Miracle Workers [TBS]

Od czasu do czasu warto się przecież pośmiać.
Awatar użytkownika
kapryk
Wskaż do odpowiedzi
mało przepuszczam
mało przepuszczam
youtube Warszawa
Ulubiony Serial: Przystanek Alaska

USA Miracle Workers [TBS]

Post autor: kapryk »

obrazek
Cudotwórcy [2019] [TBS]
ObrazekObrazekObrazek

Opis:
Craig (Daniel Radcliffe) jest aniołem niskiego szczebla w firmie Niebo, a do jego obowiązków należy odpowiadanie na modlitwy ludzi. Jego szef, Bóg (Steve Buscemi), wydaje się być ostatnio w wyjątkowo podłym nastroju. Rozczarowany stworzoną przez siebie Ziemią, chce rozprawić się z nią raz na zawsze, aby - jak rasowy przedsiębiorca - zająć się nowym projektem. Zbliża się dzień Sądu Ostatecznego. Craig i anielskie zastępy niższego szczebla mają zaledwie dwa tygodnie na dokonanie cudu. Aby ocalić Ziemię, muszą sprawić, aby dwoje chorobliwie nieśmiałych ludzi zakochało się w sobie.

Produkcja: USA,
Gatunek: Komedia,Fantasy
Obsada:
Daniel Radcliffe ... Craig
Geraldine Viswanathan ... Eliza
Karan Soni ... Sanjay
Jon Bass ... Sam
Sasha Compère ... Laura
Steve Buscemi ... God
Lolly Adefope ... Rosie
Mike Dunston ... Laron Ron St. Claire
Theresa O`shea ... Nana
Caleb Emery ... Zach
Awatar użytkownika
sindar
Wskaż do odpowiedzi
Administrator
Administrator
Expert
Expert
Ulubiony Serial: No właśnie? Który?

USA Miracle Workers [TBS]

Post autor: sindar »

obrazek

Craig (Daniel Radcliffe) jest aniołem niskiego szczebla w firmie Niebo, a do jego obowiązków należy odpowiadanie na modlitwy ludzi. Jego szef, Bóg (Steve Buscemi), wydaje się być ostatnio w wyjątkowo podłym nastroju. Rozczarowany stworzoną przez siebie Ziemią, chce rozprawić się z nią raz na zawsze, aby - jak rasowy przedsiębiorca - zająć się nowym projektem. Zbliża się dzień Sądu Ostatecznego. Craig i anielskie zastępy niższego szczebla mają zaledwie dwa tygodnie na dokonanie cudu. Aby ocalić Ziemię, muszą sprawić, aby dwoje chorobliwie nieśmiałych ludzi zakochało się w sobie.

Jestem dopiero na początku drogi z Mircale Workers (polski tytuł Cudotwórcy), ale jeśli ktoś ma ochotę na odrobinę czarnego i niezbyt poprawnego humoru, to ten serial polecam.
Wizja Nieba jako korporacji daje do myślenia, a sam Buscemi w roli Boga jest po prostu... boski. ;) Zaletą jest też, że odcinki liczą po raptem 15-20 min., trudno się więc tym serialikiem zmęczyć.

Skopiowałem opis Miracle Workers z bazy danych, choć nieco się już zdezaktualizował, gdyż serial od 2019 rozrósł się do rozmiarów antologii, w którym każdy sezon opowiada inną historię, a łączy je obsada główna, występująca w kolejnych odsłonach w różnych rolach, nieco jak było z Black Adder z Rowanem Atkinsonem.

Szybka odpowiedź

To pytanie jest elementem zabezpieczającym przed automatycznym zamieszczaniem postów.

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