EURO 2008
-
Lisu11
Wskaż do odpowiedzi - Expert
- youtube Warszawa
-
Wskaż do odpowiedzi
Ja tam nadal obstawiam, że bedzie 3:1 dla Austrii.
Wyjazd na Euro 08 - 1000 zl
Szalik i czapka - 100 zl
Zażenowanie na twarzy trenera Austrii - bezcenne.
Polacy są takimi, za przeproszeniem, leszczami, że to sie w pale nie mieści. Grają jak kompletni idioci, którzy pierwszy raz widzą piłkę. Podawaniem sobie jej (gdy nie wiedzieli co z nią zrobić) jak dzieci na podwórku, przynieśli nam wstyd na cały świat. Gdyby nie Boruc Wspaniały, byłoby 10:0 albo i więcej, oczywiście dla Austriaków.
Jedźcie do domu! Polacy jedźcie do domu!
Następny post po zakończeniu drugiej połowy
Added after 1 hours 3 minutes:
No i fajnie było na Euro w tym roku... Polacy, do zobaczenia za 4 lata -.-
Mimo, że Poloczki zagrały o wiele lepiej w drugiej połowie to i tak jak zwykle wyszło jedno, wielkie G#$@O... Oklaski dla Boruca the Great!
To są właśnie głupie Poloczki. Jeszcze poł godziny do końca meczu, a wszyscy już sie cieszą i olo Boga jakie my jesteśmy super piłkarze i wszyscy chcą drugiego gola. Faktycznie, dostali to, o co prosili... Cholerna, polska mentalność...
Ale lepsze 1:1 niż 3:1.
Dobrze, że jest jeszcze Kubica.
Wyjazd na Euro 08 - 1000 zl
Szalik i czapka - 100 zl
Zażenowanie na twarzy trenera Austrii - bezcenne.
Polacy są takimi, za przeproszeniem, leszczami, że to sie w pale nie mieści. Grają jak kompletni idioci, którzy pierwszy raz widzą piłkę. Podawaniem sobie jej (gdy nie wiedzieli co z nią zrobić) jak dzieci na podwórku, przynieśli nam wstyd na cały świat. Gdyby nie Boruc Wspaniały, byłoby 10:0 albo i więcej, oczywiście dla Austriaków.
Jedźcie do domu! Polacy jedźcie do domu!
Następny post po zakończeniu drugiej połowy

Added after 1 hours 3 minutes:
No i fajnie było na Euro w tym roku... Polacy, do zobaczenia za 4 lata -.-
Mimo, że Poloczki zagrały o wiele lepiej w drugiej połowie to i tak jak zwykle wyszło jedno, wielkie G#$@O... Oklaski dla Boruca the Great!
To są właśnie głupie Poloczki. Jeszcze poł godziny do końca meczu, a wszyscy już sie cieszą i olo Boga jakie my jesteśmy super piłkarze i wszyscy chcą drugiego gola. Faktycznie, dostali to, o co prosili... Cholerna, polska mentalność...
Ale lepsze 1:1 niż 3:1.
Dobrze, że jest jeszcze Kubica.
-
Lisu11
Wskaż do odpowiedzi - Expert
-
Wskaż do odpowiedzi
-
anetag77
Wskaż do odpowiedzi - seriale to moja pasja
-
Wskaż do odpowiedzi
-
Shedao Shai
Wskaż do odpowiedzi - mało przepuszczam
- Ulubiony Serial: Battlestar Galactica
- Kontakt:
Szwajcaria 1:2 Turcja - mecz nudny jak flaki z olejem. Właściwie nie mam jak skomentować.
Czechy 1:3 Portugalia - wyrównana walka dwóch dobrych drużyn. Wynik nie odzwierciedla spotkania; Czesi walczyli dzielnie. Szkoda, że stało się jak stało.
Chorwacja 2:1 Niemcy nie widziałem, więc się nie wypowiadam.
Austria 1:1 Polska - HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA POLAND GOT PWN3D
Czechy 1:3 Portugalia - wyrównana walka dwóch dobrych drużyn. Wynik nie odzwierciedla spotkania; Czesi walczyli dzielnie. Szkoda, że stało się jak stało.
