Mam chyba dobrą wiadomość !
Channel 5 (UK) rozpoczyna emisję pierwszego sezonu tego irlandzkiego serialu, którego już trzy sezony zostały wyprodukowane i pokazywane w Irlandii.
Niestety w sieci brak było napisów angielskich do dwóch pierwszych sezonów, stąd pewnie serial nie doczekał się tłumaczenia polskiego, a i rozumienie ze słuchu nie należało do prostych. Teraz napisy angielskie pewnie się pojawią i rośnie moja nadzieja, że jakiś polski tłumacz zechce się nimi zająć.
Love / Hate to dramat kryminalny opowiadający o przestępczym świecie Dublina. Narkomania, przemoc i przestępczość zorganizowana, które rozwinęły się w czasach irlandzkiego boomu.
Seria dostała w Irlandii 8 nagród telewizyjnych.
W obsadzie: Aidan Gillen, Robert Sheehan, Ruth Bradley, Ruth Negga i Brian Gleeson.
Trailer na stronie: http://www.rte.ie/drama/featured/lovehate/playlist.html
PS. Premiera w UK już 17 lipca 2013r.
Ostatnio zmieniony 11 lipca 2013, 21:21 przez joana, łącznie zmieniany 2 razy.
Mam chyba dobrą wiadomość ! Channel 5 (UK) rozpoczyna emisję pierwszego sezonu tego irlandzkiego serialu, którego już trzy sezony zostały wyprodukowane i pokazywane w Irlandii. Niestety w sieci brak było napisów angielskich do dwóch pierwszych sezonów, stąd pewnie serial nie doczekał się tłumaczenia polskiego, a i rozumienie ze słuchu nie należało do prostych. Teraz napisy angielskie pewnie się pojawią i rośnie moja nadzieja, że jakiś polski tłumacz zechce się nimi zająć.
Love / Hate to dramat kryminalny opowiadający o przestępczym świecie Dublina. Narkomania, przemoc i przestępczość zorganizowana, które rozwinęły się w czasach irlandzkiego boomu. Seria dostała w Irlandii 8 nagród telewizyjnych. W obsadzie: Aidan Gillen, Robert Sheehan, Ruth Bradley, Ruth Negga i Brian Gleeson. Trailer na stronie: http://www.rte.ie/drama/featured/lovehate/playlist.html PS. Premiera w UK już 17 lipca 2013r.
Obejrzałem dziś 1x01. Lekko mnie zawiódł, bo oczekiwałem czegoś, co rozwali mi mózg, ale mimo wszystko serial bardzo dobry. Koleś z Misfits jednak nie bardzo mi pasuje na poważnego typa. A Littlefinger miesza prawie jak w Grze o Tron
Obejrzałem dziś 1x01. Lekko mnie zawiódł, bo oczekiwałem czegoś, co rozwali mi mózg, ale mimo wszystko serial bardzo dobry. Koleś z Misfits jednak nie bardzo mi pasuje na poważnego typa. A Littlefinger miesza prawie jak w Grze o Tron :)
Nie, to zupełnie różne seriale, ale twarz Roberta Sheehana mi się z komedią kojarzy. Mógłby w tym Love/Hate grać jakąś mniej poważną postać.
Obejrzałem drugi odcinek i dalej jest bardzo dobrze. Mogę śmiało polecić, tylko nie podchodźcie do tego jak do jakiegoś majstersztyku. Ja ten mały błąd popełniłem Takie 9/10.
Nie, to zupełnie różne seriale, ale twarz Roberta Sheehana mi się z komedią kojarzy. Mógłby w tym Love/Hate grać jakąś mniej poważną postać. Obejrzałem drugi odcinek i dalej jest bardzo dobrze. Mogę śmiało polecić, tylko nie podchodźcie do tego jak do jakiegoś majstersztyku. Ja ten mały błąd popełniłem :) Takie 9/10.
No tak. Tyle czekałam na ich pojawienie się, że już zwątpiłam i przestałam sprawdzać na addic. :oops:
Pół pierwszego odcinka zobaczyłam i (mimo, że jeszcze nie pojawił się mój ulubiony aktor), spieszę donieść, że mi się serial podoba.
No tak. Tyle czekałam na ich pojawienie się, że już zwątpiłam i przestałam sprawdzać na addic. :oops: Pół pierwszego odcinka zobaczyłam i (mimo, że jeszcze nie pojawił się mój ulubiony aktor), spieszę donieść, że mi się serial podoba. :)
Polskie napisy chyba będą. Sabat z Hataka się wpisał na listę, na n24.
Pierwsze 4 odcinki, czyli I seria - już przetłumaczone.
Produkcja dalszych - w toku.
