Był taki serial "Matlock" i też był emitowany na Polsacie podobno. Nawet opis odcinka wydaje się trochę podobny (sezon 4, odcinek 9), ale pewny nie jestem. Ponoć grał tam David Carradine, przynajmniej w tym odcinku.
Ale czy to jest to, czego szukam?After an attempted prison breakout, one of the prisoners is killed, presumably by one of the guards. The prisoners riot and take over the prison, insisting on an in-prison trial for the guard. Matlock is recruited to defend the guard.
2) Szukam tytułu odcinka jakiegoś tajemniczego serialu z czasów RTL7. Wielka zagadka. W ciemną noc (wszystko tradycyjnie podświetlone na niebiesko) idzie w kierunku gościa czarna pantera (albo jakiś inny podobny dziki kot). Facet jest przerażony. W pewnym momencie podchodzi do niego już bardzo blisko, a on woła: "Wybacz mi, bo zgrzeszyłem!", później powtarza raz jeszcze: "Wybacz mi, bo zgrzeszyłem!". Wtedy pantera daje mu spokój. Narrator czyta na koniec odcinka: "Najważniejsza jest pokora". Jestem pewny, że to leciało na RTL7, być może przed serialem "Czy boisz się ciemności".