Chorwacja 2:1 Niemcy nie widziałem, więc się nie wypowiadam.
Austria 1:1 Polska - HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA POLAND GOT PWN3D
-
Wskaż do odpowiedzi
-
despo
Wskaż do odpowiedzi - zawodowiec
-
Wskaż do odpowiedzi
kacperski pisze: To są właśnie głupie Poloczki. Jeszcze poł godziny do końca meczu, a wszyscy już sie cieszą i olo Boga jakie my jesteśmy super piłkarze i wszyscy chcą drugiego gola. Faktycznie, dostali to, o co prosili... Cholerna, polska mentalność...
Jedyny mądry się znalazł. Jak widzę Polaka, obrażającego w ten sposób swoich rodaków, to mnie krew zalewa. Z takimi tekstami to ja zapraszam na forum onetu, na pewno wzbudzisz tam rozgorzałą dyskusję.
Też się cieszyłem z gola i liczyłem na drugiego.
No nic pozostaje nam mecz o honor, oby dali z siebie wszystko.
-
Wskaż do odpowiedzi
Zostaje cień szansy. Musimy wygrać z Chorwacją z bilansem lepszy o 1 bramkę niż wygra Austria z Niemcami i wtedy losowanie kto się dostajeyellow pisze: No nic pozostaje nam mecz o honor, oby dali z siebie wszystko.

Added after 8 minutes:
Aaa, i jeszcze mi się przypomniała sytuacja jak jakiś Austriak poślizgnął się tuż rpzed końcową linią boiska, a sędzia ni z gruszki ni z pietruszki widział tam faul (Polak był od niego około metra)... A co do posta kacperskiego to szkoda zajmować przestrzeń dyskową serwera na komentowanie jego słów.
-
despo
Wskaż do odpowiedzi - zawodowiec
Mam tu coś na poprawienie humorów. Mundial 2002
-
fluid
Wskaż do odpowiedzi - oglądam prawie wszystko
- Kontakt:
a ja sie wlasnie zgodze z tym co napisal Kacperski bo ma cholernie duzo racji tylko moze ujął to w niezbyt fortunne słowa
ZAWSZE przed KAZDYMI wiekszymi mistrzostwami sie cala kadra i selekcjoner napinaja i ZAWSZE opowiadaja te same bzdury:
"jedziemy tam zeby wygrac"
"porazka nei wchodzi w gre"
"jestesmy bardzo dobrze przygotowani"
itp...
i wlasnie TO jest zalosne i nei powoduje nic wiecej tylko usmieszek politowania na mojej twarzy
gdyby nei bylo tych "zapewnien" tylko wypowiedzi w stylu:
"damy z siebie wszysytko ale wiemy ze bedzie ciezko"
to nikt by nie mial do nich pretensji i nikt by nie pisal tego co Kacperski czy ja.
Mnie pilka nozna nie interesuje (a juz kompletnie w wykonaniu Polakow)
Nie wnikam teraz czy ten karny byl faktycznie naciagany czy tez nie bo meczu nie ogladalem ale interesuje mnie kiedy ludzie zrozumieja ze ostatnia DOBRA polska reprezentacja to byla w 1974 roku a teraz po prostu nie jestesmy w stanie i nie mamy KIM konkurowac z potegami pilkarskimi na swiecie i niestety z tym faktem nikt nei jest w stanie polemizowac.
Zaraz pewnie posypia sie posty - co z ciebie za Polak ze w swoich nie wierzysz, jaki z ciebie patriota itd...
A ja moge odpowiedziec tylko:
1.jestem REALISTA a nei MITOMANE bo niby dlaczego postawilem 100zeta na 2:0 dla Niemcow??
2.ze mnie wiekszy patriota niz z was bo dla was patriotyzm oznacza kibicowanie polskiej druzynie a dla mnie to znajomosc historii kraju w ktorym sie mieszka
niech teraz te osoby z reka na sercu i prosto z glowy powiedza dokladna date i GODZINE rozpoczecia II Wojny Swiatowej, wymieni wszystkich polskich królów po kolei i z jakiej dynastii pochodzili (ba...niech nawet wymieni kilku) czy chociazby powie w ktorym roku byl 2 Rozbiór polski...
