Opis:
Maya Lopez mierzy się z własną przeszłością, przypominając sobie swoje pochodzenie oraz poznając znaczenie rodziny i wspólnoty.
Produkcja: USA
Gatunek: Akcja, Fantasy
Obsada:
Alaqua Cox ... Maya Lopez
Chaske Spencer ... Henry Black Crow Lopez
Tantoo Cardinal ... Chula
Graham Greene ... Skully
Devery Jacobs ... Bonnie
Cody Lightning ... Biscuits
Morningstar Angeline ... Lowak
Dannie McCallum ... Tuklo
Braydee Cardinal ... Ancestor
Vincent D'Onofrio ... Kingpin
Darnell Besaw ... młoda Maya
Serial mający być nowym otwarciem dla seriali Marvela jeżeli chodzi o jakość. Niestety w moim odczuciu wyszło jakoś... przeciętnie. O ile w serialu są całkiem dobre sceny akcji i w miarę dobrze budowane napięcie to jeżeli chodzi o prowadzenie historii serial radzi sobie niezbyt dobrze. Twórcy chcieli zapewne przedstawić tło i pochodzenie głównej bohaterki, ale koniec końców mogło by tego nie być, bo nie ma to znaczenia dla głównego wątku.
Aktorsko trzeba pochwalić Alaque Cox w roli Maii, bo to co pokazuje na ekranie wygląda bardzo dobrze. No i oczywiście Vincent D'Onofrio jako Kingpin zawsze wypada fenomenalnie (jestem na świeżo po powtórce pierwszego sezonu Daredevila i wysoki poziom z produkcji netflixa został utrzymany). Do pozostałych też nie mogę się przyczepić, bo grają poprawnie, ale są w tyle za ta dwójką.
Pięć odcinków szybko zleciało, ale i tak produkcja zyskała by gdyby ją skrócić przynajmniej o jeden odcinek albo skondensować do formy filmu.
Poziom serialu jest daleki od oczekiwanego, ale i tak o niebo lepiej od ostatnich potworków w postaci She-Hulk i Secret Invasion, które mnie bardzo rozczarowały (choć She-Hulk miała niezłe momenty).
@Traf mógłbyś serial w jakiś sposób dodać do bazy, bo mi się nie udało. Pokazuje mi, że serial o takim tytule już istnieje (akurat chodzi o Echo 3) i nawet dodając do tytułu nowe znaki nie chciało mi go przepuścić. Czyszczenie ciasteczek nie pomogło (a wyczyściłem wszystko).