Nowe brytyjskie seriale w 2023

Tutaj możesz zamieścić krótkie informacje i ciekawostki, dotyczące seriali telewizyjnych.
Awatar użytkownika
Skalpel
Wskaż do odpowiedzi
Widziałem wszystko
Widziałem wszystko
youtube Warszawa
Ulubiony Serial: The Sopranos
Kontakt:

Post autor: Skalpel »

Zapowiada się całkiem dobry rok dla fanów seriali z krainy deszczowców https://www.denofgeek.com/tv/new-britis ... o-britbox/ :)
Awatar użytkownika
Nazgul
Wskaż do odpowiedzi
patron
patron
maniak serialowy
maniak serialowy
Ulubiony Serial: Grey's Anatomy
Grupa: Project Haven

Post autor: Nazgul »

Ołemdżi, ile dobra, ile dobra <3 Tylko jeszcze wypadałoby się sklonować ;)
edit: a ile powracającego dobra - Time, The Responder, Shetland, Unforgotten, Save me, może nawet Line of Duty :-O
Make a plan. Set a goal.
Work toward it.
But every now and then,
look around, drink it in... 'cause this is it.

It might all be gone tomorrow.
Awatar użytkownika
Skalpel
Wskaż do odpowiedzi
Widziałem wszystko
Widziałem wszystko
Kontakt:

szkoda, ze doba tylko 24h i człowiek ma jeszcze inne obowiązki :)
Awatar użytkownika
primavera
Wskaż do odpowiedzi
znam się
znam się

Post autor: primavera »

Skalpel pisze: 19 lutego 2023, 20:17 Zapowiada się całkiem dobry rok dla fanów seriali z krainy deszczowców https://www.denofgeek.com/tv/new-britis ... o-britbox/ :)
i jak tu nie kochać brytyjskich seriali? oj będzie się działo w 2023, Brytyjczycy są widać we wspaniałej formie serialowej :) :zaciera: :super:
“Jesus, Mary and Joseph and the wee donkey, can we just move this thing along before it drives us all round the bloody bend?”
Awatar użytkownika
sindar
Wskaż do odpowiedzi
Administrator
Administrator
Expert
Expert
Ulubiony Serial: No właśnie? Który?

Post autor: sindar »

Oby ilość przeszła w jakość... Dopiero powrót Happy Valley uświadomił mi, że chyba jednak ostatnio z poziomem brytyjczyków nie było do końca ok.
Awatar użytkownika
primavera
Wskaż do odpowiedzi
znam się
znam się

Z nowych propozycji seriali brytyjskich udało mi się "zaliczyć" trzy: The Light in the Hall, Blue Lights i Six Four - jest nieźle :) chociaż wiadomo opinie mogą być różne :)
“Jesus, Mary and Joseph and the wee donkey, can we just move this thing along before it drives us all round the bloody bend?”
Awatar użytkownika
sindar
Wskaż do odpowiedzi
Administrator
Administrator
Expert
Expert
Ulubiony Serial: No właśnie? Który?

Post autor: sindar »

primavera pisze: 06 kwietnia 2023, 10:12 Z nowych propozycji seriali brytyjskich udało mi się "zaliczyć" trzy: The Light in the Hall, Blue Lights i Six Four - jest nieźle :) chociaż wiadomo opinie mogą być różne :)
Polecasz może szczególnie któryś?
Awatar użytkownika
primavera
Wskaż do odpowiedzi
znam się
znam się

sindar pisze: 06 kwietnia 2023, 11:41
primavera pisze: 06 kwietnia 2023, 10:12 Z nowych propozycji seriali brytyjskich udało mi się "zaliczyć" trzy: The Light in the Hall, Blue Lights i Six Four - jest nieźle :) chociaż wiadomo opinie mogą być różne :)
Polecasz może szczególnie któryś?
Najwięcej emocji dostarczył me The Light in the Hall ale Blue Lights też jest niezły chociaż może zniechęcić nieco specyficznym i wolnym tempem akcji, Six Four dla mnie trochę powierzchownie potraktował główny wątek, ale końcówka daje możliwości dokręcenia dalszych serii więc przypomniało mi to nieco Line of Duty. Jako wielka miłośniczka seriali brytyjskich jestem nie do końca obiektywna więc, moja opinia może być dla innych kompletnie nietrafiona, dlatego proponuję dotrzeć do tych seriali ( a można je znaleźć w necie) i wyrobić sobie własną opinię.
Awatar użytkownika
Nazgul
Wskaż do odpowiedzi
patron
patron
maniak serialowy
maniak serialowy

Ja widziałam pierwszy odcinek Six Four i jest całkiem ok, na plus, że mało literek :P Obczaję resztę, bo zapomniałam, że już wyszły, choć obawiam się tego Światła w korytarzu, bo gra tam podrabiany Mad Sweeney, którego nie znoszę :mur:
Make a plan. Set a goal.
Work toward it.
But every now and then,

Awatar użytkownika
dendrocopos
Wskaż do odpowiedzi
znam się
znam się
Ulubiony Serial: The Office (USA)
Grupa: The Queen

Post autor: dendrocopos »

