Cennik dostępu do netu

Dyskusje ogólne, nie tylko na tematy związane z serialami TV ale też:
Kino, Muzyka, Film, Wydarzenia, Internet, Społeczność.. itp.
Awatar użytkownika
Sirm
Wskaż do odpowiedzi
admin pomocniczy
admin pomocniczy
seriale to moja pasja
seriale to moja pasja
youtube Warszawa
Ulubiony Serial: Firefly
Kontakt:

Re: Cennik dostępu do netu

Post autor: Sirm »

Od chyba 10 lat nie mam stałego łącza, od kiedy zrezygnowałem z jakiejś tam neostrady (powolne to jeszcze było, ściąganie czegokolwiek trwało wieki, ale dzięki temu, że szukałem mniejszych rozmiarów plików z serialami odkryłem tą stronę :D ) i cały czas jakoś sobie radziłem. W ciągu ostatnich kilku lat musiałem się już z tyloma niedogodnościami pogodzić, że powoli każde następne ustępstwo boli mnie coraz bardziej i dla zasady staje się powodem do prywatnego buntu albo bojkotu czegoś. Umowę mogę mieć choćby jutro, tak samo konto na fejsie, kredyt na dom, na auto i na plazmę (nawet niektóre miałem) ale pewnego razu postanowiłem, że nie. Ja wiem, że wszyscy i tak szpiegują w sieci, banki kontrolują moje wydatki, a władze choćby namierzając stacje bazowe i mojego smartfona wiedzą o mnie wszystko, ale nie mam zamiaru im tego ułatwiać. Już bardzo mnie boli fakt, że po dobrych 15 latach będę musiał zarejestrować numer telefonu, ale przywiązałem się do niego i jakoś to przełknę (signal, protonmail i orbot w smartfonie trochę mnie pocieszają - ciekawe kiedy tego zabronią? Bo, że kiedyś zabronią to pewne), ale jeśli tylko będę umiał wymyślić kolejny alternatywny sposób na nierejestrowaną sieć to tak zrobię (stałe+tor albo proxy się nie liczy, chyba, że jako dodatkowa warstwa bezpieczeństwa). Dla zasady. I chyba trochę dla hobby :)
https://karinaoliteraturze.wordpress.com/
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

UPC odpadło - teraz muszę posiłkować się tylko internetem mobilnym jako "domowym".
I tu jest problem bo wszyscy operatorzy mają limity.

Polsat Cyfrowy to tak naprawdę pośrednik Plusa prawda?. O ile reklamują się jako najszybszy LTE itp, prędkość DO 150 Mb to popatrzcie na te opinie:
http://opiniuj.pl/cyfrowy-polsat-internet.html
Nie ma ani jednej pozytywnej. Prędkość rzadko przekracza 1 Mb w realu a zazwyczaj jest dużo gorzej...

Pozostaje mi więc Play ale i tutaj jest haczyk a właściwie oszustwo.

Obrazek

W taryfie L jest wyraźnie napisane NIELIMITOWANE prawda? A jednak nie jest tak różowo... Po 30GB transfer spada do 1 Mb...
Jedyne rozwiązanie jakie mi zostaje to taryfa M (30GB) + dokupienie 100GB na głównym numerze za 25zł/mc
Miesięcznie więc zapłacę 120zł za 130 GB internetu LTE (rozmowy i smsy na czterech kartach sim za darmo).

A może ktoś zna lepszą ofertę, tańszą i taką, która dała by mi więcej neta?
Obrazek When Dreams Come True...
Awatar użytkownika
sindar
Wskaż do odpowiedzi
Administrator
Administrator
Expert
Expert
Ulubiony Serial: No właśnie? Który?

Post autor: sindar »

Ja tam pozostanę przy staromodnym kablu...
Awatar użytkownika
grego1980
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Ulubiony Serial: 2 i pół

Post autor: grego1980 »

Ja tez mam kabel. Zaproponowano mi 100 Mbit/s za 49pln.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

Ja nie mogę zostać na kablu. Tylko mobilki mnie ratują :(
Obrazek When Dreams Come True...