Opis:
Globalna agencja szpiegowska Cytadela upada, do czego przyczynia się nowa organizacja - Mantykora. Pamięć agentów zostaje wymazana, ale czy mimo to będą w stanie stanąć do walki?
Produkcja: USA, Gatunek: Akcja, Obsada:
Priyanka Chopra Jonas ... Nadia Sinh
Richard Madden ... Mason Kane
Stanley Tucci ... Bernard Orlick
[b]Opis:[/b] Globalna agencja szpiegowska Cytadela upada, do czego przyczynia się nowa organizacja - Mantykora. Pamięć agentów zostaje wymazana, ale czy mimo to będą w stanie stanąć do walki?
[b]Produkcja:[/b] USA, [b]Gatunek:[/b] Akcja, [b]Obsada:[/b] Priyanka Chopra Jonas ... Nadia Sinh Richard Madden ... Mason Kane Stanley Tucci ... Bernard Orlick https://www.youtube.com/watch?v=TLQ4xsg2IAo
Trailer widziałem już jakiś czas temu i wyglądał jak połączenie Bourne'a, Mission Impossible i Bonda, więc dla mnie całkiem interesujący mix, co zachęcało do obejrzenia produkcji... ale przez średnie oceny w recenzjach, zapał trochę ostygł.
Jak czytałem po różnych newsach w necie, serial określany jest jako "kolejny średniak od braci Russo stworzony za olbrzymie pieniądze".
Obejrzeć i tak pewnie w końcu obejrzę, ale teraz spokojnie sobie poczekam na cały sezon i decyzję Amazona czy produkcja będzie kontynuowana.
Trailer widziałem już jakiś czas temu i wyglądał jak połączenie Bourne'a, Mission Impossible i Bonda, więc dla mnie całkiem interesujący mix, co zachęcało do obejrzenia produkcji... ale przez średnie oceny w recenzjach, zapał trochę ostygł. Jak czytałem po różnych newsach w necie, serial określany jest jako "kolejny średniak od braci Russo stworzony za olbrzymie pieniądze".
Obejrzeć i tak pewnie w końcu obejrzę, ale teraz spokojnie sobie poczekam na cały sezon i decyzję Amazona czy produkcja będzie kontynuowana.
Nie jest tak źle. Mimo, że faktycznie nie wiem dlaczego to tyle kosztowało to sam serial trochę się broni. Nie jest najwyższych lotów i powiela kalki ale po 3 odcinku mamy twist fabuły i chyba atmosfera i akcja się zagęszczą. Nie da się jednoznacznie sklasyfikować postaci na dobrych i złych. Bardzo podoba mi się gra Stanley Tucci a kopniaki Priyanki wyglądaja fanatstycznie. Madden zachowuje się jak typowy James Bond. Jesteśmy w połowie sezonu a drugi już został zamówiony.
Nie jest tak źle. Mimo, że faktycznie nie wiem dlaczego to tyle kosztowało to sam serial trochę się broni. Nie jest najwyższych lotów i powiela kalki ale po 3 odcinku mamy twist fabuły i chyba atmosfera i akcja się zagęszczą. Nie da się jednoznacznie sklasyfikować postaci na dobrych i złych. Bardzo podoba mi się gra Stanley Tucci a kopniaki Priyanki wyglądaja fanatstycznie. Madden zachowuje się jak typowy James Bond. Jesteśmy w połowie sezonu a drugi już został zamówiony.
[quote=duzybumcyk post_id=123172 time=1683461506 user_id=3193] Jesteśmy w połowie sezonu a drugi już został zamówiony. [/quote]Podobno już cztery spin-offy są w produkcji :)
Finał trochę rozczarował. Poznaliśmy tożsamość kreta - w sumie można było się domyśleć kto nim będzie ale relacji
► Pokaż Spoiler
matka - syn
zaskoczyła mnie. Na koniec odcinka dostajemy zapowiedź spin offu. Jak to uniwersum ma wyglądać, że każdy serial to nowy bohater to jakoś ta franczyza mi się nie widzi na dłuższą metę.
Finał trochę rozczarował. Poznaliśmy tożsamość kreta - w sumie można było się domyśleć kto nim będzie ale relacji[spoil]matka - syn[/spoil] zaskoczyła mnie. Na koniec odcinka dostajemy zapowiedź spin offu. Jak to uniwersum ma wyglądać, że każdy serial to nowy bohater to jakoś ta franczyza mi się nie widzi na dłuższą metę.
Hm... obejrzałem... Tak, można obejrzeć, taki tam niezobowiązujący akcyjniak do kotleta, w którym niespecjalnie przejmujemy się dziurami fabularnymi...
A potem doczytałem, że to drugi najdroższy serial świata po Władcy Pierścieni, notabene też Amazona...
I w świetle takiej informacji - niestety podobne wrażenia jak z WP - jak na taką kasę - powinno być o niebo lepiej, rozczarowanie.
Hm... obejrzałem... Tak, można obejrzeć, taki tam niezobowiązujący akcyjniak do kotleta, w którym niespecjalnie przejmujemy się dziurami fabularnymi... A potem doczytałem, że to drugi najdroższy serial świata po Władcy Pierścieni, notabene też Amazona... I w świetle takiej informacji - niestety podobne wrażenia jak z WP - jak na taką kasę - powinno być o niebo lepiej, rozczarowanie.
Taak. Niestety w parze z olbrzymim budżetem nie idzie jakość jakiej można by oczekiwać.
Serial jest widowiskowy, nie da się zaprzeczyć, ale niektóre sceny nie wzbudzają takich emocji jakie powinny i czasami nuży barak kreatywności.
Produkcja dość przewidywalna. Nieudolnie budowane napięcie zaraz ulatuje przez nietrafione decyzje scenariuszowe, mylenie tropów bardziej irytuje, niż buduje ciekawość, bo brak w tym logiki.
Częste absurdalne decyzje postaci, powodują opad szczęki, ale czasami jest zabawnie
Jak napisał powyżej sindar, serial do kotleta, co niestety jest rozczarowujące biorąc pod uwagę na to ile pieniędzy na to wydano.
Taak. Niestety w parze z olbrzymim budżetem nie idzie jakość jakiej można by oczekiwać. Serial jest widowiskowy, nie da się zaprzeczyć, ale niektóre sceny nie wzbudzają takich emocji jakie powinny i czasami nuży barak kreatywności. Produkcja dość przewidywalna. Nieudolnie budowane napięcie zaraz ulatuje przez nietrafione decyzje scenariuszowe, mylenie tropów bardziej irytuje, niż buduje ciekawość, bo brak w tym logiki. Częste absurdalne decyzje postaci, powodują opad szczęki, ale czasami jest zabawnie :) Jak napisał powyżej sindar, serial do kotleta, co niestety jest rozczarowujące biorąc pod uwagę na to ile pieniędzy na to wydano.