ZAWSZE przed KAZDYMI wiekszymi mistrzostwami sie cala kadra i selekcjoner napinaja i ZAWSZE opowiadaja te same bzdury:
"jedziemy tam zeby wygrac"
itp...
i wlasnie TO jest zalosne i nei powoduje nic wiecej tylko usmieszek politowania na mojej twarzy
to nikt by nie mial do nich pretensji i nikt by nie pisal tego co Kacperski czy ja.
Mnie pilka nozna nie interesuje (a juz kompletnie w wykonaniu Polakow)
Nie wnikam teraz czy ten karny byl faktycznie naciagany czy tez nie bo meczu nie ogladalem ale interesuje mnie kiedy ludzie zrozumieja ze ostatnia DOBRA polska reprezentacja to byla w 1974 roku a teraz po prostu nie jestesmy w stanie i nie mamy KIM konkurowac z potegami pilkarskimi na swiecie i niestety z tym faktem nikt nei jest w stanie polemizowac.
Zaraz pewnie posypia sie posty - co z ciebie za Polak ze w swoich nie wierzysz, jaki z ciebie patriota itd...
A ja moge odpowiedziec tylko:
1.jestem REALISTA a nei MITOMANE bo niby dlaczego postawilem 100zeta na 2:0 dla Niemcow??
2.ze mnie wiekszy patriota niz z was bo dla was patriotyzm oznacza kibicowanie polskiej druzynie a dla mnie to znajomosc historii kraju w ktorym sie mieszka
niech teraz te osoby z reka na sercu i prosto z glowy powiedza dokladna date i GODZINE rozpoczecia II Wojny Swiatowej, wymieni wszystkich polskich królów po kolei i z jakiej dynastii pochodzili (ba...niech nawet wymieni kilku) czy chociazby powie w ktorym roku byl 2 Rozbiór polski...

We crawl out from the wreckage
Fingers dig into the sands of the shores
Everything we worked for
Is ripped apart and ruined, drowned...
-
Wskaż do odpowiedzi
Niezbyt? Hmm, nazywanie mnie Poloczkiem troszeczkę mi uwłacza. Tak samo nazywanie Polaków (chyba chodziło o piłkarzy) leszczami, w dodatku grającymi jak idioci. Kacperski, powiem szczerze, jeżeli piszesz tak, i nie masz chociażby na nazwisko Podolski, Klose czy inny Ronaldo robisz z siebie błazna. Każdy gra na tyle, na ile mu przeciwnik pozwala to raz, a dwa, to widzę, że najlepiej gdybyśmy w ogóle nie awansowali do Euro.fluid pisze:tylko moze ujął to w niezbyt fortunne słowa
A jak na początku mu się nie powodziło, zaliczył parę wypadków, bądź głupich wpadek, to też tak mówiłeś, że po co się ten Poloczek do F1 pcha? Tylko przyniesie wstyd naszemu krajowi? Eh...Dobrze, że jest jeszcze Kubica.
I tu się z fluidem zgodzę, ale tylko po części. Dlaczego po części? Ja się nie będę wypowiadał, Boruc to za mnie zrobi:fluid pisze:"jedziemy tam zeby wygrac"
itp...
http://wiadomosci.onet.pl/1756359,14,1,1,,item.html
Ale zawsze są dwie rzeczy rozum i serce. Też rozumem zdawałem sobie sprawę, że prawdopodobnie przegramy ten mecz, ale serce mimo wszystko nadal wierzy... Czy to jest patriotyzm? Raczej nie, lecz po prostu uwielbienie piłki, tak samo jak i reprezentacji.fluid pisze:1.jestem REALISTA a nei MITOMANE
I za to stawiasz browar, i to nie jeden szczęściarzufluid pisze:bo niby dlaczego postawilem 100zeta na 2:0 dla Niemcow??

