Dwa stare seriale, których szukam od lat

Dyskusje ogólne, nie tylko na tematy związane z serialami TV ale też:
Kino, Muzyka, Film, Wydarzenia, Internet, Społeczność.. itp.
wositelec
Wskaż do odpowiedzi
witam
witam
youtube Warszawa
Ulubiony Serial: Strażnik Teksasu

Dwa stare seriale, których szukam od lat

Post autor: wositelec »

1) Szukałem na innych forach od wielu lat, ale nadal cisza niestety. A to nie mógł być sen :-) Jest to niskobudżetowy film lub serial z lat 80. lub 90. , oczywiście w kolorze. Niewykluczone, że jest to jakiś fragment odcinka "Macgyvera", "Renegata", "Strażnika Teksasu" czy innego serialu. Możliwe, że końcówka jednego odcinka pokrywała się z początkiem następnego. To było chyba emitowane w połowie lat 90. na Polsacie. Zaczyna się od tego, że dwóch facetów znajduje się w brutalnym areszcie/więzieniu. Okrutny klawisz mówi do jednego z nich: "Ty możesz wracać do domu, jesteś wolny", więc ten (prawdopodobnie był to wysoki blondyn) odchodzi spokojnym, niespiesznym krokiem. Wtedy strażnik zdradziecko strzela mu w plecy. Mówi wtedy do drugiego więźnia (chyba nawet pochylającego się nad zwłokami kolegi): "A ty się pomęczysz". Widać przerażenie na twarzy więźnia.

Był taki serial "Matlock" i też był emitowany na Polsacie podobno. Nawet opis odcinka wydaje się trochę podobny (sezon 4, odcinek 9), ale pewny nie jestem. Ponoć grał tam David Carradine, przynajmniej w tym odcinku.
After an attempted prison breakout, one of the prisoners is killed, presumably by one of the guards. The prisoners riot and take over the prison, insisting on an in-prison trial for the guard. Matlock is recruited to defend the guard.
Ale czy to jest to, czego szukam? :)

2) Szukam tytułu odcinka jakiegoś tajemniczego serialu z czasów RTL7. Wielka zagadka. :-) W ciemną noc (wszystko tradycyjnie podświetlone na niebiesko) idzie w kierunku gościa czarna pantera (albo jakiś inny podobny dziki kot). Facet jest przerażony. W pewnym momencie podchodzi do niego już bardzo blisko, a on woła: "Wybacz mi, bo zgrzeszyłem!", później powtarza raz jeszcze: "Wybacz mi, bo zgrzeszyłem!". Wtedy pantera daje mu spokój. Narrator czyta na koniec odcinka: "Najważniejsza jest pokora". Jestem pewny, że to leciało na RTL7, być może przed serialem "Czy boisz się ciemności". :-)

Szybka odpowiedź

To pytanie jest elementem zabezpieczającym przed automatycznym zamieszczaniem postów.