Wielkie dzięki za cały sezon, na literki długo nie czekaliśmy i naprawdę trzymają poziom. 6/6
Kto lubi szwedzkie klimaty miał ucztę duchową.
Proszę o więcej.
Wielkie dzięki za cały sezon, na literki długo nie czekaliśmy i naprawdę trzymają poziom. 6/6 Kto lubi szwedzkie klimaty miał ucztę duchową. Proszę o więcej. :)
Ale w następnej kolejności zapewne będą:
1.Pilot High Moon Bryana Fullera https://seriale-asd.eu/viewtopic.php?f=4 ... 973#p93973
Niby to tylko pilot serialu SF, ale jest w nim sporo gadania i chyba będzie sporo zabawy z synchronizacją - więc zabierze trochę czasu.
Ale w następnej kolejności zapewne będą: 1.Pilot High Moon Bryana Fullera https://seriale-asd.eu/viewtopic.php?f=49&t=7139&p=93973#p93973 Niby to tylko pilot serialu SF, ale jest w nim sporo gadania i chyba będzie sporo zabawy z synchronizacją - więc zabierze trochę czasu.
2. A potem, hm... chyba jednak 2 sezon Line of Duty https://seriale-asd.eu/viewtopic.php?f=73&t=5186&start=15&hilit=line+of+duty Dla pewności obejrzę jeszcze ze 2 odcinki 2 sezonu, aby się w tym utwierdzić.
A swoją drogą z TaV było trochę śmieszne - tłumaczyłem z angielskich napisów, ni w ząb nie rozumiejąc co mówią
Czasem się zdarzało, że nie łapałem sensu tekstu z tym co działo się na ekranie - szczęściem trochę google translator ze szwedzkiego pomógł.
A swoją drogą z TaV było trochę śmieszne - tłumaczyłem z angielskich napisów, ni w ząb nie rozumiejąc co mówią :) Czasem się zdarzało, że nie łapałem sensu tekstu z tym co działo się na ekranie - szczęściem trochę google translator ze szwedzkiego pomógł. :)
Mam na myśli te nieco starsze: Unit One, czyli Rejseholdet. W jednej z głównych ról Mads Mikkelsen. http://hatak.pl/artykuly/rejseholdet-kryminalne-zagadki-danii i Beck. Serial nigdy nie został przetłumaczony, a w Szwecji uznawany jest za kultowy http://www.filmweb.pl/serial/Beck-1997-37363# z nowych to w podobnym klimacie co TaV jest duński serial Arvingerne. Plejada dunskich aktorów m.in. gra pan znany z Bondów http://www.imdb.com/title/tt2341762/?ref_=tt_rec_tt
Za drugie TaV się szybko pewnie nie zabiorę... chyba, że będzie jego 2 sezon.
Nie obiecuję nic szybkiego, ale zapiszę sobie gdzieś na boku te propozycje i popatrzę w wolnej chwili czy są angielskie napisy.
Jeżeli coś mnie zainteresuje, może coś zakolejkuję na przyszłość.
Za drugie TaV się szybko pewnie nie zabiorę... chyba, że będzie jego 2 sezon. :) Nie obiecuję nic szybkiego, ale zapiszę sobie gdzieś na boku te propozycje i popatrzę w wolnej chwili czy są angielskie napisy. Jeżeli coś mnie zainteresuje, może coś zakolejkuję na przyszłość.
Własnie skończyłem oglądać ten serial i czuję niedosyt. O ile początek był nieco mdły i nijaki, to z czasem serial zyskiwał dzięki odkrywaniu kolejnych sekretów i poznawaniu prawdziwych charakterów bohaterów serialu. W końcu przyszedł koniec, wątki zostały pozamykane, ale ja bym chciał jeszcze ! Tjockare an vatten jest świetnym dramatem obyczajowym z wątkami kryminalnymi, na tle pięknych krajobrazów szwedzkich wysp. Zarówno bohaterowie jak i ich problemy nie są wydumane, ale takie swojskie, codzienne i może dlatego łatwo się z nimi identyfikować. Mimo, ze to Szwecja nie jeżdżą wypasionymi furami, mają długi, a pensjonat wygląda jak dom FWP z lat 70-ych. Jest miłość, nienawiść, zazdrość, zdrada, ale podane bez moralizatorskiego zadęcia, bo w tym serialu każdy jest tyko słabym człowiekiem, podatnym na zranienie. Szkoda, ze to już koniec. Może dokręcą drugi sezon ?
