Altered Carbon [Netflix]
-
Nazgul
Wskaż do odpowiedzi - patron
-
maniak serialowy
- youtube Warszawa
- Ulubiony Serial: Grey's Anatomy
- Grupa: Project Haven
Re: Altered Carbon [Netflix]
A ja mam żałobę po Altered Carbon - już od pierwszego odcinka byłam kupiona, choć generalnie za takimi klimatami nie przepadam. Tu wszystko mi grało, a uwielbienie wybuchło, gdy na ekranie pojawił się Poe <3 - z chęcią oglądałabym serial tylko z nim
Mam na czytniku wszystkie części, w wolnej chwili poczytam.

Make a plan. Set a goal.
Work toward it.
But every now and then,
look around, drink it in... 'cause this is it.
It might all be gone tomorrow.
Work toward it.
But every now and then,
-
Yugi_2142
Wskaż do odpowiedzi - Expert
- Kontakt:
Udało się, skończyłem książkę i potem serial. Skojarzenie miałem do analogicznej sytuacji z Grą o Tron. Tak też wpierw czytałem a potem oglądałem i w obu przypadkach wydaje mi się że serial "wygładza" i poprawia różne wątki, dodając im sensu i znaczenia. Cieszę się że więcej niż w książce zrobione użytek z postaci SI hotelu, bo to bardzo interesujący wątek. W zakończeniu czegoś brakowało ale bardziej chodzi mi tu o formę niż o treść. Patrząc na serial jako całość widzę go jako mocne 9/10. Szczególnie zapadły mi w pamięć świetne choreografie walk i strzelanin.
Ignorance is a virtue.
-
grego1980
Wskaż do odpowiedzi - Expert
- Ulubiony Serial: 2 i pół
Po skończeniu mogę tylko zapytać "co poszło nie tak?"
Męczyłem sie przy tym serialu. Na plus klimat jak z BR2049 i sceny walki/strzelanin o których wspomniał Yugi_2142.
Na minus aktorstwo. Jakoś strasznie mnie raziło i wydwała się drewniane.
A jest jeden serial w którym kiepskie aktorstwo może przejść. I jest to Star Trek
Męczyłem sie przy tym serialu. Na plus klimat jak z BR2049 i sceny walki/strzelanin o których wspomniał Yugi_2142.
Na minus aktorstwo. Jakoś strasznie mnie raziło i wydwała się drewniane.
A jest jeden serial w którym kiepskie aktorstwo może przejść. I jest to Star Trek

