Marco Polo [Netflix]
-
Lubec
Wskaż do odpowiedzi - Moderator
-
Expert
- youtube Warszawa
- Grupa: (XviD asd)
- Kontakt:
Re: Marco Polo [Netflix]
Bardzo szkoda. Drugi sezon lepszy od pierwszego i myślę, że warto obejrzeć. Niestety nie wszystkie wątki się domykają, więc pozostaje niedosyt.
-
sindar
Wskaż do odpowiedzi - Administrator
-
Expert
- Ulubiony Serial: No właśnie? Który?
Widzowie w 2 sezonie nie dopisali - jakoś tak bez echa przeszedł, zapewne nie pomogła długa przerwa po 1 sezonie i letnia premiera nowego sezonu...
-
grego1980
Wskaż do odpowiedzi - Expert
- Ulubiony Serial: 2 i pół
Serial przyniósł podobno 200 mln dolarów strat.
-
sindar
-
Expert
Długo to trwało, ale nadrobiłem drugi sezon.
Chwilę też trwało, zanim się w ten serial na nowo wkręciłem - nie pamiętałem już części wątków z 1 sezonu - ale kiedy już się to stało, serial się skończył... I trochę mi smutno, bo chciałbym go więcej.
Do moich raczej pozytywnych ocen z 1 sezonu (odświeżyłem je sobie przed chwilą) dodam z pozytywnych rzeczy, że nawet pewna batalistyka się pojawiła (zwłaszcza w 9 odcinku) i nieco mniej cycków chyba było na ekranie (choć w sumie nie wiem, czy to pozytyw
).
Taki to był nasz ten Marco Polo, nie do końca doceniony przez widzów.
Jedynie dobrze, że sezon w miarę da się obejrzeć jako całość. Pozamykano część głównych wątków,
aczkolwiek pewne ciekawe wątki zostały otwarte na przyszłość...
Niestety nie będzie nam już dane ich obejrzenie.
Chwilę też trwało, zanim się w ten serial na nowo wkręciłem - nie pamiętałem już części wątków z 1 sezonu - ale kiedy już się to stało, serial się skończył... I trochę mi smutno, bo chciałbym go więcej.
Do moich raczej pozytywnych ocen z 1 sezonu (odświeżyłem je sobie przed chwilą) dodam z pozytywnych rzeczy, że nawet pewna batalistyka się pojawiła (zwłaszcza w 9 odcinku) i nieco mniej cycków chyba było na ekranie (choć w sumie nie wiem, czy to pozytyw

Taki to był nasz ten Marco Polo, nie do końca doceniony przez widzów.
Jedynie dobrze, że sezon w miarę da się obejrzeć jako całość. Pozamykano część głównych wątków,
aczkolwiek pewne ciekawe wątki zostały otwarte na przyszłość...
Niestety nie będzie nam już dane ich obejrzenie.
-
Wskaż do odpowiedzi - witam
- Ulubiony Serial: Lucyfer
- Kontakt:
Osobiście nie przypadł mi do gustu ale też nie mogę napisać, że nie polecam. Po prostu nie moja tematyka ale myślę , że wiele osób się nim zainteresuje. 

-
delta1908
- Ulubiony Serial: The Shield
Marco Polo [Netflix]
Nadrobiłem w kilka wieczorów oba sezony i muszę stwierdzić, że to czołówka seriali historycznych. Wielka szkoda, że został anulowany.
A dla zainteresowanych historią powstawania państwa mongolskiego polecam przeczytać znakomity pięciotomowy cykl "Zdobywca" Conna Igguldena. Ten serial jest jakby jego kontynuacją. Tam akcja zaczyna się od Dżyngisa, a kończy właśnie na Kubilaju i tu mamy ciąg dalszy ich losów. Ze swojej strony polecam obie pozycje.
A dla zainteresowanych historią powstawania państwa mongolskiego polecam przeczytać znakomity pięciotomowy cykl "Zdobywca" Conna Igguldena. Ten serial jest jakby jego kontynuacją. Tam akcja zaczyna się od Dżyngisa, a kończy właśnie na Kubilaju i tu mamy ciąg dalszy ich losów. Ze swojej strony polecam obie pozycje.
-
Lubec
Wskaż do odpowiedzi - Moderator
-
Expert
- Grupa: (XviD asd)
- Kontakt:
Marco Polo [Netflix]
Też nie mogę od żałować, że go skasowali. Jeden z lepszych seriali od Netflixa, który na prawdę mnie wciągnął, ale niestety był nieopłacalny.
-
Skalpel
Wskaż do odpowiedzi - Widziałem wszystko
- Ulubiony Serial: The Sopranos
- Kontakt:
Marco Polo [Netflix]
Jest sens zaczynać? 

-
delta1908
Marco Polo [Netflix]
Ja zacząłem, mimo że wiedziałem o anulowaniu i nie żałuję.
-
sindar
-
Expert
Marco Polo [Netflix]
Już nie pamiętam szczegółów zakończenia serialu, ale cytując z mojego poprzedniego wpisu sprzed paru lat: "Jedynie dobrze, że sezon w miarę da się obejrzeć jako całość. Pozamykano część głównych wątków,
aczkolwiek pewne ciekawe wątki zostały otwarte na przyszłość...", da się chyba obejrzeć jako w miarę zamkniętą opowieść.
aczkolwiek pewne ciekawe wątki zostały otwarte na przyszłość...", da się chyba obejrzeć jako w miarę zamkniętą opowieść.
-
Skalpel
Wskaż do odpowiedzi - Widziałem wszystko
- Ulubiony Serial: The Sopranos
- Kontakt:
Marco Polo [Netflix]
ok bo nie lubie wchodzić w temat jak jest serial anulowany i zakończenie otwarte
-
delta1908
Marco Polo [Netflix]
Kilka wątków faktycznie zakończyli, ale potencjał był na kilka kolejnych sezonów.
Oceń ten serial