Citadel [Amazon]

"Zabili go i uciekł" w wielu odsłonach!
Awatar użytkownika
Traf
Wskaż do odpowiedzi
Techniczny
Techniczny
seriale to moja pasja
seriale to moja pasja
youtube Warszawa
Ulubiony Serial: Gra o tron

USA Citadel [Amazon]

Post autor: Traf »

obrazek
Cytadela [2023] [Amazon]

ObrazekObrazekObrazek

Opis:
Globalna agencja szpiegowska Cytadela upada, do czego przyczynia się nowa organizacja - Mantykora. Pamięć agentów zostaje wymazana, ale czy mimo to będą w stanie stanąć do walki?

Produkcja: USA,
Gatunek: Akcja,
Obsada:
Priyanka Chopra Jonas ... Nadia Sinh
Richard Madden ... Mason Kane
Stanley Tucci ... Bernard Orlick
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
Grupa: (XviD asd)
Kontakt:

Citadel [Amazon]

Post autor: Lubec »

Trailer widziałem już jakiś czas temu i wyglądał jak połączenie Bourne'a, Mission Impossible i Bonda, więc dla mnie całkiem interesujący mix, co zachęcało do obejrzenia produkcji... ale przez średnie oceny w recenzjach, zapał trochę ostygł.
Jak czytałem po różnych newsach w necie, serial określany jest jako "kolejny średniak od braci Russo stworzony za olbrzymie pieniądze".

Obejrzeć i tak pewnie w końcu obejrzę, ale teraz spokojnie sobie poczekam na cały sezon i decyzję Amazona czy produkcja będzie kontynuowana.
Awatar użytkownika
Skalpel
Wskaż do odpowiedzi
Widziałem wszystko
Widziałem wszystko
Ulubiony Serial: The Sopranos
Kontakt:

Citadel [Amazon]

Post autor: Skalpel »

Dwa odcinki zaliczone. Szału nie ma. Nie wiem na co ten budżet został wydany bo na pewno nie na dobry scenariusz...
Awatar użytkownika
sindar
Wskaż do odpowiedzi
Administrator
Administrator
Expert
Expert
Ulubiony Serial: No właśnie? Który?

Citadel [Amazon]

Post autor: sindar »

A miałem ochotę się zabrać za niego, teraz poczekam na opinie po dalszych odcinkach.
Kolejne pudło Amazona?
duzybumcyk
Wskaż do odpowiedzi
patron
patron
seriale znam jak kieszeń
seriale znam jak kieszeń

Citadel [Amazon]

Post autor: duzybumcyk »

Nie jest tak źle. Mimo, że faktycznie nie wiem dlaczego to tyle kosztowało to sam serial trochę się broni. Nie jest najwyższych lotów i powiela kalki ale po 3 odcinku mamy twist fabuły i chyba atmosfera i akcja się zagęszczą. Nie da się jednoznacznie sklasyfikować postaci na dobrych i złych. Bardzo podoba mi się gra Stanley Tucci a kopniaki Priyanki wyglądaja fanatstycznie. Madden zachowuje się jak typowy James Bond. Jesteśmy w połowie sezonu a drugi już został zamówiony.
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
Kontakt:

Citadel [Amazon]

duzybumcyk pisze: 07 maja 2023, 14:11 Jesteśmy w połowie sezonu a drugi już został zamówiony.
Podobno już cztery spin-offy są w produkcji :)
duzybumcyk
Wskaż do odpowiedzi
patron
patron
seriale znam jak kieszeń
seriale znam jak kieszeń

Citadel [Amazon]

Na prawdę da się oglądać ten serial.
duzybumcyk
Wskaż do odpowiedzi
patron
patron
seriale znam jak kieszeń
seriale znam jak kieszeń

Citadel [Amazon]

Finał trochę rozczarował. Poznaliśmy tożsamość kreta - w sumie można było się domyśleć kto nim będzie ale relacji
► Pokaż Spoiler
zaskoczyła mnie. Na koniec odcinka dostajemy zapowiedź spin offu. Jak to uniwersum ma wyglądać, że każdy serial to nowy bohater to jakoś ta franczyza mi się nie widzi na dłuższą metę.
Awatar użytkownika
sindar
Wskaż do odpowiedzi
Administrator
Administrator
Expert
Expert
Ulubiony Serial: No właśnie? Który?

Citadel [Amazon]

Post autor: sindar »

Hm... obejrzałem... Tak, można obejrzeć, taki tam niezobowiązujący akcyjniak do kotleta, w którym niespecjalnie przejmujemy się dziurami fabularnymi...
A potem doczytałem, że to drugi najdroższy serial świata po Władcy Pierścieni, notabene też Amazona...
I w świetle takiej informacji - niestety podobne wrażenia jak z WP - jak na taką kasę - powinno być o niebo lepiej, rozczarowanie.
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
Kontakt:

Citadel [Amazon]

Taak. Niestety w parze z olbrzymim budżetem nie idzie jakość jakiej można by oczekiwać.
Serial jest widowiskowy, nie da się zaprzeczyć, ale niektóre sceny nie wzbudzają takich emocji jakie powinny i czasami nuży barak kreatywności.
Produkcja dość przewidywalna. Nieudolnie budowane napięcie zaraz ulatuje przez nietrafione decyzje scenariuszowe, mylenie tropów bardziej irytuje, niż buduje ciekawość, bo brak w tym logiki.
Częste absurdalne decyzje postaci, powodują opad szczęki, ale czasami jest zabawnie :)
Jak napisał powyżej sindar, serial do kotleta, co niestety jest rozczarowujące biorąc pod uwagę na to ile pieniędzy na to wydano.

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