-
Lubec
Wskaż do odpowiedzi - Moderator
-
Expert
- Grupa: (XviD asd)
- Kontakt:
Serial powróci z drugim sezonem.
W roli głównej wystąpi Anthony Mackie najbardziej znany jako Falcon z MCU, który zostanie nowym Takeshim Kovacsem.
W roli głównej wystąpi Anthony Mackie najbardziej znany jako Falcon z MCU, który zostanie nowym Takeshim Kovacsem.
-
Wskaż do odpowiedzi - większość oglądam
- Ulubiony Serial: Good Wife
Lubię SF, ale odpadłem w połowie sezonu. Zbyt dużo zastanawiania się kto jest prawdziwy, kto SI, a kto wizją po dragach. Po 5 odcinkach Takeshi nie ma nawet pomysłu to zabił, a oglądanie w kółko jak ktoś obija mu mordę jest nudne.
-
Macmax40
- Ulubiony Serial: Rodzina Soprano
Też aktualnie jestem w połowie i na pewno nie porzucę, bo zawsze lubię wiedzieć jak się dany serial kończy. Do tej pory jest średnio, pierwsze 2 epizody przeciągnięte na siłę, kolejne już lepiej, ale nadal ta akcja strasznie się ślimaczy. Nie znam książki, ale być może zwyczajnie nie był to materiał na 10 epizodów.
Sam klimat i przedstawiony świat jest bez zarzutu, widać spore pieniądze Netflix wpakował, natomiast fabuła odstaje, może 2 połowa sezonu będzie zdecydowanie pod tym kątem lepsza?
Sam klimat i przedstawiony świat jest bez zarzutu, widać spore pieniądze Netflix wpakował, natomiast fabuła odstaje, może 2 połowa sezonu będzie zdecydowanie pod tym kątem lepsza?
-
Macmax40
- Ulubiony Serial: Rodzina Soprano
Generalnie jako całość ujdzie, ale jednak jest tylko dość średnio, sam w sumie nie wiem czego zabrakło?
Akcja była, wizualnie było naprawdę pięknie, aktorsko też dobrze, ale jednak sama fabuła bardzo przeciętna i mocno naciągana. Ocena 5/10.
Akcja była, wizualnie było naprawdę pięknie, aktorsko też dobrze, ale jednak sama fabuła bardzo przeciętna i mocno naciągana. Ocena 5/10.
-
Lubec
-
Expert
- Kontakt:
Teaser drugiego sezonu, który zadebiutuje 27. lutego.
W drugim sezonie rolę w Takeshi'ego Kovacsa wcieli się Anthony Mackie ("The Falcon and the Winter Soldier"), a oprócz niego wystąpią Lela Loren ("Power"), Simone Missick ("Luke Cage"), Dina Shihibi ("Daredevil"), Torben Liebrecht ("Operation Finale") oraz James Santo.
W drugim sezonie rolę w Takeshi'ego Kovacsa wcieli się Anthony Mackie ("The Falcon and the Winter Soldier"), a oprócz niego wystąpią Lela Loren ("Power"), Simone Missick ("Luke Cage"), Dina Shihibi ("Daredevil"), Torben Liebrecht ("Operation Finale") oraz James Santo.
-
Lubec
-
Expert
- Kontakt:
-
grejpfrutella
Wskaż do odpowiedzi - spec
- Ulubiony Serial: Band of Brothers
Bylam strasznie napalona na ten serial, a ledwo go zmeczylam...
no sex, no rock'n'roll, just drugs.
-
sindar
Wskaż do odpowiedzi - Administrator
-
Expert
- Ulubiony Serial: No właśnie? Który?
Obejrzałem, a właściwie przemęczyłem, drugi sezon. Jakoś ta zmiana aktorów ani intryga w tym sezonie mnie nie przekonały. Nieco bardziej zainteresował mnie dopiero pod koniec sezonu. Czy obejrzę kolejny sezon, jeśli taki powstanie? Na razie sam nie wiem, chyba tylko z braku SF na ekranie. No i może ponownie dla sztucznej inteligencji.

Spoiler:
-
Nazgul
Wskaż do odpowiedzi - patron
-
maniak serialowy
- Ulubiony Serial: Grey's Anatomy
- Grupa: Project Haven
Ja wciąż tkwię w połowie 2x01 i jakoś tak nie mogę dokończyć...
Make a plan. Set a goal.
Work toward it.
But every now and then,
Work toward it.
But every now and then,
-
Lubec
-
Expert
- Kontakt:
Ten sezon jest mało angażujący, ale myślę że warto choćby dla samego Poe obejrzeć, bo Chris Conner błyszczy niesamowicie i kradnie każdą scenę.
.
Czy obejrzę trzeci sezon. Pewnie tak, bo sci-fi za dużo nie ma, a głodny jestem tego gatunku. W między czasie jeszcze pozostaje animacja Altered Carbon: Resleeved. Ale obejrzę jak mnie najdzie.
Spoiler:
Czy obejrzę trzeci sezon. Pewnie tak, bo sci-fi za dużo nie ma, a głodny jestem tego gatunku. W między czasie jeszcze pozostaje animacja Altered Carbon: Resleeved. Ale obejrzę jak mnie najdzie.
Oceń ten serial