Opis:
Tajemnicze, odcięte od reszty świata miasteczko.
Kto raz do niego trafi, nie jest w stanie go opuścić, w nocy jego mieszkańcom grozi śmiertelne niebezpieczeństwo.
From to serial tajemnicy z elementami SF oraz horroru,
nieco na wzór Lost (nie bez kozery, producenci tego serialu są tu też zaangażowani). Produkcja: USA, Gatunek: Horror, Obsada:
Harold Perrineau ... Boyd Stevens
Catalina Sandino Moreno ... Tabitha Matthews
Eion Bailey ... Jim Matthews
Hannah Cheramy ... Julie Matthews
Simon Webster ... Ethan Matthews
Ricky He ... Kenny
Chloe Van Landschoot ... Kristi
Corteon Moore ... Ellis
Elizabeth Saunders ... Donna
Pegah Ghafoori ... Fatima
Po czterech odcinkach jestem nadal zaintrygowany, czekam, co wydarzy się dalej.
[b]Opis:[/b] Tajemnicze, odcięte od reszty świata miasteczko. Kto raz do niego trafi, nie jest w stanie go opuścić, w nocy jego mieszkańcom grozi śmiertelne niebezpieczeństwo. From to serial tajemnicy z elementami SF oraz horroru, nieco na wzór Lost (nie bez kozery, producenci tego serialu są tu też zaangażowani). [b]Produkcja:[/b] USA, [b]Gatunek:[/b] Horror, [b]Obsada:[/b] Harold Perrineau ... Boyd Stevens Catalina Sandino Moreno ... Tabitha Matthews Eion Bailey ... Jim Matthews Hannah Cheramy ... Julie Matthews Simon Webster ... Ethan Matthews Ricky He ... Kenny Chloe Van Landschoot ... Kristi Corteon Moore ... Ellis Elizabeth Saunders ... Donna Pegah Ghafoori ... Fatima https://www.youtube.com/watch?v=pDHqAj4eJcM
Po czterech odcinkach jestem nadal zaintrygowany, czekam, co wydarzy się dalej.
Napki do pierwszego odcinka są w necie, ale chyba nie będą kontynuowane, bo podobno From wyląduje na Netflixie.
Jestem po 8 odcinkach i naprawdę polecam tę produkcję.
Napki do pierwszego odcinka są w necie, ale chyba nie będą kontynuowane, bo podobno From wyląduje na Netflixie. Jestem po 8 odcinkach i naprawdę polecam tę produkcję.
Pierwszy sezon From dobiegł końca. Powinno to (miejmy nadzieję) przyspieszyć tę netflixową premierę.
Serial naprawdę polecam, skojarzenia z Lost (zwłaszcza pierwszymi sezonami) nieuniknione i to naprawdę w tym dobrym znaczeniu.
Teraz pozostaje jeszcze czekać na info o kolejnym sezonie tej produkcji.
Pierwszy sezon From dobiegł końca. Powinno to (miejmy nadzieję) przyspieszyć tę netflixową premierę. Serial naprawdę polecam, skojarzenia z Lost (zwłaszcza pierwszymi sezonami) nieuniknione i to naprawdę w tym dobrym znaczeniu. Teraz pozostaje jeszcze czekać na info o kolejnym sezonie tej produkcji.
Obejrzałem wszystkie 10 odcinków jednym ciągiem... Naprawdę dobry serial. [spoil]Niestety ma otwarte zakończenie- czyli koniec sezonu niczego nie wyjaśnia :( [/spoil]
Tymczasem drugi From sezon przeminął, oceniam go nieco niżej niż jedynkę. Zwłaszcza środkowa częśc mogłaby być nieco mniej przegadana.
Natomiast końcówka sezonu nabrała rumieńców.
Zwłaszcza przy ostatniej scenie sezonu tak sobie bardziej otwarcie powiedziałem, co we mnie zaczęło kiełkować przy wcześniejszych odcinkach, że rozwiązanie może przypominać nieco finał
► Pokaż Spoiler
Alice in Borderland, że mamy tu z zawieszonymi gdzieś pomiędzy życiem a śmiercią ofiarami wypadków samochodowych, które nie bardzo wiedzą, co się wydarzyło.
Przyszłość pokaże, czy miałem rację, wszak 3 sezon dostał zielone światło.
Tymczasem drugi From sezon przeminął, oceniam go nieco niżej niż jedynkę. Zwłaszcza środkowa częśc mogłaby być nieco mniej przegadana. Natomiast końcówka sezonu nabrała rumieńców. Zwłaszcza przy ostatniej scenie sezonu tak sobie bardziej otwarcie powiedziałem, co we mnie zaczęło kiełkować przy wcześniejszych odcinkach, że rozwiązanie może przypominać nieco finał [spoil]Alice in Borderland, że mamy tu z zawieszonymi gdzieś pomiędzy życiem a śmiercią ofiarami wypadków samochodowych, które nie bardzo wiedzą, co się wydarzyło.[/spoil] Przyszłość pokaże, czy miałem rację, wszak 3 sezon dostał zielone światło.
Oesu, ale to jest dobre!! Połknęłam ostatnio całe dwa sezony i z niecierpliwością czekam na trzeci, choć wkurza mnie, że ci ludzie są świadomi tego, że pojawiają się od czasu do czasu nowi ludzie, ale nie przyjdzie im do głowy, by zapytać KIEDY tu przyjechali - samo miasteczko ma sprzęty z lat 40.-60., stroje potworów także są mocno vintage, ale karetka wygląda na mniej więcej lata 80.-90. Tak samo każdy zegar w mieście stoi i jedyne, co odmierza czas, to wschody i zachody słońca, ale wszyscy jakoś spoko cool. Niemniej dobry serial. Taki troszkę bieda Dark, ale jeśli dla kogoś Dark był trudny, to From powinien go zadowolić.
edit: sindar, mam dokładnie takie same odczucia, jak twój spojler.
Make a plan. Set a goal.
Work toward it.
But every now and then,
look around, drink it in... 'cause this is it.
Oesu, ale to jest dobre!! Połknęłam ostatnio całe dwa sezony i z niecierpliwością czekam na trzeci, choć wkurza mnie, że ci ludzie są świadomi tego, że pojawiają się od czasu do czasu nowi ludzie, ale nie przyjdzie im do głowy, by zapytać KIEDY tu przyjechali - samo miasteczko ma sprzęty z lat 40.-60., stroje potworów także są mocno vintage, ale karetka wygląda na mniej więcej lata 80.-90. Tak samo każdy zegar w mieście stoi i jedyne, co odmierza czas, to wschody i zachody słońca, ale wszyscy jakoś spoko cool. Niemniej dobry serial. Taki troszkę bieda Dark, ale jeśli dla kogoś Dark był trudny, to From powinien go zadowolić. edit: sindar, mam dokładnie takie same odczucia, jak twój spojler.