nie ma limitu, ale... Chcesz ściągnąć coś cięższego, np. wypasioną wersję najnowszego Ubuntu, dodajesz odpowiedni link do jDownloadera i ustawiasz start pobierania na np. 00:10 po czym udajesz się na spoczynek. Wstajesz rano a tam co? Tak jest, g***o. Internet sam z siebie się rozłączył, po odpaleniu zminimalizowanego okna zarządzającego modemem, gdy klikniesz "połącz" nagle zacznie działać
Sprawdzone wielokrotnie. Dupki. Nigdy więcej Play. Gdy chciałem zerwać umowę wyliczono mi, że musiałbym zapłacić więcej niż za cały abonament przez rok, mimo że powodem byłby brak zasięgu/kiepski zasięg w miejscu zamieszkania.
Większość czasu działa u mnie w domu, w pobliżu centrum 100 tysięcznego miasta i muszę powiedzieć że trudno mu cokolwiek zarzucić. Prędkość max 2MB jest, brak problemów z sygnałem czy rozłączaniem się. (Raz, może dwa razy na miesiąc może się zdarza "samoczynne" rozłączenia ale to incydenty, póki co nigdy nie przeszkodziło mi to ani w ściąganiu plików, ani w graniu w MMO, a trochę ostatnio grałem...). Jeśli chodzi o limit danych, to istotnie, wydaje się, że wyczerpuje się trochę szybciej niż powinien, ale mi dostępny limit wystarcza (Dzięki xvidasd za małe pliki!

Oczywiście w podróży a czasem nawet w miastach trafiają się miejsca gdzie sieć komórkowa działa słabo, ale od tego są tygodniowe okresy próbnego użytkowania, żeby takie sprawy sprawdzić w praniu, przed podpisaniem rocznej umowy...
Ignorance is a virtue.
-
asd
Wskaż do odpowiedzi - ZAŁOŻYCIEL
-
Expert
- Ulubiony Serial: Rescue Me
Re: Cennik dostępu do netu
Ja mam teraz neta z dwóch źródeł.
Tzw. "domowy" od UPC i tu ciekawostka - płaciłem 70pln za 25mb wraz z kablówką.
Dwa miesiące temu zapowiedzieli, że podnoszą wszystkim po równo o 5pln a jak ktoś się nie zgadza to może zrezygnować co niezwłocznie zrobiłem...
Ale UPC się nie poddaje - potem były ze cztery telefony w których za każdym razem potwierdzałem, żeby już do mnie nie dzwonili bo dziękuję - nie chciałem podpisywać umowy na kolejne 24mc. Piąty telefon był już jednak nie od operatorów infolinii ale jakiejś "flamy brata szafa" - bez zbędnych ceregieli zapowiedziała mi:
"Co ja na to, jak obniży mi abonament do 40pln brutto, prędkość podniesie do 50mb a umowa będzie na czas nieokreślony..."
Jako sceptyk podszedłem ostrożnie ale suma sumarum to wszystko okazało się prawdą.
Wygląda więc na to, że czasem opłaca się grać vabank
Drugi internet mam od PLAY (Formuła 4.0) - Cztery karty sim, 15MB netu i 108pln brutto/mc (w tym rozmowy za free itp). Raz mi się zdarzyło przekroczyć limit - wtedy dokupiłem za 20pln nielimitowany na miesiąc.
W przyszłym roku uciekam z Krakowa i nie wiem jak będzie... - ile płacicie i co najbardziej się teraz opłaca? Polsat jakiś czy jest coś innego? Dodam, że ja baaardzo dużo "mielę" więc limity to mogę mieć tylko na mobilnym...
Tzw. "domowy" od UPC i tu ciekawostka - płaciłem 70pln za 25mb wraz z kablówką.
Dwa miesiące temu zapowiedzieli, że podnoszą wszystkim po równo o 5pln a jak ktoś się nie zgadza to może zrezygnować co niezwłocznie zrobiłem...
Ale UPC się nie poddaje - potem były ze cztery telefony w których za każdym razem potwierdzałem, żeby już do mnie nie dzwonili bo dziękuję - nie chciałem podpisywać umowy na kolejne 24mc. Piąty telefon był już jednak nie od operatorów infolinii ale jakiejś "flamy brata szafa" - bez zbędnych ceregieli zapowiedziała mi:
"Co ja na to, jak obniży mi abonament do 40pln brutto, prędkość podniesie do 50mb a umowa będzie na czas nieokreślony..."
Jako sceptyk podszedłem ostrożnie ale suma sumarum to wszystko okazało się prawdą.
Wygląda więc na to, że czasem opłaca się grać vabank

Drugi internet mam od PLAY (Formuła 4.0) - Cztery karty sim, 15MB netu i 108pln brutto/mc (w tym rozmowy za free itp). Raz mi się zdarzyło przekroczyć limit - wtedy dokupiłem za 20pln nielimitowany na miesiąc.
W przyszłym roku uciekam z Krakowa i nie wiem jak będzie... - ile płacicie i co najbardziej się teraz opłaca? Polsat jakiś czy jest coś innego? Dodam, że ja baaardzo dużo "mielę" więc limity to mogę mieć tylko na mobilnym...

-
kapryk
Wskaż do odpowiedzi - mało przepuszczam
- Ulubiony Serial: Przystanek Alaska
UPC w Gdyni wygląda tak: INTERNET FIBER POWER 60 Mb/s - 41,51 zł, na czas nieokreślony, za sam internet.
-
Sirm
Wskaż do odpowiedzi - admin pomocniczy
-
seriale to moja pasja
- Ulubiony Serial: Firefly
- Kontakt:
A ja jako internetowy anarchista nie bardzo wiem co począć po tej durnej ustawie każącej rejestrować karty sim. Nie mam stałego łącza. Nie chcę mieć umowy, transferu znów też tak dużo nie zużywam, do tej pory kupowałem co jakiś czas kartę sim z nabitym jakimś pakietem i ciągnąłem bez rejestracji jakiś czas, pakiet się kończył stara karta sim do śmieci a do modemu nowa i tyle. Od jutra już się tak nie da, więc jeszcze dzisiaj aktywowałem wszystkie awaryjne startery kupione kiedyś za grosze hurtowo, jakiś czas na tym pociągnę, ale od nowego roku bieda. Nie dam im tej satysfakcji i nie zarejestruję się! Ale coś trzeba wymyślić.
https://karinaoliteraturze.wordpress.com/
-
asd
-
Expert
Zmień podejście i pogódź się z pewnymi niedogodnościami - wyjdzie Ci to na dobre. Szkoda walczyć z wiatrakami i tracić nerwy. Umowy przecież nie bolą... ![:]](./images/smilies/krzywy.gif)
![:]](./images/smilies/krzywy.gif)

-
Stingwood
Wskaż do odpowiedzi - seriale to moja pasja
- Ulubiony Serial: Six Feet Under
- Grupa: RebelSubTeam
-
grego1980
- Ulubiony Serial: 2 i pół
asd pisze:Zmień podejście i pogódź się z pewnymi niedogodnościami - wyjdzie Ci to na dobre.
DDokładnie

-
asd
-
Expert
Od lutego i tak odłączą wszystkie niezarejestrowane pre-paidy.
Albo weź na słupa... - w krzakach na pewno znajdziesz paru meneli z dowodem osobistym, którzy za "japko" wezmą Ci katę sim
Albo weź na słupa... - w krzakach na pewno znajdziesz paru meneli z dowodem osobistym, którzy za "japko" wezmą Ci katę sim