Polskie napisy chyba będą. Sabat z Hataka się wpisał na listę, na n24. :) Pierwsze 4 odcinki, czyli I seria - już przetłumaczone. Produkcja dalszych - w toku. :)
Coś chyba słabo zareklamowałam ten serial, bo taka cisza tu panuje, a tymczasem zbliża się premiera 5 sezonu (6 odc) (5.10.) na RTE.
Niby miał być 12 odcinkowy sezon, ale jednak został podzielony, tyle, że kolejna seria ma być nadawana niedługo po 5.
Komplet napisów do 4 sezonów jest. Sabat z Hataka obiecał kontynuowanie tłumaczenia kolejnego sezonu na bieżąco.
Wszystkim stęsknionym za klimatami gangsterskimi i czekającym na 2 serię Gomorry - polecam. Jest to gangsterka na gruncie irlandzkim, jest akcja, jest przemoc, ale też sporo ludzkich odruchów. Właśnie - love i hate.
Do tej pory wyemitowano 22 odcinki, więc łatwo nadrobić.
Zapowiedź 5 sezonu.
Coś chyba słabo zareklamowałam ten serial, bo taka cisza tu panuje, a tymczasem zbliża się premiera 5 sezonu (6 odc) (5.10.) na RTE. Niby miał być 12 odcinkowy sezon, ale jednak został podzielony, tyle, że kolejna seria ma być nadawana niedługo po 5. Komplet napisów do 4 sezonów jest. Sabat z Hataka obiecał kontynuowanie tłumaczenia kolejnego sezonu na bieżąco. Wszystkim stęsknionym za klimatami gangsterskimi i czekającym na 2 serię Gomorry - polecam. Jest to gangsterka na gruncie irlandzkim, jest akcja, jest przemoc, ale też sporo ludzkich odruchów. Właśnie - love i hate. Do tej pory wyemitowano 22 odcinki, więc łatwo nadrobić. Zapowiedź 5 sezonu. https://www.youtube.com/watch?v=KagqBdtcIu8
Długo to trwało, ale kolejna pozycja z długiej listy zaległości nadrobiona.
Kolejne sezony Love/Hate są coraz lepsze, a zakończenie w pełni takie, jakie powinniśmy dostać.
Gdzieś kiedyś widziałem, że ktoś ten serial nazwał irlandzką Gomorrą i jest w tym dużo racji.
Słowem, szczerze polecam miłośnikom mafijnych klimatów (z zastrzeżeniem, że jednak to nie są włoskie klimaty).
W sumie chciałbym, by Gomorra skończyła się w podobny sposób jak Love / Hate.
Boję się, by włoski serial nie został za mocno przeciągnięty.
Długo to trwało, ale kolejna pozycja z długiej listy zaległości nadrobiona. Kolejne sezony Love/Hate są coraz lepsze, a zakończenie w pełni takie, jakie powinniśmy dostać. Gdzieś kiedyś widziałem, że ktoś ten serial nazwał irlandzką Gomorrą i jest w tym dużo racji. Słowem, szczerze polecam miłośnikom mafijnych klimatów (z zastrzeżeniem, że jednak to nie są włoskie klimaty). W sumie chciałbym, by Gomorra skończyła się w podobny sposób jak Love / Hate. Boję się, by włoski serial nie został za mocno przeciągnięty.
Nadrabiam jestem już na 4 sezonie, jakieś 2 lata temu zacząłem i odpuściłem. Teraz przyszła pora na powrót, nie jest to poziom Gomorry ale ogląda się nawet dobrze.
Nadrabiam :) jestem już na 4 sezonie, jakieś 2 lata temu zacząłem i odpuściłem. Teraz przyszła pora na powrót, nie jest to poziom Gomorry ale ogląda się nawet dobrze.
Może poziom Gomorry to całościowo nie jest, wszak nie aż takie uznanie zyskał ten serial, ale jak dla mnie Love/Hate był całościowo równiejszym serialem. Przy Gomorze na niektóre sezony zgrzytałem zębami...
Może poziom Gomorry to całościowo nie jest, wszak nie aż takie uznanie zyskał ten serial, ale jak dla mnie Love/Hate był całościowo równiejszym serialem. Przy Gomorze na niektóre sezony zgrzytałem zębami...
Jeden z lepszych seriali gangsterskich. Oglądałem dekadę temu. Tylko chyba nie domknięto wszystkich wątków. Zapowiedziano finałowy sezon albo film, który ostatecznie nie powstał. A może pamięć mnie zawodzi i coś mylę. Generalnie top serial.
Jeden z lepszych seriali gangsterskich. Oglądałem dekadę temu. Tylko chyba nie domknięto wszystkich wątków. Zapowiedziano finałowy sezon albo film, który ostatecznie nie powstał. A może pamięć mnie zawodzi i coś mylę. Generalnie top serial.