Wszyscy znamy baśniową opowieść o wychowaniu przez wilczycę Romulusa i Remusa i założeniu Rzymu.
Ten serial jest inny - Romulus to opowieść dla dorosłych - Włosi ze Sky Atlantic zaproponowali nam opowieść o rywalizacji lokalnych królów-watażków, rządzących niepodzielnie swymi plemionami, z których to utarczek wykuło się z czasem legendarne miasto.
Nie dzielę jeszcze skóry na niedźwiedziu, ale po obejrzeniu dwóch odcinków Romulusa jestem o wiele większym optymistą co do tego serialu, niż po obejrzeniu pierwszego odcinka Barbarzyńców. Po tym ostatnim serialu byłem mocno zniesmaczony...
Ciekawostką jest fakt, że aktorzy w tym serialu posługują się archaiczną łaciną.
Serial pojawia się na HBO Go.
Wszyscy znamy baśniową opowieść o wychowaniu przez wilczycę Romulusa i Remusa i założeniu Rzymu. Ten serial jest inny - Romulus to opowieść dla dorosłych - Włosi ze Sky Atlantic zaproponowali nam opowieść o rywalizacji lokalnych królów-watażków, rządzących niepodzielnie swymi plemionami, z których to utarczek wykuło się z czasem legendarne miasto. Nie dzielę jeszcze skóry na niedźwiedziu, ale po obejrzeniu dwóch odcinków Romulusa jestem o wiele większym optymistą co do tego serialu, niż po obejrzeniu pierwszego odcinka Barbarzyńców. Po tym ostatnim serialu byłem mocno zniesmaczony... Ciekawostką jest fakt, że aktorzy w tym serialu posługują się archaiczną łaciną. Serial pojawia się na HBO Go.