1899 to nowy serial twórców genialnego Dark.
Koniec XIX wieku, 1899, udajemy się w podróż do USA parowcem Cerber przez Atlantyk, część pasażerów i obsługi wydaje się być związana z zagadką zaginięcia innego parowca, Prometeusza.
Po pierwszych odcinkach zaczynam mieć wrażenie, że mamy do czynienia ze spin offem Dark.
Wydaje się to podkreślać strona muzyczna serialu, choćby takie arcydzieło...
Oby to nie było nawiązanie na wyrost. Nie wiem, czemu, ale nieco się obawiam, by twórcy za mocno nie uwierzyli we własny geniusz.
Z ciekawostek - w międzynarodowej obsadzie mamy i Polaka - Macieja Musiała w roli Olka (nie mogli dać jakiegoś Grzegorza? ).
1899 to nowy serial twórców genialnego Dark. Koniec XIX wieku, 1899, udajemy się w podróż do USA parowcem Cerber przez Atlantyk, część pasażerów i obsługi wydaje się być związana z zagadką zaginięcia innego parowca, Prometeusza. Po pierwszych odcinkach zaczynam mieć wrażenie, że mamy do czynienia ze spin offem Dark. Wydaje się to podkreślać strona muzyczna serialu, choćby takie arcydzieło... https://www.youtube.com/watch?v=OorZcOzNcgE
Oby to nie było nawiązanie na wyrost. Nie wiem, czemu, ale nieco się obawiam, by twórcy za mocno nie uwierzyli we własny geniusz. Z ciekawostek - w międzynarodowej obsadzie mamy i Polaka - Macieja Musiała w roli Olka (nie mogli dać jakiegoś Grzegorza? :D).
Wczoraj włączyłam pierwszy odcinek do obiadu i jakoś zleciały trzy Całkiem fajny, muzyka też całkiem całkiem, choć cały czas mam mocne skojarzenia z "Die Flut" Joachima Witta <3
Make a plan. Set a goal.
Work toward it.
But every now and then,
look around, drink it in... 'cause this is it.
Wczoraj włączyłam pierwszy odcinek do obiadu i jakoś zleciały trzy ;) Całkiem fajny, muzyka też całkiem całkiem, choć cały czas mam mocne skojarzenia z "Die Flut" Joachima Witta <3 [media]https://youtu.be/vIOSucOj2_k[/media]
Obejrzałem cały sezon i napiszę tak- nareszcie serial, który ma porządne zakończenie.
Nie jestem sobie w stanie wyobrazić drugiego sezonu, ale sukces nie takie rzeczy robi i zamknięte zakończenie okazuje się czymś innym... sirm Kolejny raz jestem tu z twojego polecenia...
Obejrzałem cały sezon i napiszę tak- nareszcie serial, który ma porządne zakończenie. Nie jestem sobie w stanie wyobrazić drugiego sezonu, ale sukces nie takie rzeczy robi i zamknięte zakończenie okazuje się czymś innym... [ref]sirm[/ref] Kolejny raz jestem tu z twojego polecenia...
Kaszanka, Netflix wraca do swych "najlepszych" tradycji - cancel.
Szkoda, 2 sezon zapowiadał się intrygująco po takim zakończeniu. :/
Może byłoby za drogo w realizacji...
Podobno wciąż niepewne losy Wednesday...
Kaszanka, Netflix wraca do swych "najlepszych" tradycji - cancel. Szkoda, 2 sezon zapowiadał się intrygująco po takim zakończeniu. :/ Może byłoby za drogo w realizacji... Podobno wciąż niepewne losy Wednesday...
Szkoda cancela, jeden z nielicznych seriali w ostatnim czasie, który mnie wciągnął.
A z tego, co piszą twórcy, to mieli plan na trzy sezony, ale wyszło jak wyszło. Może inna platforma się podejmie kontynuacji.
Szkoda cancela, jeden z nielicznych seriali w ostatnim czasie, który mnie wciągnął. A z tego, co piszą twórcy, to mieli plan na trzy sezony, ale wyszło jak wyszło. Może inna platforma się podejmie kontynuacji.
Ja nie zdążyłem jeszcze nawet zacząć, ale piszecie tutaj że 1 sezon ma dobre, sensowne zakończenie, więc pewnie się skuszę. Ale to już kolejny raz kiedy coś ciekawego, serial z potencjałem nie dostaje szans na całkowite rozwinięcie.
Ja nie zdążyłem jeszcze nawet zacząć, ale piszecie tutaj że 1 sezon ma dobre, sensowne zakończenie, więc pewnie się skuszę. Ale to już kolejny raz kiedy coś ciekawego, serial z potencjałem nie dostaje szans na całkowite rozwinięcie.
Miałem się zabrać za ten serial, ale info o cancelu ostudziło moje zapały.
Ale skoro piszecie, że ma jakieś w miarę zamknięte zakończenie to dam mu szansę.
Miałem się zabrać za ten serial, ale info o cancelu ostudziło moje zapały. Ale skoro piszecie, że ma jakieś w miarę zamknięte zakończenie to dam mu szansę.