Judge Dredd jako serial

Tutaj możesz zamieścić krótkie informacje i ciekawostki, dotyczące seriali telewizyjnych.
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
youtube Warszawa
Grupa: (XviD asd)
Kontakt:

Judge Dredd jako serial

Post autor: Lubec »

Jakiś czas temu pojawiała się informacja o przeniesieniu postaci Sędziego Dredda na mały ekran. Adaptacja komiksu wydawnictwa 2000 AD Comics miała by nosić tytuł Judge Dredd: Mega City One. Fani filmu Dredd z 2012, w którym w tytułową rolę wcielił się Karl Urban chcieli by zobaczyć aktora w nadchodzącej produkcji. Na ten temat trwają rozmowy i sam aktor przyznaje, że jest otwarty na taką ewentualność. Ale na ten moment nie zapadły jeszcze żadne decyzje.

W tym roku komiks stworzony przez Johna Wagnera i Carlosa Ezquerra'ę dla wydawnictwa 2000 AD w 1977 roku obchodzi 40-lecie. Dredd jest oficerem prawa w dystopijnej przyszłości, który posiada władzę sędziego, ławy przysięgłych i kata.

Judge Dredd: Mega City One ma skupiać się na drużynie Sędziów, którzy zmagają się z przestępczością w tytułowym mieście zamieszkiwanym przez 400 milionów mieszkańców. Mimo tego, że akcja ma miejsce w XXII wieku, wiele z problemów to echa dzisiejszych czasów. Sędziowie będą zmagać się z terroryzmem, napięciami między bogaczami i ubogimi mieszkańcami miasta oraz problemami przeludnienia.

Produkcja jest na wczesnym etapie produkcji i data premiery nie jest jeszcze znana. Pojawiły się jednak pierwsze concept arty przedstawiające wizję przyszłości oraz dające próbkę strony wizualnej jaką ma przedstawiać serial.
Spoiler:
Awatar użytkownika
grego1980
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Ulubiony Serial: 2 i pół

Re: Judge Dredd jako serial

Post autor: grego1980 »

Odświeżanie kotleta część kolejna.
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
Grupa: (XviD asd)
Kontakt:

Post autor: Lubec »

Mi "kotlet" z 2012 roku roku smakował, więc jeżeli serial będzie taki dobry to jestem jak najbardziej na tak Oby tylko Urban wrócił do roli.
Awatar użytkownika
Sirm
Wskaż do odpowiedzi
admin pomocniczy
admin pomocniczy
seriale to moja pasja
seriale to moja pasja
Ulubiony Serial: Firefly
Kontakt:

Post autor: Sirm »

Dredd z Karlem Urbanem to jeden z lepszych SF akcji ostatnich lat. Tak jak napisał Lubec, jeśli wróciłby do roli to oglądałbym na pewno.
https://karinaoliteraturze.wordpress.com/

Szybka odpowiedź

ODPOWIEDZ