Kiedy Jack Reacher, były oficer żandarmerii wojskowej zostaje aresztowany za morderstwo, którego nie popełnił, zostaje bohaterem spisku pełnego skorumpowanych policjantów, podejrzanych biznesmenów oraz wyrachowanych polityków. Poznając Margrave w stanie Georgia Jack musi polegać na sobie. Pierwszy sezon serialu Reacher oparty jest na bestsellerowej powieści Lee Childa pt. Poziomy śmierci.
https://www.amazon.com/gp/video/detail/ ... share_cu_r
[newsimg=left]https://seriale-asd.eu/ext/dmzx/imageupload/img-files/147658/f27cea5/0ff1f94/f7cbfa1bd4a8fcf59e45e152ca8ca237.jpg[/newsimg] Kiedy Jack Reacher, były oficer żandarmerii wojskowej zostaje aresztowany za morderstwo, którego nie popełnił, zostaje bohaterem spisku pełnego skorumpowanych policjantów, podejrzanych biznesmenów oraz wyrachowanych polityków. Poznając Margrave w stanie Georgia Jack musi polegać na sobie. Pierwszy sezon serialu Reacher oparty jest na bestsellerowej powieści Lee Childa pt. Poziomy śmierci. [hr]-[/hr] https://www.amazon.com/gp/video/detail/B09ML1QV1S/ref=atv_dp_share_cu_r
Dobrze się to ogląda. Odzywki (i postura) głównego bohatera niczym odzywki Arniego z Terminatora.
Tak jakoś kojarzyło mi się z Banshee, choć z mniejszą ilością bijatyk i seksu.
Dobrze się to ogląda. Odzywki (i postura) głównego bohatera niczym odzywki Arniego z Terminatora. ;) Tak jakoś kojarzyło mi się z Banshee, choć z mniejszą ilością bijatyk i seksu.
No to po pierwszych trzech odcinkach.
I chyba dostajemy to czego oczekujemy.
Czystą sensacyjną rozrywkę.
Resztę odcinków Amazon będzie cykał co tydzień po 1.
Dla mnie to w sumie +.
Coraz częściej odbieram takie oglądanie seriali jako +.
No to po pierwszych trzech odcinkach. I chyba dostajemy to czego oczekujemy. Czystą sensacyjną rozrywkę. Resztę odcinków Amazon będzie cykał co tydzień po 1. Dla mnie to w sumie +. Coraz częściej odbieram takie oglądanie seriali jako +.
Zdecydowanie wolę po 2-3 odcnki na start i resztę co tydzień tak jak Apple TV+ robi od początku.
Co do serialu chyba pierwszy sezon bardziej przypadł mi do gustu jeśli chodzi o początek serialu. Tutaj coś mi fabuła nie pasuje ale zobaczymy może kolejne odcinki zmienią opinie.
Zdecydowanie wolę po 2-3 odcnki na start i resztę co tydzień tak jak Apple TV+ robi od początku. Co do serialu chyba pierwszy sezon bardziej przypadł mi do gustu jeśli chodzi o początek serialu. Tutaj coś mi fabuła nie pasuje ale zobaczymy może kolejne odcinki zmienią opinie.
Też bym powiedział że 1 sezon lepszy. A przynajmniej mam lepsze wspomnienia z nim związane.
Ale myślę że może to być związane z zaskoczeniem jakim był ten serial.
Tutaj już wiemy czego się spodziewać.
Też bym powiedział że 1 sezon lepszy. A przynajmniej mam lepsze wspomnienia z nim związane. Ale myślę że może to być związane z zaskoczeniem jakim był ten serial. Tutaj już wiemy czego się spodziewać.
Trochę znamy już bohatera, jego zachowanie, metody gry i postępowanie z 1 sezonu dlatego ciężko tutaj widza zaskoczyć. Poznajemy historię a nowi bohaterowie na plus dla mnie. Jesteśmy w połowie sezonu a niewiele jeszcze wiemy o wszystkich powiązaniach śledztwa. Jeśli 2 sezon jest słabszy to tylko odrobinę.
Trochę znamy już bohatera, jego zachowanie, metody gry i postępowanie z 1 sezonu dlatego ciężko tutaj widza zaskoczyć. Poznajemy historię a nowi bohaterowie na plus dla mnie. Jesteśmy w połowie sezonu a niewiele jeszcze wiemy o wszystkich powiązaniach śledztwa. Jeśli 2 sezon jest słabszy to tylko odrobinę.
