Opis:
Moiraine, przywódczyni organizacji kobiet o magicznych zdolnościach, wybiera pięć młodych osób, by wśród nich znaleźć tę, której jest pisane ocalenie lub zniszczenie świata.
Produkcja: USA, Gatunek: Fantasy, Obsada:
Rosamund Pike ... Moiraine Damodred
Josha Stradowski ... Rand Al’thor
Marcus Rutherford ... Perrin Aybara
Barney Harris ... Mat Cauthon
Madeleine Madden ... Egwene Al’vere
Zoë Robins ... Nynaeve Al’meara
Daniel Henney ... Al`lan Mandragoran
Kate Fleetwood ... Liandrin Guirale
Álvaro Morte ... Logain Ablar
Priyanka Bose ... Alanna Mosvani
Zmieniam tytułowy wpis na prowadzący do naszej bazy seriali.
[b]Opis:[/b] Moiraine, przywódczyni organizacji kobiet o magicznych zdolnościach, wybiera pięć młodych osób, by wśród nich znaleźć tę, której jest pisane ocalenie lub zniszczenie świata.
[b]Produkcja:[/b] USA, [b]Gatunek:[/b] Fantasy, [b]Obsada:[/b] Rosamund Pike ... Moiraine Damodred Josha Stradowski ... Rand Al’thor Marcus Rutherford ... Perrin Aybara Barney Harris ... Mat Cauthon Madeleine Madden ... Egwene Al’vere Zoë Robins ... Nynaeve Al’meara Daniel Henney ... Al`lan Mandragoran Kate Fleetwood ... Liandrin Guirale Álvaro Morte ... Logain Ablar Priyanka Bose ... Alanna Mosvani https://www.youtube.com/watch?v=qt1gHHeg7Jc
Nowa produkcja fantasy Amazona.
Ekranizacja książek Roberta Jordana.
Po pierwszym odcinku jestem generalnie na duże tak.
Fajne lokalizacje, zdjęcia , scenografia.
No i Rosamund Pike
Ale na filmwebie wylewa się fala niepochlebnych komentarzy od fanów książki. I o niezgodności z książkami.
Ostatnio zmieniony 22 listopada 2021, 17:43 przez grego1980, łącznie zmieniany 1 raz.
[b][justuj]The Wheel of Time/ Koło czasu[/justuj][/b] Nowa produkcja fantasy Amazona. Ekranizacja książek Roberta Jordana. Po pierwszym odcinku jestem generalnie na duże tak. Fajne lokalizacje, zdjęcia , scenografia. No i Rosamund Pike :tak :tak :tak :smt049 Ale na filmwebie wylewa się fala niepochlebnych komentarzy od fanów książki. I o niezgodności z książkami.
Książek nie czytałem i raczej na razie nie zamierzam, więc nie będą porównywał do pierwowzoru. Z obejrzeniem wstrzymam się do momentu, aż wyjdzie cały sezon. Teraz za dużo seriali fantasty nie ma, więc obejrzę na pewno... prędzej czy później
Książek nie czytałem i raczej na razie nie zamierzam, więc nie będą porównywał do pierwowzoru. Z obejrzeniem wstrzymam się do momentu, aż wyjdzie cały sezon. Teraz za dużo seriali fantasty nie ma, więc obejrzę na pewno... prędzej czy później :)
Już wiem, że muszę ten serial obejrzeć, bo ja po prostu uwielbiam dobre fantasy, a takie są książki, na których podstawie powstał serial, więc on też powinien być zjadliwy
Już wiem, że muszę ten serial obejrzeć, bo ja po prostu uwielbiam dobre fantasy, a takie są książki, na których podstawie powstał serial, więc on też powinien być zjadliwy :super:
Wczoraj obejrzałam dwa odcinki, choć trochę się ociągałam, bo a) nie lubię Rosamund, b) JPMonrz mówił, że cienkie. No, ale się zabrałam i o ile pierwszy odcinek strasznie mi się dłużył i ślimaczył i miałam ochotę wyłączyć go gdzieś w połowie, tak w drugim było tyle akcji i tak szybko zleciał, że miałam wrażenie, iż trwa 10 minut Drugi zdecydowanie, zdecydowanie lepszy. Podobają mi się nawiązania do Tolkiena, podoba mi się wizja silnych kobiet, którym usługują faceci (to zapewne spowodowało ból dudy na filmwebie...), sceny w nawiedzonym mieście absolutnie fantastyczne - chcę więcej! Dodatkowo fantastyczna muzyka i piękne widoki - na razie daję mocne 7, może nawet i z plusem.
