Braquo (F) [Canal +]
-
joana
Wskaż do odpowiedzi - Expert
- youtube Warszawa
- Ulubiony Serial: Jak wybrać jeden?
Braquo (F) [Canal +]
[Canal +]: [2009], na antenie
Produkcja: Francja,
Gatunek: Akcja,, Dokładna data premiery: 2009-10-12
Reżyseria: Olivier Marchal ,Frédéric Schoendoerffer, Scenariusz: Olivier Marchal ,Abdel Raouf Dafri
Mroczny serial kryminalny francuskiego, znanego reżysera Oliviera Marchala
Braquo - opowieść o oddziale paryskich policjantów, którzy w walce z przestępcami stosują radykalne metody, używają przemocy i zastraszania, często poruszając się na granicy prawa.
Lider ich grupy, zostaje fałszywie oskarżony o korupcję i popełnia samobójstwo.
Pozostali członkowie grupy chcą oczyścić imię szefa i swoje własne, pragną sprawiedliwości. Nękani podejrzeniami przez departament policji, próbują dociekać prawdy penetrując świat przestępczy, by tam znaleźć dowody niewinności szefa. Zagrożeni z dwóch stron, coraz częściej omijają prawo, którego zobowiązani są strzec.
Grają ostro, ryzykując, że takie działanie może zaprowadzić ich do więzienia albo narazić na śmierć z rąk przestępców.
Nieczęsto mamy okazję oglądać seriale francuskie i inne europejskie.
Broquo był emitowany w polskiej telewizji pod tytułem "Bezkarni". W sieci dostępny jest w wersji z lektorem. Wyszły dwie serie, a na luty przewidywana jest emisja 3 sezonu we francuskim Canal +. Jest nadzieja, że będzie dostępna również w polskiej tv.
Polecam!.
Calcat iacentem vulgus (Seneka, rację ma)
-
asd
Wskaż do odpowiedzi - ZAŁOŻYCIEL
-
Expert
- Ulubiony Serial: Rescue Me
Re: Braquo (F) [Canal +]
Lektor odpada. Z francuskim u mnie raczej kiepsko a filmów/seriali w telewizji nie oglądam (kto by wytrzymał z tymi reklamami?) więc pewnie nie oglądnę - szkoda bo z opisu wygląda na fajny.
When Dreams Come True...
-
joana
A mnie się serial podobał, mimo lektora. Czasami warto się poświęcić.
Na zachętę jeszcze jeden filmik.
Na zachętę jeszcze jeden filmik.
-
asd
-
Expert
Jak bym nie czytał tego tytułu, to brzmi w moich uszach: "barachło"..
Ale to pewnie tylko mój francuski jest do niczego hehe
Ale to pewnie tylko mój francuski jest do niczego hehe
When Dreams Come True...
-
joana
Proszę nie przejmować się zdaniem ASD, On tak zawsze - musi mnie po kostkach pokopać.
Serial naprawdę niezły, szczególnie polecam tym, którzy chcą odpocząć od amerykańskich klimatów.
Nie na darmo dostał nagrodę EMMY.
Serial naprawdę niezły, szczególnie polecam tym, którzy chcą odpocząć od amerykańskich klimatów.
Nie na darmo dostał nagrodę EMMY.
-
asd
-
Expert
A nie ma wersji z dubbingiem angielskim? Chętnie bym oglądnął
When Dreams Come True...
-
joana
-
kontrast
Wskaż do odpowiedzi - seriale znam jak kieszeń
Taki przeciwnik lektora chce... dubbing??? Nie wiem co powiedziećasd pisze:A nie ma wersji z dubbingiem angielskim? Chętnie bym oglądnął
Ostatnio zmieniony 29 stycznia 2014, 11:34 przez kontrast, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Wskaż do odpowiedzi
Wiesz jc-k, że to znaczy tylko tyle, że coraz bardziej odległa w czasie staje się wizja mojego nadrabiania np. "PoI"? Bo tematyka serialu i klimat, który opisałaś, dość mnie zaintrygowały, więc sobie poszukam, obejrzę pewnie, mnóstwo szans stawiam na to, że mi się spodoba... Już znalazłem, to pozwolisz, że rzucę okiem, tym bardziej, że z tego, co widzę, sezony mają mało odcinków No, już pierwszy sezon się rozgościł na dysku, a poczytałem np. na imdb oceny - mnóstwo, więcej niż mnóstwo pozytywnych opinii Swoją drogą, to jakieś spektakularne przerwy w emisji mają ci Francuzi, gdy się patrzy po datach emisji sezonów Widz amerykański, a chyba z nim również i my, byśmy tego nie znieśli A jeśli chodzi o brzmienie tytułu, to mi się kojarzy z "El Barco", czyli prawdopodobnie jednym z dwóch najlepszych seriali na świecie
-
Wskaż do odpowiedzi - wciągam się
Nikt się nie zlituje z literakami do 3 sezonu? Niedługo startuje chyba 4...
-
kapryk
Wskaż do odpowiedzi - mało przepuszczam
- Ulubiony Serial: Przystanek Alaska
Szkoda, że polski Canal+ odpuścił go po dwóch sezonach, bo to świetny serial. W trzecim pojawia się polski akcent, konkretnie Wojciech Pszoniak.
-
grego1980
- Ulubiony Serial: 2 i pół
Obejrzałem kilka pierwszych odcinków i serial jest świetny. Z oglądaniem kolejnych blokuje mnie brak pl wersji sezonu trzeciego. Mam nadzieję że to się zmieni.
-
Skalpel
Wskaż do odpowiedzi - wszyatko
- Ulubiony Serial: The Sopranos
- Kontakt:
Braquo (F) [Canal +]
Gdzies trafilem na wzmianke o tym serialu. Czy wszystkie sezony sa dostepne z pl napisami ? Ktos obejrzal calosc? Warto za to sie zabierac ?
-
delta1908
- Ulubiony Serial: The Shield
Braquo (F) [Canal +]
Przypomniał mi się ten serial kilka dni temu przy okazji oglądania Braqueurs (podobna nazwa), a tu bach i odświeżony wątek
Oglądałem bardzo dawno temu i pierwszy sezon pamiętam, że była petarda. Taki thriller kryminalny coś w stylu mojego ukochanego "The Shield". W drugim sezonie zupełnie coś innego. Typowa sensacja z mnóstwem strzelanin, wybuchów itd. Pamiętam, że tam nawet z granatników się "szczelali", co mi jednak zupełnie nie przeszkadzało, bo jestem fanem również i tego typu seriali Trzeciego sezonu nie oglądałem, bo był nie do zdobycia. Gbyby jednak ktoś go gdzieś namierzył, to chętnie bym zerknął.
Oglądałem bardzo dawno temu i pierwszy sezon pamiętam, że była petarda. Taki thriller kryminalny coś w stylu mojego ukochanego "The Shield". W drugim sezonie zupełnie coś innego. Typowa sensacja z mnóstwem strzelanin, wybuchów itd. Pamiętam, że tam nawet z granatników się "szczelali", co mi jednak zupełnie nie przeszkadzało, bo jestem fanem również i tego typu seriali Trzeciego sezonu nie oglądałem, bo był nie do zdobycia. Gbyby jednak ktoś go gdzieś namierzył, to chętnie bym zerknął.
Oceń ten serial