Nazgul pisze: 08 kwietnia 2023, 14:01 Ja widziałam pierwszy odcinek Six Four i jest całkiem ok, na plus, że mało literek :P Obczaję resztę, bo zapomniałam, że już wyszły, choć obawiam się tego Światła w korytarzu, bo gra tam podrabiany Mad Sweeney, którego nie znoszę :mur:
znaczy do Six Four są napisy pl, szukam nie znajduję :niewiem: ? A do Blue Lights, będą może?
Awatar użytkownika
Nazgul
Wskaż do odpowiedzi
patron
patron
maniak serialowy
maniak serialowy

Polskich literek do Six Four chyba nie ma, myśleliśmy nad tłumaczeniem (pocieszając się, że mało literek jak na brytolka), ale mnie się nie chce, a poza tym mam remont bloku i średnio możliwość tłumaczenia. Blue Light nie obczajałam koniec końców i w sumie jakoś od dłuższego czasu nie mam ochoty na oglądanie czegokolwiek, wszystko nudzi, nawet Greysów oglądam z poślizgiem, jak sobie w ogóle przypomnę o odcinku...
Make a plan. Set a goal.
Work toward it.
But every now and then,

radiator
Wskaż do odpowiedzi
załapałem bakcyla
załapałem bakcyla
Ulubiony Serial: most nad sundem

Post autor: radiator »

Jako fan nordic noir i brytolskich kryminałów, obejrzałem ostatnio blue lights i mnie osobiście się podobał. Zabiorę sie za The gold, i the light in the hall. Niestety do oglądania potrzebuje ENG subs bo nie wyłapie czasem wszystkiego niestety. Tego six fou na sflix czy arc018 nie ma a innych stron steamingowych z napisami ENG nie znam. Ostatnio skonczylem Your honor i powiem, ze pomimo iż wolniejszy od 1 sezonu był bardzo fajny. Szukam jakiego typowego kryminału, ale z pol napisami bo zona niestety w oryginale nie obejrzy. Nic jakoś ostanio nie mogę jej wyhaczyć,
Awatar użytkownika
Nazgul
Wskaż do odpowiedzi
patron
patron
maniak serialowy
maniak serialowy

Six four ma napisy na opensubtitles bodajże.
Make a plan. Set a goal.
Work toward it.
But every now and then,

Awatar użytkownika
primavera
Wskaż do odpowiedzi
znam się
znam się

Nazgul pisze: 19 kwietnia 2023, 07:33 Six four ma napisy na opensubtitles bodajże.
Zgadza się :) i są dobrze zsynchronizowane
Awatar użytkownika
primavera
Wskaż do odpowiedzi
znam się
znam się

Można już znaleźć w necie kolejną produkcję ITV Malpractice - rzecz dzieje się w środowisku lekarskim i no no no trzyma w napięciu - mnie się bardzo podobało
Pojawiła się też najnowsza ekranizacja disckensowskiego klasyka czyli Great Expectations , ale nie jestem przekonana czy Dickens zawróci w głowie współczesnym wielbicielom brytyjskich seriali - sama za nim nie przepadam ale może inni się skuszą.
Awatar użytkownika
Skalpel
Wskaż do odpowiedzi
Widziałem wszystko
Widziałem wszystko
Kontakt:

Jeśli chodzi o brytyjskie to właśnie na HBO MAX wleciał serial Without Sin z Vicky McClure znaną głównie z Line of Duty ;-) wszystkie odcinki dostępne
https://www.imdb.com/title/tt15680030/
Awatar użytkownika
primavera
Wskaż do odpowiedzi
znam się
znam się

zamierzam się zabrać za Without Sin w weekend :) zapowiada się nieźle
Awatar użytkownika
primavera
Wskaż do odpowiedzi
znam się
znam się

Kolejne dwa seriale brytyjskie zaliczone: Without Sin i The Hunt for Raoul Moat. Fajnie , że Brytyjczycy robią albo mini-seriale albo maksymalne 8-10 odcinków, dzięki temu nie oglada się żadnych tasiemców :) Teraz pora na Steeltown Murders oraz Ten Pound Poms, które mają pojawić się już w maju. Pod koniec maja powinna się pojawić kolejna produkcja z Surannne Jones (Vigil, Doctor Foster) czyli Maryland
Awatar użytkownika
Skalpel
Wskaż do odpowiedzi
Widziałem wszystko
Widziałem wszystko
Kontakt:

Też zdecydowanie sobie cenię mniej odcinków za to dobrych niż rozwleczone seriale na kilka sezonów z wieloma odcinkami :) mini kryminały brytyjskie dla mnie najlepsze ;-)

Obejrzałem "Six four" z Waszymi napisami 1 odc i też mnie zaciekawił :) czy jest szansa, że weźmiecie też na warsztat wspomniany w tym wątku "Blue Lights" ? :)
radiator
Wskaż do odpowiedzi
załapałem bakcyla
załapałem bakcyla
Ulubiony Serial: most nad sundem

Post autor: radiator »

Blue lights obejrzałem z ori napisami i przyznam, ze bardzo mi się podobał. zapowiedziano już nawet second. Zaznaczono, ze pojawi sie dopiero za ok. dwa lata. Szkoda. Dodam od siebie, ze własne zakończyłem szósty finałowy odcinek serialu z kraju kangurów "North shore". Baardzo ciekawy.

Szybka odpowiedź

ODPOWIEDZ