Ostatnio zmieniony 02 grudnia 2021, 17:43 przez Nazgul, łącznie zmieniany 1 raz.
Make a plan. Set a goal.
Work toward it.
But every now and then,
look around, drink it in... 'cause this is it.
Wczoraj obejrzałam dwa odcinki, choć trochę się ociągałam, bo a) nie lubię Rosamund, b) JPMonrz mówił, że cienkie. No, ale się zabrałam i o ile pierwszy odcinek strasznie mi się dłużył i ślimaczył i miałam ochotę wyłączyć go gdzieś w połowie, tak w drugim było tyle akcji i tak szybko zleciał, że miałam wrażenie, iż trwa 10 minut ;) Drugi zdecydowanie, zdecydowanie lepszy. Podobają mi się nawiązania do Tolkiena, podoba mi się wizja silnych kobiet, którym usługują faceci (to zapewne spowodowało ból dudy na filmwebie...), sceny w nawiedzonym mieście absolutnie fantastyczne - chcę więcej! Dodatkowo fantastyczna muzyka i piękne widoki - na razie daję mocne 7, może nawet i z plusem.
Polecam również zobaczyć dodatki dostępne na Amazonie.
Jest trochę mowy właśnie o lokacjach i scenografii.
Fajne jest to że wioska, kamieniołom i nawiedzone miasto chyba również były zbudowane.
Nie jest to tylko projekcja komputerowa.
Polecam również zobaczyć dodatki dostępne na Amazonie. Jest trochę mowy właśnie o lokacjach i scenografii. Fajne jest to że wioska, kamieniołom i nawiedzone miasto chyba również były zbudowane. Nie jest to tylko projekcja komputerowa.
Dobra, po kolejnych dwóch odcinkach dodaję kolejne oceny, mocne 9. Lokalizacje piękne, ale faktycznie — mogłoby być mniej CGI na rzecz prawdziwych dekoracji.
Make a plan. Set a goal.
Work toward it.
But every now and then,
Dobra, po kolejnych dwóch odcinkach dodaję kolejne oceny, mocne 9. Lokalizacje piękne, ale faktycznie — mogłoby być mniej CGI na rzecz prawdziwych dekoracji.
Nie jest to jakieś wybitne fantasy, dość oklepane motywy, ale ogląda się dość dobrze, tak akurat do obejrzenia na niedzielne popołudnie z nastoletnim synem.
Nie jest to jakieś wybitne fantasy, dość oklepane motywy, ale ogląda się dość dobrze, tak akurat do obejrzenia na niedzielne popołudnie z nastoletnim synem.
Akurat to, że to nie jest GoT (na szczęście!) to dla mnie ogromny plus, albowiem GoT usypia mnie szybciej niż filmy o ufokach, więc UFFFFFF Jutro piątunio - ale się cieszę na kolejny odcinek
Make a plan. Set a goal.
Work toward it.
But every now and then,
Akurat to, że to nie jest GoT (na szczęście!) to dla mnie ogromny plus, albowiem GoT usypia mnie szybciej niż filmy o ufokach, więc UFFFFFF :) Jutro piątunio - ale się cieszę na kolejny odcinek :)
Po serialu przede wszystkim pieniądze jakie zostały w niego zainwestowane. Piękne plenery, pejzaże, krajobrazy, ciut gorzej jeśli chodzi o fabułę i grę aktorską. Finał mnie rozczarował (nie czytałem książek) za szybko poszło ale 2 sezon na pewno obejrzę!
Po serialu przede wszystkim pieniądze jakie zostały w niego zainwestowane. Piękne plenery, pejzaże, krajobrazy, ciut gorzej jeśli chodzi o fabułę i grę aktorską. Finał mnie rozczarował (nie czytałem książek) za szybko poszło ale 2 sezon na pewno obejrzę!
Amazon udostępnił na początek 3 pierwsze odcinki sezonu i to był dobry ruch. Akcja się ciągnie, dłuży ale trzeba być uważnym by nie przegapić szczególików. Odcinki trwają po godzinie zegarowej. Na pewno widać budżet i dbałość o stroje, scenografie. Jest też trochę walki a przede wszystkim rozwój postaci. Dobry początek aczkolwiek bez zachwytów.
Amazon udostępnił na początek 3 pierwsze odcinki sezonu i to był dobry ruch. Akcja się ciągnie, dłuży ale trzeba być uważnym by nie przegapić szczególików. Odcinki trwają po godzinie zegarowej. Na pewno widać budżet i dbałość o stroje, scenografie. Jest też trochę walki a przede wszystkim rozwój postaci. Dobry początek aczkolwiek bez zachwytów.