Mushi-shi

Historyczne posty.
Awatar użytkownika
Lisu11
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
youtube Warszawa

Mushi-shi

Post autor: Lisu11 »

Planuję wystawić to anime jak skończę six feet under s5 ale żeby nikt mnie nie uprzedził to sobie rezerwuję szczególnie że już pobrałem w normalnej wersji
Propozycja jest ->Tu

Opis jest już napisany przez proponującego

Kod: Zaznacz cały

Dziwne stworzenia mushi dla większości śmiertelników niewidzialne, żyją koło nas. Przeważnie niegroźne, czasem niestety są niebezpieczne. Główny bohater zajmuje się badaniem tychże tajemniczych tworów. Badanie nad istotą mushi jest jednak tak na prawdę jedynie dodatkiem, by móc zagłębić się w ludzką naturę. 
Filmweb
IMDB
Youtube
official website
Fdb.pl

Produkcja: Japonia
Gatunek: psychologia, dramat
Czas Trwania: 25min
Reżyseria: Hiroshi Nagahama
Oryginalna manga: Yuki Urushibara
Obsada
Ginko - Yuto Nakano
Adashino-sensei - Yuji Ueda
Ostatnio zmieniony 20 kwietnia 2008, 20:12 przez Lisu11, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Lisu11
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert

Obrazek

Plakacik trochę mały więc jeszcze drugi

Obrazek

Zrób proszę podstronkę bo właśnie zakończyłem kompresję została mi tylko nazwa torrenta...

Mushi-shi Season1 (XviD asd) EnglishHARDSUBS+NapisyPL-www.tvshows.yoyo.pl

Mushi-shi Season1 (XviD asd) JapaneseV+NapisyPL - www.tvshows.yoyo.pl
którą mam dać?
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

Pierwszą zdecydowanie.
A plakaciku drugiego nie widać.

Added after 17 hours 43 minutes:

http://www.tvshows.yoyo.pl/mushishi.html
http://www.tvshows.yoyo.pl/mushishi-e.html
Obrazek When Dreams Come True...
Awatar użytkownika
fluid
Wskaż do odpowiedzi
oglądam prawie wszystko
oglądam prawie wszystko
Kontakt:

Post autor: fluid »

Tak czytam ten opis i czytam i niestety nie nadaje sie on na strone glowna.
Prosze go poprawic zeby brzmial po polsku i z sensem a nei po polskawemu.
Obrazek

We crawl out from the wreckage
Fingers dig into the sands of the shores
Everything we worked for
Is ripped apart and ruined, drowned...
Awatar użytkownika
Lisu11
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert

Nie zauważyłem... no to nowy opisik

Mushi są niewidzialnymi, dla większości ludzi, stworami, a kontakt z nimi może być bardzo niebezpieczny. Ginko jest wędrownym lekarzem oraz ich nieustraszonym badaczem. Z czasem odkrywa, że by poszerzyć swoją wiedzę o nich musi zgłębić również ludzką naturę. Każdy z 26 odcinków opowiada odrębną historię
Może być :?:
Ostatnio zmieniony 15 kwietnia 2008, 20:33 przez Lisu11, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
fluid
Wskaż do odpowiedzi
oglądam prawie wszystko
oglądam prawie wszystko
Kontakt:

dla mnie ten opis nie ma dalej najmniejszego sensu
po przeczytaniu go 3 razy kompletnie nic nie wiem o czym jest to anime :shock:

jak asd sie zgodzi na ten opis to go przetlumacze
ale dla mnie to jakis belkot
sorry
Obrazek

Everything we worked for
Brita_
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Brita_ »

hehe moze niech ktos mu pomoze napisac sensowny opis, wiem jak to jest bo sama nie potrafie ladnie pisac :D
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Bostonq »

A jest gdzieś jakiś opis inny, najlepiej po polsku? Bo ja chętnie bym pomógł, ale nie mam zielonego pojęcia o tym anime. Bo ten Lisu mogę poprawić językowo, ale nadal nie przybędzie tam treści. A jak rozumiem - to jest główny problem.
Awatar użytkownika
Lisu11
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert

filmweb pisze: W innym, alternatywnym, stworzonym przez twórców świecie oprócz ludzi i znanym nam zwierząt żyją tajemnicze stworzenia - "Mushi". Jednak tylko nieliczni są świadomi ich istnienia. Ginko, główny bohater jest jednym z tych ludzi, zajmuje się on badaniem tych stworzeń. W trakcie swej podróży nie tylko będzie musiał zrozumieć Mushi ale także ludzką naturę.
http://anime.tanuki.pl pisze: Mushi. Jedyne, co można o nich powiedzieć to to, że bez wątpienia są żywymi tworami. Nie organizmami, bo słowo „organizm” implikuje pewien stopień uporządkowania, jakąś zrozumiałą strukturę. Mushi żyją, ale to jedyne, co łączy je z roślinami i zwierzętami. Są obcymi bytami, łatwo uznawanymi za nadprzyrodzone i niewytłumaczalne… Mogą egzystować w każdym miejscu: w morzu, w lesie, na niebie albo w ludzkich snach. Nie wszyscy są świadomi ich obecności, tylko nieliczni ludzie mają dar ich dostrzegania. Ale skutki działania mushi mogą być odczuwalne także przez ludzi, a czasem kontakt z nimi może być niebezpieczny. Wtedy potrzebna jest pomoc specjalisty, czyli mushishi.

