Też oglądam. Ale spodziewałem się że będzie lepiej.sindar pisze:Ogląda. Jest dobrze.
Star Trek: Discovery [CBS]
-
Lubec
Wskaż do odpowiedzi - Moderator
-
Expert
- youtube Warszawa
- Grupa: (XviD asd)
- Kontakt:
Re: Star Trek: Discovery [CBS]
-
mr.hydro
Wskaż do odpowiedzi - oglądam prawie wszystko
zacząłem oglądać ..2 odcinki drugiego sezonu 

-
grego1980
Wskaż do odpowiedzi - Expert
- Ulubiony Serial: 2 i pół
-
Wskaż do odpowiedzi - witam
- Ulubiony Serial: Przyjaciele
- Kontakt:
Klingowie jacyś nie pasujący w całości ..
-
Lubec
-
Expert
- Kontakt:
Jestem po siedmiu odcinkach czwartego sezonu i mogę powiedzieć, że serial znowu powiela swoje błędny. Po obiecującym i intrygującym odcinku premierowym, który pokazuje nowe zagrożenie i główny wątek sezonu, w kolejnych potencjał na ciekawą historię jest marnotrawiony poprzez rozrzedzanie tego co interesujące wątkami w ogóle nie potrzebnymi i nie wnoszącymi nic do historii, ale to można było by wybaczyć, gdyby pokazywały jakiś rozwój bohaterów... ale nie. Największa wadą serialu jest stworzenie idealnej postaci Michael Burnham, która znajduje rozwiązania i odpowiedzi, kiedy tylko scenariusz tego wymaga i postępuje nierozsądnie i czasami nawet wbrew zasadom Gwiezdnej Floty, bez jakiegoś wyraźnego uzasadnienia. Ale brak konsekwencji to jest jeden z grzechów głównych całego serialu, a nie tylko tej jednej postaci.
Sama historia nie jest zbyt wciągająca, a jak już uda się czymś widza zainteresować to zaraz jest wrzucany jakiś inny, niepotrzebny wątek byleby tylko zająć czas antenowy i to co interesujące spychane jest na dalszy plan.
Po zakończeniu The Expanse nie ma za dużego wyboru jeżeli chodzi o seriale w gatunku kosmicznego sci-fi, więc i moja tolerancja na głupoty scenariuszowe jest dla ST:D zwiększona na tyle by obejrzeć do końca czwarty sezon. Liczę tylko, żeby w kolejnych odcinkach nie było gorzej niż w siedmiu dotychczasowych.
Sama historia nie jest zbyt wciągająca, a jak już uda się czymś widza zainteresować to zaraz jest wrzucany jakiś inny, niepotrzebny wątek byleby tylko zająć czas antenowy i to co interesujące spychane jest na dalszy plan.
Po zakończeniu The Expanse nie ma za dużego wyboru jeżeli chodzi o seriale w gatunku kosmicznego sci-fi, więc i moja tolerancja na głupoty scenariuszowe jest dla ST:D zwiększona na tyle by obejrzeć do końca czwarty sezon. Liczę tylko, żeby w kolejnych odcinkach nie było gorzej niż w siedmiu dotychczasowych.
-
Sirm
Wskaż do odpowiedzi - admin pomocniczy
-
seriale to moja pasja
- Ulubiony Serial: Firefly
- Kontakt:
Discovery jakoś w ogóle mnie nie zainteresował. Ale podobno jest już drugi sezon Picarda! Muszę poszukać!
https://karinaoliteraturze.wordpress.com/
-
sindar
Wskaż do odpowiedzi - Administrator
-
Expert
- Ulubiony Serial: No właśnie? Który?
Męczę strasznie to Discovery. Nie wiem, po co to jeszcze oglądam, chyba też z braku SF po prostu...
Powrót Picarda o wiele lepszy.
Powrót Picarda o wiele lepszy.
-
Wskaż do odpowiedzi - patron
-
seriale znam jak kieszeń
5 sezon Discovery ma być sezonem finałowym.
-
-
seriale znam jak kieszeń
Premierowy odcinek finałowego sezonu już dostępny na SkyShowmax. Chyba jest delikatnie lepiej jak ostatnio. Miejscami odcinek przypomina Indiane Jonesa. Mamy zarysowany motyw przewodni sezonu wprowadzonych nowych bohaterów, którzy są zawsze o krok przed załogą Discovery. Oby finałowy sezon Discovery dorównał finałowemu sezonowi Picarda.