Własnie skończyłem oglądać ten serial i czuję niedosyt. O ile początek był nieco mdły i nijaki, to z czasem serial zyskiwał dzięki odkrywaniu kolejnych sekretów i poznawaniu prawdziwych charakterów bohaterów serialu. W końcu przyszedł koniec, wątki zostały pozamykane, ale ja bym chciał jeszcze ! Tjockare an vatten jest świetnym dramatem obyczajowym z wątkami kryminalnymi, na tle pięknych krajobrazów szwedzkich wysp. Zarówno bohaterowie jak i ich problemy nie są wydumane, ale takie swojskie, codzienne i może dlatego łatwo się z nimi identyfikować. Mimo, ze to Szwecja nie jeżdżą wypasionymi furami, mają długi, a pensjonat wygląda jak dom FWP z lat 70-ych. Jest miłość, nienawiść, zazdrość, zdrada, ale podane bez moralizatorskiego zadęcia, bo w tym serialu każdy jest tyko słabym człowiekiem, podatnym na zranienie. Szkoda, ze to już koniec. Może dokręcą drugi sezon ?
Nie chcę na nikogo kablować ani robić komuś reklamę ale Eric Praline wstawia w swoim chomiku z innej beczki releasy z wgranymi literkami do tego serialu tylko nie wiem czy to są Twoje napisy (Sindar)czy robi swoje bo on jest też świetnym tłumaczem od napisów. https://www.facebook.com/aterazcoszzupe ... ki?fref=ts http://chomikuj.pl/a.teraz.cos
Nie chcę na nikogo kablować ani robić komuś reklamę ale Eric Praline wstawia w swoim chomiku z innej beczki releasy z wgranymi literkami do tego serialu tylko nie wiem czy to są Twoje napisy (Sindar)czy robi swoje bo on jest też świetnym tłumaczem od napisów. https://www.facebook.com/aterazcoszzupelnieinnejbeczki?fref=ts http://chomikuj.pl/a.teraz.cos
Dzięki, to moje napisy.
A swoją drogą TaV na chomiku z moimi literkami i tak już chyba było obecne...
Jedynie przykro, że w przypadku takich wrzutek usuwana/fałszowana jest informacja o autorstwie literek.
Świadczy to o wrzucających...
Dzięki, to moje napisy. A swoją drogą TaV na chomiku z moimi literkami i tak już chyba było obecne... Jedynie przykro, że w przypadku takich wrzutek usuwana/fałszowana jest informacja o autorstwie literek. Świadczy to o wrzucających...
Na razie obejrzałem tylko 1 odcinek Inspektora i nie miałem kiedy dokończyć całości...
Choć może zrobię tak, że będę pojedyncze odcinki wrzucał pomiędzy skończonymi sezonami innych seriali?
Z tego co się zorientowałem, fabularnie są to bardziej niezależne filmy powiązane głównym bohaterem niż serial jako taki.
Tym samym ciągłość oglądania nie ma tutaj aż tak wielkiego znaczenia.
Na razie obejrzałem tylko 1 odcinek Inspektora i nie miałem kiedy dokończyć całości... :( Choć może zrobię tak, że będę pojedyncze odcinki wrzucał pomiędzy skończonymi sezonami innych seriali? Z tego co się zorientowałem, fabularnie są to bardziej niezależne filmy powiązane głównym bohaterem niż serial jako taki. Tym samym ciągłość oglądania nie ma tutaj aż tak wielkiego znaczenia.
Serio będzie 2 sezon? Ciekawe o czym. Wątki właściwie zostały zamknięte.
Ktoś jeszcze będzie zainteresowany literkami?
Ale nie, bleee... to znów skandynawskie
Serio będzie 2 sezon? Ciekawe o czym. Wątki właściwie zostały zamknięte. Ktoś jeszcze będzie zainteresowany literkami? :) Ale nie, bleee... to znów skandynawskie ;)
Udało się obejrzeć i nie żałuję straconego czasu.
Fajny serial. Początek średni,póxniej się rozkręciło ale mam jakieś mieszane uczucia co do zakończenia.
trochę za cukierkowe.
Ciekawe co nam zaoferuje drugi sezon.
