Hmm, nie było bardzo dobrze, ale i nie było źle. Dość spokojne zakończenie, ładne przejście do dalszego ciągu, ale liczyłem na większe emocje. Ale generalnie serial ma potencjał, dobrze się go ogląda.
W ostatnim odcinku jedna scena szczególnie jest warta uwagi - kosz dobrego wina dla tego, kto miał pomysł na muzykę w scenie z basenem. Kontrast jaki się tworzy, między tym, co widać, a co słychać, jest powalający. Piękne, dobrze pomyślane.
Spoiler:
Oczywiście, że Cameron musi przeżyć, skoro robotów nie zniszczy wybuch atomowy, tym bardziej mała bombka Ładne są i dające pewien posmak tajemnicy słowa towarzyszące postaci w czerni, czyli prawdziwemu Sarkissianowi: "...temu, który na nim siedział, było na imię Śmierć, a piekło szło za nim.". Biblijna otoczka wyjątkowo nie jest w tym serialu - moim zdaniem - kiczowata, jest dobrze wprowadzona.
Hmm, nie było bardzo dobrze, ale i nie było źle. Dość spokojne zakończenie, ładne przejście do dalszego ciągu, ale liczyłem na większe emocje. Ale generalnie serial ma potencjał, dobrze się go ogląda.
W ostatnim odcinku jedna scena szczególnie jest warta uwagi - kosz dobrego wina dla tego, kto miał pomysł na muzykę w scenie z basenem. Kontrast jaki się tworzy, między tym, co widać, a co słychać, jest powalający. Piękne, dobrze pomyślane.
[spoiler] Oczywiście, że Cameron musi przeżyć, skoro robotów nie zniszczy wybuch atomowy, tym bardziej mała bombka :) Ładne są i dające pewien posmak tajemnicy słowa towarzyszące postaci w czerni, czyli prawdziwemu Sarkissianowi: "...temu, który na nim siedział, było na imię Śmierć, a piekło szło za nim.". Biblijna otoczka wyjątkowo nie jest w tym serialu - moim zdaniem - kiczowata, jest dobrze wprowadzona. [/spoiler]
[quote="Bostonq"]W ostatnim odcinku jedna scena szczególnie jest warta uwagi - kosz dobrego wina dla tego, kto miał pomysł na muzykę w scenie z basenem.[/quote] Popieram, muzyka świetna, bardzo dobrze wpasowująca się w scenę. Później słyszymy ją jeszcze w innej.
Skonczylem ogladac i jednego nei moge zrozumiec [spoiler]KOles na koncu nie wiem dlaczego ale baaaardzo mi przypomina Dereka jak byl mlodszy...[/spoiler]
Ostatnie odcinki niezłe ale na zakończenie sezonu można wymagać czegoś lepszego. Ale pewnie w założeniach odcinek 9 nie miałbyć finałem dopiero odcinek 13.
Mam nadzieję że Fox zdecyduje się na 2 sezon.
Ostatnie odcinki niezłe ale na zakończenie sezonu można wymagać czegoś lepszego. Ale pewnie w założeniach odcinek 9 nie miałbyć finałem dopiero odcinek 13. Mam nadzieję że Fox zdecyduje się na 2 sezon.
skonczyłem oglądać 1x09 i cóż epek fajny, ale popieram przedmówce, że na koniec sezonu można by wymagać czegoś lepszego... ciekawe co zadecyduje FOX na temat 2 sezonu...
skonczyłem oglądać 1x09 i cóż epek fajny, ale popieram przedmówce, że na koniec sezonu można by wymagać czegoś lepszego... ciekawe co zadecyduje FOX na temat 2 sezonu...
Ciekawe zakończenie. Mam nadzieję, że FOX będzię nagrywał kolejne sezony bo serial jest na prawdę rewelacyjny. Na początku troszkę sceptycznie podchodziłem do pomysłu nagrania tego serialu, ale po obejrzeniu pilota wiedziałem, że się myliłem. Gorąco polecam.
Ciekawe zakończenie. Mam nadzieję, że FOX będzię nagrywał kolejne sezony bo serial jest na prawdę rewelacyjny. Na początku troszkę sceptycznie podchodziłem do pomysłu nagrania tego serialu, ale po obejrzeniu pilota wiedziałem, że się myliłem. Gorąco polecam.
[spoiler]Wszystko ok tyle, że to mi wcale nie wygląda na zakończenie sezonu tylko na ucięcie "w połowie". To na pewno już koniec pierwszego sezonu?? :smt089 [/spoiler]
Według epguides - tak: http://www.epguides.com/SarahConnorChronicles/ . Aczkolwiek rzecz raczej w strajku i skróceniu, niż rzeczywistym planie twórców. Serial się rozwijał, ewidentnie mógł być kontynuowany do pełnego sezonu.
[spoiler]Według epguides - tak: http://www.epguides.com/SarahConnorChronicles/ . Aczkolwiek rzecz raczej w strajku i skróceniu, niż rzeczywistym planie twórców. Serial się rozwijał, ewidentnie mógł być kontynuowany do pełnego sezonu. [/spoiler]
Pierwszy sezon miał mieć 13 odcinków, a jeżeli się sprawdzi planowali kolejne 2 sezony po 13 odcinków. Tak żeby skończyć przed filmowych Terminatorem. Teraz być może 2 sezon zostanie wydłużony.
Pierwszy sezon miał mieć 13 odcinków, a jeżeli się sprawdzi planowali kolejne 2 sezony po 13 odcinków. Tak żeby skończyć przed filmowych Terminatorem. Teraz być może 2 sezon zostanie wydłużony.
Serial naprawdębardzo fajny więc jeśli jeszcze ktoś nie widział to zapraszam: Terminator The Sarah Connor Chrronicles Season1 [url=http://www.mininova.org/tor/1251645][img]http://www.tvshows.yoyo.pl/style/down.gif[/img][/url]
MoszeUsz pisze:Ostatnie odcinki niezłe ale na zakończenie sezonu można wymagać czegoś lepszego. Ale pewnie w założeniach odcinek 9 nie miałbyć finałem dopiero odcinek 13.
Mam nadzieję że Fox zdecyduje się na 2 sezon.
rowniez czekam na 2 sezon z nadzieja ze powstanie...nic serial niczym specjalnym nie zaskoczyl ale przyjemnie sie oglada
Bylem czlonkiem grupy XviD asd --> ale to bylo kiedys
[quote="MoszeUsz"]Ostatnie odcinki niezłe ale na zakończenie sezonu można wymagać czegoś lepszego. Ale pewnie w założeniach odcinek 9 nie miałbyć finałem dopiero odcinek 13. Mam nadzieję że Fox zdecyduje się na 2 sezon.[/quote]
rowniez czekam na 2 sezon z nadzieja ze powstanie...nic serial niczym specjalnym nie zaskoczyl ale przyjemnie sie oglada :D
Pierwszy sezon serialu osiągnął zaskakująco wysoką oglądalność sięgającą prawie 11 milionów widzów, co skłoniło zarząd stacji Fox do zlecenia produkcji kolejnych 13 odcinków.
[quote]Pierwszy sezon serialu osiągnął zaskakująco wysoką oglądalność sięgającą prawie 11 milionów widzów, co skłoniło zarząd stacji Fox do zlecenia produkcji kolejnych 13 odcinków.[/quote]