Szesnastoletnie siostry bliźniaczki uczęszczające do elitarnej katolickiej szkoły Sterling i Blair, pewnej nocy natykają się na weterana łowcę nagród Bowsera Jenkinsa i pomagają mu wypełnić jego zlecenie. W związku z tym, że siostry potrzebują pieniędzy na naprawę samochodu ojca postanawiają połączyć siły i wspólnie łapać przestępców.
Od tego momentu siostry muszą zmagać się nie tylko z problemami typowymi dla nastolatków, ale też uważać by rodzice nie dowiedzieli się że ich córki nie są takimi wzorowymi katoliczkami za jakie je uważają.
Nastoletnie łowczynie Nagród [Netflix]
[2020]
Produkcja: USA,USA
Gatunek: Komedia,Dramat
Obsada:
Maddie Phillips ... Sterling Wesley
Anjelica Bette Fellini ... Blair Wesley
Kadeem Hardison ... Bowser Jenkins
Virginia Williams ... Debbie Wesley
Mackenzie Astin ... Anderson Wesley
Shirley Rumierk ... Yolanda Carrion
Devon Hales ... April Stevens
Spencer House ... Luke Creswell
Charity Cervantes ... Hannah B
Myles Evans ... Mileshttps://www.youtube.com/watch?v=S5cjOh1BjaE
Dla mnie pozytywne zaskoczenie. Serial obejrzałem w trzy wieczory, a nieczęsto się to zdarza.
Trailer i opis mogą być mylące, bo o ile w początkowych odcinkach mamy do czynienia bardziej z komedią to im dalej tym więcej jest dramatu i powagi (choć w dalszym ciągu z humorystycznymi momentami) a osadzenie akcji w takim środowisku wraz z niekonwencjonalnymi głównymi bohaterkami czasem daje mieszankę wybuchową i dość często stawia ich w nietypowych dla nich sytuacjach co skutkuje pewną absurdalnością pewnych zachowań... ale dalej wszystko to mieści się w ramach przyjętej konwencji.
Jak pisałem serial z początku tylko udaje komedię, bo dalej jest poważniej i choć mamy tutaj do czynienia z serialem rozrywkowym, to twórcy umiejętnie potrafią zagrać na emocjach widzów. Nietypowe konwencja się sprawdza i mi odpowiada. Nie każdemu może odpowiadać ten serial zgłasza tym, którzy nie lubią jak akcja kręci się wokół dorastających nastolatków i ich rozterek miłosnych. Na szczęście według mnie twórcom udało się w tym aspekcie wyjść obronną ręką i uchronić się od sztampy.
Z chęcią obejrzę drugi sezon.