-
sindar
-
Expert
3 i 4 sezon to były takie męczarnie, że już sam nie wiem, czy próbować.
Choć z drugiej strony to ostatni sezon, może poczekam na opinie po dalszych odcinkach.
Choć z drugiej strony to ostatni sezon, może poczekam na opinie po dalszych odcinkach.
-
-
seriale znam jak kieszeń
Mamy dostępne 3 odcinki. Na razie doświadczamy przygodówki, zmieniamy lokalizację co odcinek, poszukujemy wskazówek pomocnych w rozwiązaniu zagadki będącej motywem przewodnim sezonu. Przeciwnicy są sprytni, bez szlachetnych pobudek czy idealizm i wartości Federacji zaważą na ostatecznym wyniku? Jakoś nie podoba mi się
► Pokaż Spoiler
-
Lubec
-
Expert
- Kontakt:
Co prawda Picarda jeszcze nie oglądałem, ale w ciemno mogę przewidzieć, że Disco nie utrzyma poziomu (choć chciałbym się mylić). Początek sezonu w przypadku tego serialu zawsze wypadał lepiej niż późniejsze odcinki.duzybumcyk pisze: 06 kwietnia 2024, 08:20 Oby finałowy sezon Discovery dorównał finałowemu sezonowi Picarda.
Nie wiem czy z oglądaniem wstrzymam się do momentu, aż będzie całość, ale na pewno jeszcze sobie poczekam z seansem tego sezonu.
-
-
seriale znam jak kieszeń
I jest gorzej, ogólnie 4 odcinek to zapchajdziura, główny wątek stoi w miejscu. Ile razy można oglądać Jestem rozczarowany tym odcinkiem.
► Pokaż Spoiler
-
-
seriale znam jak kieszeń
Połowa sezonu za nami. Niby wiemy o co walczy Discovery o co walczą Moll i L'ak ale wysoka stawka nie wywołuje u mnie emocji. Na plus brak Saru i Wolkanki oraz poznanie kultury złowrogiej rasy Breen. In minus brak tempa i odgrzewane kotlety jako motyw przewodni odcinka .Może 2 połowa sezonu dorówna dynamicznemu otwarciu.
► Pokaż Spoiler
-
-
seriale znam jak kieszeń
Szósty odcinek to kwintesencja postępowania Burnham i regulaminu Gwiezdnej Floty vide sytuacja z Prime Directive. W sumie niewiele się dzieje, rozterki Doktora i w sumie tyle. Wiadomość z ostatniej minuty odcinka daję nadzieję na coś więcej w kolejnym. W dalszym ciągu słabo z poziomem.
-
sindar
-
Expert
Czyli z Discovery stara bida... Cholera, z jednej strony chciałbym zobaczyć do końca, skoro się dotąd tyle namęczyłem przy poprzednich sezonach, ale z drugiej strony wręcz mnie odrzuca na myśl, że mam odpalić ten nowy sezon. 

-
-
seriale znam jak kieszeń
7 epizod nadzieję, że będzie lepiej (w końcu zostały 3 odcinki do wielkiego finału sezonu i serii.) Trochę blefu, politycznego grania na czas, potyczek myślowych, kopaniny i otrzymaliśmy odcinek bogaty w akcję i pchający wątki do przodu. Na pewno wpływ na to też ma . Oby pozostałe odcinki potwierdziły tendencję zwyżkową.
► Pokaż Spoiler
-
-
seriale znam jak kieszeń
Mol . Rozpocznie się ostateczny wyścig po główną wygraną. Burnham odbywa podróż wewnątrz siebie i w ten sposób okazuje się godna ostatniej wskazówki. Odcinek trochę słabszy ale nie szoruje po dnie z poziomem.
► Pokaż Spoiler
-
Wskaż do odpowiedzi - piszę
- Ulubiony Serial: Homeland
Szkoda tylko że marne tłumaczenie
-
-
seriale znam jak kieszeń
Krok od finału i w zasadzie żadnych nowych oryginalnych pomysłów. Standardowo przeprowadzona infiltracja przeciwnika zakończona w zasadzie niczym (mamy przecież jeszcze jeden odcinek w zanadrzu), powrót naszej pary zakochanych, w sumie niewiele więcej wiemy niż przed tym odcinkiem. Nadciąga kolejne zagrożenie w postaci kolejnej frakcji Breen.
Oceń ten serial