A więc tak, WW2 to 1IX1939r. Faktycznie, godziny nie jestem w stanie powiedzieć, ale było to chyba między 4 a 5 rano. W dodatku jak sie nie mylę WW2 wcale się nie zaczęła na Westerplatte, tylko w Wieluniu przez bombardowanie sztukasów.niech teraz te osoby z reka na sercu i prosto z glowy powiedza dokladna date i GODZINE rozpoczecia II Wojny Swiatowej, wymieni wszystkich polskich królów po kolei i z jakiej dynastii pochodzili (ba...niech nawet wymieni kilku) czy chociazby powie w ktorym roku byl 2 Rozbiór polski...
Z tymi królami mnie złapałeś, potrafię wymienić tylko 25, z czego tylko co do 17 jestem pewny dynastii.
2 rozbiór, hmm, 1793?

A co do tego patriotyzmu, to nie tylko znajomość historii się liczy (Jak w "Fanatyku" było powiedziane: "Jak można kogoś nienawidzić , jak się o nim nic nie wie!?"), ale według mnie przynależność kulturowa, poczucie obowiązku pójścia na wybory (i to nikt mi nic nie wmówi, że jest inaczej). I niestety muszę stwierdzić, że teraz więcej widzę polskich flag, jak na święta narodowe, ale cóż, takie życie...
-
Wskaż do odpowiedzi
-
Shedao Shai
Wskaż do odpowiedzi - mało przepuszczam
- Ulubiony Serial: Battlestar Galactica
- Kontakt:
-
Wskaż do odpowiedzi
Nie ma się co napinać, jezdzić po sobie itp. Trzeba byc realistą, jak ktoś wierzył w te bajki ze jedziemy po złoto no to juz jego problem. Trzeba patrzeć na wszystko z zimna głową, nasza kadra miała i ma szanse na 1/4 i tyle. Sytuacje taka jak z Grecją zdazają się bardzo rzadko. Zdaje się ze ostatnia taka duza niespodzianka to było srebro Czechów w 96 roku i zarazem narodziny silnej ekipy. Euro to zdecydowanie trudniejszy turniej niz mistrzostwa swiata.
Nie ma co w ogóle przypominać mundialu w Korei czy w niemczech, tam był wstyd i tyle. Dziś po 2 meczach Euro juz mogę powiedzieć ze wstydu nie ma!! Mamy Boruca, bramkarza nr 3 moze 4 na swiecie, poki co jestem dumny z tego. Moze za 4 lata przy okazji naszego euro a moze za 2 lata w RPA będzie więcej powodów do dumy, oby!
POLSKA BIAŁO-CZERWONI !!
Nie ma co w ogóle przypominać mundialu w Korei czy w niemczech, tam był wstyd i tyle. Dziś po 2 meczach Euro juz mogę powiedzieć ze wstydu nie ma!! Mamy Boruca, bramkarza nr 3 moze 4 na swiecie, poki co jestem dumny z tego. Moze za 4 lata przy okazji naszego euro a moze za 2 lata w RPA będzie więcej powodów do dumy, oby!
POLSKA BIAŁO-CZERWONI !!
-
Wskaż do odpowiedzi
"Głupie Poloczki" (i jak zwykle to "poloczki" mają zawsze jakieś problemy -.-). Słuchajcie, po prostu chodzi mi o to, że Polacy, jako naród, są w większości hmm.... niezbyt rozgarnięci? Nie chodzi mi oczywiście o wszystkich. Sami dobrze wiecie co sie dzialo przed i podczas Euro. Przed: "Wygramy!", "Je#$% Szwabów!", "Autriaków pokonamy z palcem w odbycie!" itp. itd. Podczas meczu: Zamiast się cieszyć jedną bramką i modlić się żeby jej nie stracić to było: "Zaraz strzelimy drugą!", "Nasza drużyna naprawdę ma szanse na drugiego gola!" itp. itd. POLACY, opanujcie się! Zauważcie że tak było, jest i niestety będzie. Głupi Polak, zawsze da się nabrać, zawsze mu mało, chce więcej. Nie potrafi cieszyć się tym co ma. Oto mi właśnie chodzi - głupie Poloczki.
