Żmijowsko
-
grego1980
Wskaż do odpowiedzi - Expert
- youtube Warszawa
- Ulubiony Serial: 2 i pół
Żmijowsko
Zadebiutowała nowa produkcja Canal+. Żmijowsko.
Na postawie powieści Wojciecha Chmielarza.
Zobaczę dziś.
Na postawie powieści Wojciecha Chmielarza.
Zobaczę dziś.
-
Macmax40
Wskaż do odpowiedzi - większość oglądam
- Ulubiony Serial: Rodzina Soprano
Re: Żmijowsko
Jestem bardzo ciekaw tego serialu, C+ to raczej sprawdzona firma, choć do dzisiaj 2 sezon Belfra odbija mi się czkawką, a i Nielegalni byli dość specyficzni.
Mam pierwszy epizod na dysku, więc pewnie niebawem rzucę okiem.
Mam pierwszy epizod na dysku, więc pewnie niebawem rzucę okiem.
-
grego1980
Opinie dosyć słabe niestety co powoduje że nie wiem czy mi się chce nawet próbować?
-
Macmax40
Po 2 odcinkach ciężko coś napisać. Na razie jest jakaś tajemnicza historia, z zaginięciem młodej dziewczyny w tle, ale niewiele się dzieje. Są pokazane interakcje międzyludzkie, zarysowane jest kilka wątków, ogląda się dobrze, ale niczego intrygującego póki co nie ma.
-
dziobak
Wskaż do odpowiedzi - seriale znam jak kieszeń
Jakie to kiepskie, sztuczność gry aktorskiej wylewa się z ekranu. Scenariusz zupełnie płytki. Rzecz rozgrywa się w 3 czasach, dobór scen całkowicie przypadkowy moim zdaniem. Spasowałem po 2 odcinkach, nie znajdując nic, co by wypadło interesująco. I nawet nie chodzi o jakieś intrygujące elementy, wystarczyłoby solidne zbudowanie postaci (to co jest bazą w nawet średnim kinie amerykańskim). Zamiast tego jakieś sztampowe, mało prawdziwe sceny.
Za scenariusz odpowiadają Wojciech Chmielarz (pisarz, autor książki, zero doświadczenia w pisaniu scenariuszy) i Dana Łukasińska ("Na dobre i na złe" + mniej znane tytuły). No i cudów nie ma, jest po prostu kiepsko.
Za scenariusz odpowiadają Wojciech Chmielarz (pisarz, autor książki, zero doświadczenia w pisaniu scenariuszy) i Dana Łukasińska ("Na dobre i na złe" + mniej znane tytuły). No i cudów nie ma, jest po prostu kiepsko.
-
grego1980
Ostatni odcinek to podobno niezła beka była.
Sporo śmiechu.
Sporo śmiechu.

-
Macmax40
Po 5 epizodach - nie jest aż tak tragicznie, trzeba przymknąć oko na pewne nieścisłości, dziwaczne dialogi i ogląda się całkiem dobrze, zagadka kryminalna jest ciekawa, Pazura w interesującej roli, do tego piękne plenerowe zdjęcia i taki średniaczek 5/10 jest.
Oceń ten serial