Właśnie ten zawód uprawia Ginko. Jest po trochu wędrownym lekarzem, po trochu sprzedawcą rzeczy związanych z mushi, ale przede wszystkim ich niestrudzonym badaczem. Tryb życia, jaki prowadzi, narzuca mu konieczność – w jakiś sposób przyciąga mushi, nie może więc pozostawać zbyt długo w jednym miejscu. Jego praca polega na zrozumieniu mushi, ale musi także umieć zrozumieć ludzi, którym ma pomagać. W serii poznamy szereg odrębnych historii z jego życia – odcinki są całkowicie epizodyczne i połączone tylko osobą głównego bohatera.
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

No to może przeróbmy tak:

Mushi to tajemnicze istoty, niepodobne do zwierząt ani ludzi. Nie istnieją granice ich egzystencji - przemieszczają się wśród lasów, poprzez morza, a nawet docierają do krainy snów. Niewielu z ludzi dostrzega ich obecność. Jednym z tych nielicznych jest Ginko - wędrowny lekarz, główny bohater anime. Jako że poszczególne odcinki to odrębne historie, to właśnie jego osoba łączy je w większą całość. Jego celem jest zdobycie jak największej wiedzy o tych zagadkowych stworzeniach, co okazuje się być niełatwym zadaniem. Bowiem by poznać Mushi, bohater musi również zrozumieć ludzi, których spotka na swojej drodze. 
Awatar użytkownika
Lisu11
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert

Bostonq Chylę przed Tobą czoła, Wielkie dzięki!
fluid mógłbyś przetłumaczyć?
Awatar użytkownika
fluid
Wskaż do odpowiedzi
oglądam prawie wszystko
oglądam prawie wszystko
Kontakt:

Mushi are strange creatures, not like the animals or people.
There are no boundries to their existence - they move across the forests, seas and eaven the dream land.
Not many people can see them.
One of the lucky people who can see them is Ginko - traveling doctor.
His goal is to find out as much as he can about this mysterious creatures which is not that easy.
To know the Mushi he need also to understand people that he meet during the travel.
Each episode tells different story, and the only thing that is common is the character of doctor Giko.

dalej twierdze ze nic ten opis nei mow o samym serialu (na pewno go nie obejrze :D ) ale brzmi chociaz duuuuzo lepiej niz poprzednio :pig:
Obrazek

Everything we worked for
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Nie rozumiem - co ma jeszcze mówić opis? Może byś podał przykład, to ja z chęcią poprawię, ale naprawdę nie wiem, o co jeszcze może chodzić. Może jakbym obejrzał całość... I przyznaję, że ja się sam niejako zachęciłem do obejrzenia. Takie jakieś to metafizyczne ;)
Awatar użytkownika
fluid
Wskaż do odpowiedzi
oglądam prawie wszystko
oglądam prawie wszystko
Kontakt:

po jego przeczytaniu osoba ktora nei zna tego anime (taka jak ja) watpie aby sie nim zainteresowala bo nei bedzie wiedziec o czym to jest

wezmy na przyklad opis taki
http://www.tvshows.yoyo.pl/harshrealm.html
albo
http://www.tvshows.yoyo.pl/kylexy.html

po ich przeczytaniu mozna wywnioskowac o czym jest serial a tutaj za cholere nie wiem czy to bedzie serial o kosmicznych strzelaninach a moze o milosci a moze bedzie to ciezkie i psychodeliczne jak Serial Experimenst Lain a moze rasowy hentai (no moze przesadzilem troche :D )
moze i faktycznie nie da sie tego inaczej opisac tym nie mniej jezeli ktos nie slyszal wczesniej o tym anime to prawdopodobnie naet na nie nie spojrzy i ominie szerokim lukiem
Obrazek

Everything we worked for
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

No nie wiem, gdyby ktoś, kto widział, jaka tam panuje atmosfera, to można dopisać, ja dopiero pobieram sobie. Aczkolwiek główny zarys fabuły jest i chyba dość wyraźnie widać, że to raczej spokojne anime jest, a nie krwawa rzeź ;)

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