Opis:
Dwoje agentów - i byłych kochanków - musi połączyć siły w walce ze sprawcami międzynarodowych cyberataków zagrażających Wielkiej Brytanii. Jednocześnie mierzą się z tajemnicami z okresu swojej destrukcyjnej relacji.
Produkcja: Wielka Brytania,Francja Gatunek: Thriller, Obsada:
Vincent Cassel ... Gabriel Delage
Eva Green ... Alison Rowdy
Peter Mullan ... Richard Banks
Gérard Lanvin ... Dumas
Daniel Francis ... Albert Onwori
Irène Jacob ... Sophie Saint-roch
Stanislas Merhar ... Didier Taraud
Laëtitia Eïdo ... Sabine Louseau
Olivia Popica ... Nadkomisarz Hobbs
Patrick Kennedy ... Mark Bolton
[b]Opis:[/b] Dwoje agentów - i byłych kochanków - musi połączyć siły w walce ze sprawcami międzynarodowych cyberataków zagrażających Wielkiej Brytanii. Jednocześnie mierzą się z tajemnicami z okresu swojej destrukcyjnej relacji.
[b]Produkcja:[/b] Wielka Brytania,Francja [b]Gatunek:[/b] Thriller, [b]Obsada:[/b] Vincent Cassel ... Gabriel Delage Eva Green ... Alison Rowdy Peter Mullan ... Richard Banks Gérard Lanvin ... Dumas Daniel Francis ... Albert Onwori Irène Jacob ... Sophie Saint-roch Stanislas Merhar ... Didier Taraud Laëtitia Eïdo ... Sabine Louseau Olivia Popica ... Nadkomisarz Hobbs Patrick Kennedy ... Mark Bolton https://www.youtube.com/watch?v=KJXBdH1GfIc
Obejrzałam Liaison już jakiś czas temu i musze powiedzieć, że seriale kryminalne, w których Francuzi współpracują z Brytyjczykami są zazwyczaj ciekawe i trzymają w napięciu.Ciekawe czy będzie sezon drugi Liaison
Podobnie było z brytyjskim The Tunnel czyli wersją skandynawskiego Mostu nad Sundem.
“Jesus, Mary and Joseph and the wee donkey, can we just move this thing along before it drives us all round the bloody bend?”
Obejrzałam [i]Liaison[/i] już jakiś czas temu i musze powiedzieć, że seriale kryminalne, w których Francuzi współpracują z Brytyjczykami są zazwyczaj ciekawe i trzymają w napięciu.Ciekawe czy będzie sezon drugi [i]Liaison[/i] Podobnie było z brytyjskim [i]The Tunnel[/i] czyli wersją skandynawskiego [i]Mostu nad Sundem[/i].
Ja sam jeszcze tego serialu nie widziałem, a dodałem go widząc o nim wzmiankę we wpisie [ref=#105289]dendrocopos[/ref]. Może on coś więcej napisze o tym serialu...
gdzieś przeczytałem, już po obejrzeniu serialu że "Pierwszy odcinek całkiem ok, ciekawa tematyka, ale im dalej w las tym bardziej ten serial zmieniał się z thrillera w tanie romansidło" i trochę tak jest. Nierówny serial, ciekawe, niewykorzystane wątki (korupcja w Wielkiej Brytanii, współpraca UE-GB, wpływy rosyjskie w GB, zamachy terrorystyczne w Europie) łączą się z romansem i zdradą sprzed lat dwojga agentów. Dużo nielogicznych powiązań i to zakończenie typowe dla Apple TV. Wątek syryjskich hakerów niezły, choć z wytrzymałością tego dziecka to przesadzili scenarzyści. Z drugiej jednak strony prawdziwych brytoli lub skandynawów ostatnio jak na lekarstwo, więc co oglądać?
gdzieś przeczytałem, już po obejrzeniu serialu że "Pierwszy odcinek całkiem ok, ciekawa tematyka, ale im dalej w las tym bardziej ten serial zmieniał się z thrillera w tanie romansidło" i trochę tak jest. Nierówny serial, ciekawe, niewykorzystane wątki (korupcja w Wielkiej Brytanii, współpraca UE-GB, wpływy rosyjskie w GB, zamachy terrorystyczne w Europie) łączą się z romansem i zdradą sprzed lat dwojga agentów. Dużo nielogicznych powiązań i to zakończenie typowe dla Apple TV. Wątek syryjskich hakerów niezły, choć z wytrzymałością tego dziecka to przesadzili scenarzyści. Z drugiej jednak strony prawdziwych brytoli lub skandynawów ostatnio jak na lekarstwo, więc co oglądać?
Mocno zawiodłem się na tym serialu. Był mocny potencjał na dobry szpiegowski seans. Jak dla mnie średniak właśnie z masą nielogicznych zdarzeń. Daleko mu to porządnych brytyjskich seriali.
Mocno zawiodłem się na tym serialu. Był mocny potencjał na dobry szpiegowski seans. Jak dla mnie średniak właśnie z masą nielogicznych zdarzeń. Daleko mu to porządnych brytyjskich seriali.
[quote=dendrocopos post_id=123485 time=1690833624 user_id=70971] Z drugiej jednak strony prawdziwych brytoli lub skandynawów ostatnio jak na lekarstwo, więc co oglądać? [/quote]
Polecam ITV [i] Malpractice[/i] no i ,co prawda ze stajni AppleTV+, ale bardzo brytyjski [i]Hijack[/i]. Mimo sezonu ogorkowego mozna coś tam znależć :)