A co by kontynuować temat rodzinno-hotelarski zabiuorę się teraz za Bloodline.
Udało się obejrzeć i nie żałuję straconego czasu. Fajny serial. Początek średni,póxniej się rozkręciło ale mam jakieś mieszane uczucia co do zakończenia. trochę za cukierkowe. Ciekawe co nam zaoferuje drugi sezon. A co by kontynuować temat rodzinno-hotelarski zabiuorę się teraz za Bloodline. :D
Dzięki pomocy crt literki do pierwszego odcinka nowego sezonu dostępne (nawet bez dostępnych angielskich!).
Zanosi się, że druga odsłona opowieści o rodzinie Waldemarów będzie miała bardziej kryminalny wymiar.
Dzięki pomocy crt literki do pierwszego odcinka nowego sezonu dostępne (nawet bez dostępnych angielskich!). Zanosi się, że druga odsłona opowieści o rodzinie Waldemarów będzie miała bardziej kryminalny wymiar. :)
Po czterech obejrzanych odcinkach drugiego sezonu mogę powiedzieć, że jest bardziej dramatycznie i kryminalnie niż w pierwszej odsłonie serialu.
Tym samym drugi sezon bardziej trzyma w napięciu, co oczywiście przemawia na plus tego serialu.
I jak pokazuje łowienie ryb pod lodem oraz gorące kąpiele w balii, zimowe Alandy też mogą być atrakcyjne.
Po czterech obejrzanych odcinkach drugiego sezonu mogę powiedzieć, że jest bardziej dramatycznie i kryminalnie niż w pierwszej odsłonie serialu. Tym samym drugi sezon bardziej trzyma w napięciu, co oczywiście przemawia na plus tego serialu. I jak pokazuje łowienie ryb pod lodem oraz gorące kąpiele w balii, zimowe Alandy też mogą być atrakcyjne. ;)
Literki do całego 2 sezonu są już gotowe.
Powiem, że sezon ten przerósł nie tylko 1 sezon, ale też moje najśmielsze oczekiwania.
Niespodziewanie był to dla mnie jeden z serialowych powrotów 2016 roku.
Czy będzie kolejny sezon? Boję się prorokować po takim finale.
Tym bardziej, że nie sądziłem, że po finale 1 sezonu uda się jego twórcom zrealizować tak dobrą kontynuację.
Literki do całego 2 sezonu są już gotowe. Powiem, że sezon ten przerósł nie tylko 1 sezon, ale też moje najśmielsze oczekiwania. Niespodziewanie był to dla mnie jeden z serialowych powrotów 2016 roku. Czy będzie kolejny sezon? Boję się prorokować po takim finale. Tym bardziej, że nie sądziłem, że po finale 1 sezonu uda się jego twórcom zrealizować tak dobrą kontynuację.
Jeden z moich najulubieńszych skandynawskich seriali;) Ostatnio zona miała do czynienia ze Szwedami... bardzo sie zajarali ze znamy go w PL. Dla nich podobno jest już kultowy, a wiadomo ze maja w czym wybierać.
Dla mnie pierwszy sezon był 10/10. Z drugim mam mały problem. A właściwie z początkiem... wszyscy bohaterowie
Spoiler:
weszli w te same buty
. Wiadomo, że to zamierzona konwencja... Pomijając to, s02 to dalej znakomite TaV. Popis scenarzystów. Idealna dynamika. Można też mnożyć przykłady świetnych scen... jedna z moich ulubionych to ta z
Jeden z moich najulubieńszych skandynawskich seriali;) Ostatnio zona miała do czynienia ze Szwedami... bardzo sie zajarali ze znamy go w PL. Dla nich podobno jest już kultowy, a wiadomo ze maja w czym wybierać. Dla mnie pierwszy sezon był 10/10. Z drugim mam mały problem. A właściwie z początkiem... wszyscy bohaterowie [spoiler]weszli w te same buty[/spoiler]. Wiadomo, że to zamierzona konwencja... Pomijając to, s02 to dalej znakomite TaV. Popis scenarzystów. Idealna dynamika. Można też mnożyć przykłady świetnych scen... jedna z moich ulubionych to ta z [spoiler]Jonną w jakuzzi i czymś w ręku;)[/spoiler]. Przypomniała mi pewien klasyk Bertolucciego.