Opis:
Emerytowany profesor znajduje nowy cel w życiu,
gdy prywatna detektyw zleca mu przeniknięcie pod przykrywką do domu opieki w San Francisco.
Produkcja: USA, Gatunek: Komedia,Kryminał‚ Obsada:
Ted Danson ... Charles
Lilah Richcreek Estrada ... Julie
Mary Elizabeth Ellis ... Emily
Stephanie Beatriz ... Didi
Sally Struthers ... Virgina Foldau
John Getz ... Elliott Haverhill
Lori Tan Chinn ... Susan Yang
Clyde Kusatsu ... Grant Yokohama
Miles Fowler ... Jaylen Lamont
[b]Opis:[/b] Emerytowany profesor znajduje nowy cel w życiu, gdy prywatna detektyw zleca mu przeniknięcie pod przykrywką do domu opieki w San Francisco.
[b]Produkcja:[/b] USA, [b]Gatunek:[/b] Komedia,Kryminał‚ [b]Obsada:[/b] Ted Danson ... Charles Lilah Richcreek Estrada ... Julie Mary Elizabeth Ellis ... Emily Stephanie Beatriz ... Didi Sally Struthers ... Virgina Foldau John Getz ... Elliott Haverhill Lori Tan Chinn ... Susan Yang Clyde Kusatsu ... Grant Yokohama Miles Fowler ... Jaylen Lamont https://www.youtube.com/watch?v=xhsVj_4ONoA
Charles Nieuwendyk jest emerytowanym profesorem architektury. Po śmierci żony nie ma co ze sobą zrobić. Córka namawia go aby spróbował czegoś nowego więc z nudów odpowiada na ogłoszenie pewnej agencji detektywistycznej. Chodzi o rozwikłanie sprawy kradzieży w domu opieki a tylko on może udawać jednego z mieszkańców.
To komedia z lekkim wątkiem kryminalnym i czasami troszkę melancholijnym stylem ale wszystko podane bez zadęcia albo zbytniej przesady nawet gdy czasami tematy skręcają w poważniejszeg rejony. Postacie są ciekawe i bez problemu można je polubić, półgodzinne odcinki są akurat wyważone aby historia nie zaczęła nudzić albo aby akcja nie była zbyt szybka. Szczerze mówiąc spodobał mi się o wiele bardziej niż myślałem na początku. Bardzo pozytywne zaskoczenie.
(@Traf - dalej mi nie działa dodawanie serialu, jak chcesz sam se dodaj do bazy )
Charles Nieuwendyk jest emerytowanym profesorem architektury. Po śmierci żony nie ma co ze sobą zrobić. Córka namawia go aby spróbował czegoś nowego więc z nudów odpowiada na ogłoszenie pewnej agencji detektywistycznej. Chodzi o rozwikłanie sprawy kradzieży w domu opieki a tylko on może udawać jednego z mieszkańców. To komedia z lekkim wątkiem kryminalnym i czasami troszkę melancholijnym stylem ale wszystko podane bez zadęcia albo zbytniej przesady nawet gdy czasami tematy skręcają w poważniejszeg rejony. Postacie są ciekawe i bez problemu można je polubić, półgodzinne odcinki są akurat wyważone aby historia nie zaczęła nudzić albo aby akcja nie była zbyt szybka. Szczerze mówiąc spodobał mi się o wiele bardziej niż myślałem na początku. Bardzo pozytywne zaskoczenie. :super:
([smention u=147658]Traf[/smention] - dalej mi nie działa dodawanie serialu, jak chcesz sam se dodaj do bazy :p )
Sirm pisze: 02 grudnia 2024, 10:37
(@Traf - dalej mi nie działa dodawanie serialu, jak chcesz sam se dodaj do bazy )
Może dlatego, że serial jest już w bazie i ma swój wątek viewtopic.php?p=125306#p125306 (myślałem o połączeniu wątków, ale nie wiem, który będzie tym nadrzędnym - nie pamiętam, czy data wpisów ma tu znaczenie)
[quote=Sirm post_id=125404 time=1733132243 user_id=1350] ([smention u=147658]Traf[/smention] - dalej mi nie działa dodawanie serialu, jak chcesz sam se dodaj do bazy :p ) [/quote] Może dlatego, że serial jest już w bazie :tongue: i ma swój wątek https://seriale-asd.eu/viewtopic.php?p=125306#p125306 (myślałem o połączeniu wątków, ale nie wiem, który będzie tym nadrzędnym - nie pamiętam, czy data wpisów ma tu znaczenie)
[smention u=10928]Lubec[/smention], data ma znaczenie, bo jeśli łączymy starszy temat z nowszym, to starsze posty domyślne będą zawsze na jego początku.
Do obsady drugiego sezony dołączy zdobywczyni Oskara Mary Steenburgen, prywatnie, żona Teda Dansona, który w serialu gra główna rolę.
Steenburgen wcieli się w rolę Mony Margadoff, która jest opisywana jako „była muzyk, która odegra ważną rolę w sprawie, którą Charles próbuje rozwiązać”.
Nadal nie mamy informacji o premierze drugiego sezonu.
[newsimg=left]https://www.seriale-asd.eu/ext/dmzx/imageupload/img-files/10928/ba6af3e/1465aa6/813f3aae5a239db0901632df3ff55645.jpg[/newsimg]Do obsady drugiego sezony dołączy zdobywczyni Oskara Mary Steenburgen, prywatnie, żona Teda Dansona, który w serialu gra główna rolę. Steenburgen wcieli się w rolę Mony Margadoff, która jest opisywana jako „była muzyk, która odegra ważną rolę w sprawie, którą Charles próbuje rozwiązać”.
Nadal nie mamy informacji o premierze drugiego sezonu.