Echo 3 [Apple TV+]

"Zabili go i uciekł" w wielu odsłonach!
Awatar użytkownika
sindar
Wskaż do odpowiedzi
Administrator
Administrator
Expert
Expert
youtube Warszawa
Ulubiony Serial: No właśnie? Który?

Echo 3 [Apple TV+]

Post autor: sindar »

obrazek
Oddział Specjalny Echo 3 [2022] [Apple TV+]

ObrazekObrazekObrazek

Opis:
Kiedy uczestnicząca w wyprawie naukowej Amber Chesborough zostaje porwana na kolumbijsko-wenezuelskiej granicy, jej brat i mąż - komandosi z elitarnej jednostki Armii Stanów Zjednoczonych - postanawiają odnaleźć ją pośród kryjących się w dżungli partyzantów oraz karteli narkotykowych.

Produkcja: USA,
Gatunek: Akcja,Dramat
Obsada:
Luke Evans ... Alex Bambi Chesborough
Jessica Ann Collins ... Amber Chesborough
Michiel Huisman ... Prince Haas

Dziwny nieco serial, jeszcze całości nie widziałem, bo po 1 odcinku spodziewałem się akcyjniaka w typie Strike Back, a potem kolejnych poczułem rozczarowanie i znacznie spowolniłem oglądanie, po jakimś czasie wróciłem do niego, i o dziwo, w drugiej części Echo 3 mnie wciągnęło (oswoiłem się z konwencją?) i jestem ciekaw, jak się całość skończy.
Oryginalnego wpisu dokonano poniedziałek, 27 mar 2023, 13:08
Czas dodania został zmieniony w celu ustawienia posta jako startowego tematu.
Ostatnio zmieniony 11 kwietnia 2023, 15:13 przez Traf, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Skalpel
Wskaż do odpowiedzi
Widziałem wszystko
Widziałem wszystko
Ulubiony Serial: The Sopranos
Kontakt:

USA Echo 3 [Apple TV+]

Post autor: Skalpel »

"Kiedy genialna naukowczyni Amber Chesborough znika na kolumbijsko-wenezuelskiej granicy, jej brat i mąż - komandosi z elitarnej jednostki Armii Stanów Zjednoczonych - postanawiają odnaleźć ją pośród wojny partyzanckiej. Odkrywają przy tym, że kobieta, którą kochają, może kryć tajemnicę..."

tyle z opisu na filmwebie... sam serial jednak jest utrzymany bardziej w konwencji dramatu skupionego na porwanej osobie, traumie jaką przeżywa oraz rodzinie, która za wszelką cenę chce ją odzyskać jak również motywacji porywaczy (partyzantów). Nie jest to typowe kino akcji, fabuła potrafi się dłużyć przez co nie jedna osoba może odbić się od serialu i uznać go za nudny. W mojej ocenie troszkę naciągane 7/10

zwiastun
Awatar użytkownika
dendrocopos
Wskaż do odpowiedzi
znam się
znam się
Ulubiony Serial: The Office (USA)
Grupa: The Queen

Echo 3 [Apple TV+]

Post autor: dendrocopos »

tak, pierwszy odcinek sugeruje coś zupełnie innego niż serial jest w kolejnych etapach. Typowy dramat z elementami kina akcji. Niby nudny ale ja z niecierpliwością czekałem co wymyślą w kolejnym odcinku.
Awatar użytkownika
sindar
Wskaż do odpowiedzi
Administrator
Administrator
Expert
Expert
Ulubiony Serial: No właśnie? Który?

Echo 3 [Apple TV+]

Post autor: sindar »

Po całym sezonie Echo 3, czy raczej chyba też serialu... Nie wiem do końca, co o nim myśleć...
Po naszpikowanym akcją (bardzo dobrze zrealizowaną) przedostatnim odcinku dostaliśmy ostatni i... aż mi wszystko krzyczało wewnątrz, że po tak przygotowanej wcześniej akcji bohaterowie muszą popaść w pełne dłużyzn melancholie, rozczulając się nad sobą, czekając, aż ktoś jacyś wrogowie raczą ich znaleźć... No ale znowu mamy powód do fajnie zrealizowanej akcji... Tylko że strasznie mi przy jej oglądaniu przeszkadzało to, co działo się wcześniej, wszak w ogóle do niej nie powinno dojść, w pierwszej połowie finału aż wszystko krzyczało we mnie "na co wy czekacie?". Tacy profesjonaliści planowania
► Pokaż Spoiler
Podobnie to nieco wyglądało przy pierwszej próbie odbicia,
► Pokaż Spoiler
I taki nierówny ten serial był w całości. Genialne fragmenty przeplatały się z ciągnącymi dłużyznami, owszem, mozna było pokazać dramat bohaterów, jednak serialowi posłużyłoby skrócenie o przynajmniej 2-3 odcinki.

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