Killing Eve [BBC America]

"Zabili go i uciekł" w wielu odsłonach!
Norvik
Wskaż do odpowiedzi
większość oglądam
większość oglądam
youtube Warszawa
Ulubiony Serial: Good Wife

"Killing Eve", czyli jak to robią kobiety

Post autor: Norvik »

BBC America zamówiła 8-odcinkowy thriller pt. "Killing Eve". Serial oparto na serii książek Luke'a Jenningsa, którego bohaterkami są 2 kobiety: Villanelle i Eve. Villanelle to pseudonim Oksany Woroncowej, psychopatycznej morderczyni, która nieoczekiwanie opuszcza więzienie na Uralu, gdzie oczekiwała na wyrok za potrójne morderstwo. W zamian za uwolnienie, po odpowiednim przeszkoleniu, grupa tajemniczych biznesmenów zleca jej zadania zamordowania określonych osób. Jej tropem podąża Eve Polastri – oficer wywiadu (MI6) i piekielnie inteligentna kobieta z żyłką myśliwego. Rozpoczyna się śmiertelna gra między dwoma zdeterminowanymi i błyskotliwymi bohaterkami.
Premiera w 2018 r.
Norvik
Wskaż do odpowiedzi
większość oglądam
większość oglądam

Re: "Killing Eve", czyli jak to robią kobiety

Premiera 8. kwietnia.
Norvik
Wskaż do odpowiedzi
większość oglądam
większość oglądam

Re: "Killing Eve", czyli jak to robią kobiety

Jakaś dziwna moda nastała. W ciągu ostatniego tygodnia najpierw "The Terror", potem "Deep State", a teraz "Killing Eve" dostały drugi sezon przed premierą pierwszego.
Awatar użytkownika
kapryk
Wskaż do odpowiedzi
mało przepuszczam
mało przepuszczam
Ulubiony Serial: Przystanek Alaska

USA Killing Eve [BBC America]

Post autor: kapryk »

obrazek#ObrazekObrazekObrazek
Historia skupi się na agentce Eve (Oh), która jest znudzona siedzeniem przy biurku. Po drugiej stronie jest zaś Villanelle (Comer), porywająca i utalentowana morderczyni. Te dwie zaciekłe i inteligentne kobiety, które mają na swoim punkcie obsesję, idą łeb w łeb w niezwykłej grze w kotka i myszkę.

Obsesja Eve [BBC America]
[2018]
Produkcja: USA,
Gatunek: Thriller,
Obsada:
Sandra Oh ... Eve Polastri
Jodie Comer ... Villanelle
Fiona Shaw ... Carolyn Martens
Owen Mcdonnell ... Niko Polastri
Kim Bodnia ... Konstantin
Kirby Howell-baptiste ... Elena
Sean Delaney ... Kenny Stowton
Darren Boyd ... Frank Haleton
David Haig ... Bill Pargrave
David Bertrand ... Jeromehttps://www.youtube.com/watch?v=iDfbCD0FV1k
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
dziobak
Wskaż do odpowiedzi
seriale znam jak kieszeń
seriale znam jak kieszeń

USA Re: Killing Eve [BBC America]

Post autor: dziobak »

Wziąłem na warsztat. Trzy pierwsze odcinki fajne, zarówno pod względem budowania postaci jak i fabuły, a od czwartego coś się zepsuło, zaczęły się jakieś idiotyzmy i to w fabule (Villanelle dostaje 2 pomocników, którzy zachowują się jak dzieci w przedszkolu, jakiś dziwny pościg po polnej drodze, ofiara zamiast uciekać, siedzi w krzakach - nie kupuję tego zupełnie. Ale koleś musi siedzieć, bo scenariusz nakazuje mu usłyszeć IMIĘ :) ) i w postaciach (nagła chemia między głównymi bohaterkami, bo ... scenariusz każe). 5-ty odcinek nadal brnięcie w głupoty. Ktoś to oglądał? Dalej to jakoś wychodzi na prostą, czy jest tylko gorzej? Sklasyfikowane jako thriller, a zaczyna się robić kiepska komedia :(
Awatar użytkownika
dziobak
Wskaż do odpowiedzi
seriale znam jak kieszeń
seriale znam jak kieszeń

USA Re: Killing Eve [BBC America]

Post autor: dziobak »

Dociągnąłem do końca 1 sezonu i nie ciekawi mnie co jest dalej, sezon nr 2 odpuszczam. Straciłem kontakt z postaciami, nie wiem, co je nakręca (poza scenariuszem). Od strony fabuły - wszystko się może zdarzyć w dowolnym momencie, ciężko robić coś, co mógłbym nazwać "śledzeniem fabuły". Jak dla mnie, czysto średnia produkcja, dobre pierwsze odcinki, potem niestety robi się mało ciekawy, serialowy standard (mało sensu, ukryte pod płaszczem tajemniczości, do tego szamoczące się postaci pod pozorem jakiegoś szerszego uzasadnienia, kończy się sezon, a człowiek spodziewa się, że coś istotnego ujawni się w kolejnym sezonie, co nada sens całości :) )
Na plus na pewno mogę zaliczyć fajnie zagrane 2 główne role (pomimo braku szerszej spójności w tych postaciach) - jedyne co trzymało mnie do końca sezonu. Ale to zdecydowanie za mało.
Awatar użytkownika
Skalpel
Wskaż do odpowiedzi
Widziałem wszystko
Widziałem wszystko
Ulubiony Serial: The Sopranos
Kontakt:

Killing Eve [BBC America]

Post autor: Skalpel »

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