Muszę się z powyższym nie zgodzić. Jestem przed finałowym odcinkiem, ale już mogę napisać, że drugi sezon jest zdecydowanie słabszy od pierwszego, ale oczywiście to nadal dobry serial.
O ile pierwsza połowa, a zwłaszcza premierowe odcinki drugiego sezonu, mogły zwiastować lepszy poziom, bo były na prawdę bardzo dobre, to w drugiej połowie serial wytracił tempo, napięcie spadło, a i intryga już tak tajemnicza nie była. Szkoda, że sezon ten jest tak nierówny, ale przede mną jeszcze finałowy odcinek, który może okaże się dobrym zwieńczeniem serii.
Muszę się z powyższym nie zgodzić. Jestem przed finałowym odcinkiem, ale już mogę napisać, że drugi sezon jest zdecydowanie słabszy od pierwszego, ale oczywiście to nadal dobry serial. O ile pierwsza połowa, a zwłaszcza premierowe odcinki drugiego sezonu, mogły zwiastować lepszy poziom, bo były na prawdę bardzo dobre, to w drugiej połowie serial wytracił tempo, napięcie spadło, a i intryga już tak tajemnicza nie była. Szkoda, że sezon ten jest tak nierówny, ale przede mną jeszcze finałowy odcinek, który może okaże się dobrym zwieńczeniem serii.
Faktycznie 2 połowa sezonu oraz sam finał to zjazd z poziomem. Na plus finału zaliczam rozwiązanie wszystkich wątków (a w jaki sposób giną czarne charaktery - dosyć infantylny). Zakończenie bardzo tkliwe. Trwają prace nad 3 sezonem, który ma się skupiać na solowych przygodach bohatera, data premiery nieznana. Sezon zapowiadał się lepiej ale coś scenarzyści pogubili się w 2 połowie sezonu.
Faktycznie 2 połowa sezonu oraz sam finał to zjazd z poziomem. Na plus finału zaliczam rozwiązanie wszystkich wątków (a w jaki sposób giną czarne charaktery - dosyć infantylny). Zakończenie bardzo tkliwe. Trwają prace nad 3 sezonem, który ma się skupiać na solowych przygodach bohatera, data premiery nieznana. Sezon zapowiadał się lepiej ale coś scenarzyści pogubili się w 2 połowie sezonu.
finał w stylu zabili go i uciekł- bardzo mało prawdopodobieństwa, że kobieta nie potrafiła się uwolnić z łóżka, ale kiedy łóżko złapał Reacher, to już bez problemu jej się udało.
Nie ma też jak główny przestępca wyjaśniający detalicznie swój modus operandi, nie pozostawiając nic do domyślenia się widzowi- żenada.
Całkiem niezła sensacja, ale [spoil]finał w stylu zabili go i uciekł- bardzo mało prawdopodobieństwa, że kobieta nie potrafiła się uwolnić z łóżka, ale kiedy łóżko złapał Reacher, to już bez problemu jej się udało. Nie ma też jak główny przestępca wyjaśniający detalicznie swój modus operandi, nie pozostawiając nic do domyślenia się widzowi- żenada.[/spoil]
Zgadzam się z Waszymi opiniami, drugi sezon słabszy (choć nie wiem, na ile to wynika z materiału źródłowego), ale pewnie podejdę do kolejnego sezonu, może będzie ciekawsza historia.
Zgadzam się z Waszymi opiniami, drugi sezon słabszy (choć nie wiem, na ile to wynika z materiału źródłowego), ale pewnie podejdę do kolejnego sezonu, może będzie ciekawsza historia.
Ja się cały czas zastanawiam, jak taka totalnie przeciętna seria mogła odnieść taki sukces na całym świecie. I mówię tu zarówno o książkach jak i serialu. Chyba tylko filmy z Cruisem dawały jako tako radę.
Ja się cały czas zastanawiam, jak taka totalnie przeciętna seria mogła odnieść taki sukces na całym świecie. I mówię tu zarówno o książkach jak i serialu. Chyba tylko filmy z Cruisem dawały jako tako radę.