Na HBO pojawił się serial The Undoing (polski tytuł Od Nowa) wyprodukowany przez Nicole Kidman, z nią samą i Hugh Grantem w rolach głównych. Pozornie szczęśliwe życie zamożnej wielkomiejskiej rodziny rozpada się z hukiem wraz z morderstwem pewnej kobiety.
Jestem po dwóch odcinkach The Undoing - scenariusz wydaje się nieco typowy dla wielkomiejskich thrillerów - ale przyznam, że serial na razie bardzo trzyma w napięciu. Jestem bardzo ciekawy, co wydarzy się dalej.
Polecam wszystkim miłośnikom kryminałów.
Warto odnotować w obsadzie obecność weterana Donalda Sutherlanda.
Na HBO pojawił się serial The Undoing (polski tytuł Od Nowa) wyprodukowany przez Nicole Kidman, z nią samą i Hugh Grantem w rolach głównych. Pozornie szczęśliwe życie zamożnej wielkomiejskiej rodziny rozpada się z hukiem wraz z morderstwem pewnej kobiety. Jestem po dwóch odcinkach The Undoing - scenariusz wydaje się nieco typowy dla wielkomiejskich thrillerów - ale przyznam, że serial na razie bardzo trzyma w napięciu. Jestem bardzo ciekawy, co wydarzy się dalej. Polecam wszystkim miłośnikom kryminałów. Warto odnotować w obsadzie obecność weterana Donalda Sutherlanda.
wg mnie serial rozkręca się na dobre w drugim odcinku i rzeczywiście jak na dość zgrany stereotyp jest na prawdę dobry. Mam już faworytkę na zabójczynię ale pewnie scenarzyści rozegrali to inaczej, zobaczymy...
wg mnie serial rozkręca się na dobre w drugim odcinku i rzeczywiście jak na dość zgrany stereotyp jest na prawdę dobry. Mam już faworytkę na zabójczynię ale pewnie scenarzyści rozegrali to inaczej, zobaczymy...
I po finale. Jakoś tak jest ostatnio z podobnymi serialami, że gonienie króliczka jest ciekawsze, niż jego złapanie.
Podobnie jest z The Undoing - nieco mnie finalnie rozczarował. Nie bez kozery przez to bardzo mocno skojarzył mi się z
Spoiler:
Deadwater Fell, gdzie de facto główne podejrzenia się w pełni potwierdziły [i w obu przypadkach główni bohaterowie byli lekarzami].
Tym samym zabrakło mi jakiegoś większego "łał" na koniec.
No ale jest to serial nadal na przyzwoitym poziomie - jak ktoś lubi miejskie thrillery, polecam.
I po finale. Jakoś tak jest ostatnio z podobnymi serialami, że gonienie króliczka jest ciekawsze, niż jego złapanie. Podobnie jest z The Undoing - nieco mnie finalnie rozczarował. Nie bez kozery przez to bardzo mocno skojarzył mi się z[spoiler]Deadwater Fell, gdzie de facto główne podejrzenia się w pełni potwierdziły [i w obu przypadkach główni bohaterowie byli lekarzami].[/spoiler] Tym samym zabrakło mi jakiegoś większego "łał" na koniec. No ale jest to serial nadal na przyzwoitym poziomie - jak ktoś lubi miejskie thrillery, polecam.