I tak, powtórzę to, co powiedziałem wcześniej: "Nasza drużyna to leszcze." Oczywiście oprócz Boruca. Szczerze mówiąc, to współczułem mu. Los naszej reprezentacji spoczął na jego rękach. Nieźle tam w jego organizmie hormony musiały pracować -.-
Co do Webb'a i jego decyzji. Faktycznie, może i przesadził. Ale nie można też teraz zrobić z niego kozła ofiarnego. Gdyby Polacy dobrze grali to udałoby im się strzelić ze 2 gole conajmniej. A tak, jak zwykle, pojechali z niczym - i wrócą z niczym.
Kończę wypowiedz bo zaraz zostanę uznany za jakiegoś zdrajcę. Ale takie mam zdanie i nic tego nie zmieni.
A włacha, jeszcze dodam moją opinię na temat tych wszytkich obelg na temat Webb'a ze strony Polaków. Wykrzykiwanie takich haseł to zwykłe chamstwo, prostactwo i brak kultury. Wstyd mi bardzo za tych, którzy tak mówią. Jak inne narody mają nas akceptować, skoro robimy z siebie takich idiotów? Oczywiście nie mówię o wszystkich, bo jest tylko grupa ludzi którzy tak robią (no, może spora grupa), ale właśnie przez nich Polacy na całym świecie mają taką opinię, jaką mają. Dziękuję bardzo.
I tak, powtórzę to, co powiedziałem wcześniej: "Nasza drużyna to leszcze." Oczywiście oprócz Boruca. Szczerze mówiąc, to współczułem mu. Los naszej reprezentacji spoczął na jego rękach. Nieźle tam w jego organizmie hormony musiały pracować -.-
Co do Webb'a i jego decyzji. Faktycznie, może i przesadził. Ale nie można też teraz zrobić z niego kozła ofiarnego. Gdyby Polacy dobrze grali to udałoby im się strzelić ze 2 gole conajmniej. A tak, jak zwykle, pojechali z niczym - i wrócą z niczym.
Kończę wypowiedz bo zaraz zostanę uznany za jakiegoś zdrajcę. Ale takie mam zdanie i nic tego nie zmieni.
A włacha, jeszcze dodam moją opinię na temat tych wszytkich obelg na temat Webb'a ze strony Polaków. Wykrzykiwanie takich haseł to zwykłe chamstwo, prostactwo i brak kultury. Wstyd mi bardzo za tych, którzy tak mówią. Jak inne narody mają nas akceptować, skoro robimy z siebie takich idiotów? Oczywiście nie mówię o wszystkich, bo jest tylko grupa ludzi którzy tak robią (no, może spora grupa), ale właśnie przez nich Polacy na całym świecie mają taką opinię, jaką mają. Dziękuję bardzo.
A mnie wkurza wlasnie takie generalizowanie i gadanie głupot. Co przeszkadza ci to ze ludzie kibicuja i wieza w swoja reprezentracje? Wiadomo media rozdmuchaly troche to euro i niektorzy dali sie poniesc, ale to nie jest wcale domena polaków tak jest tez w innych krajach.kacperski pisze:"Głupie Poloczki" (i jak zwykle to "poloczki" mają zawsze jakieś problemy -.-). Słuchajcie, po prostu chodzi mi o to, że Polacy, jako naród, są w większości hmm.... niezbyt rozgarnięci? Nie chodzi mi oczywiście o wszystkich. Sami dobrze wiecie co sie dzialo przed i podczas Euro. Przed: "Wygramy!", "Je#$% Szwabów!", "Autriaków pokonamy z palcem w odbycie!" itp. itd. Podczas meczu: Zamiast się cieszyć jedną bramką i modlić się żeby jej nie stracić to było: "Zaraz strzelimy drugą!", "Nasza drużyna naprawdę ma szanse na drugiego gola!" itp. itd. POLACY, opanujcie się! Zauważcie że tak było, jest i niestety będzie. Głupi Polak, zawsze da się nabrać, zawsze mu mało, chce więcej. Nie potrafi cieszyć się tym co ma. Oto mi właśnie chodzi - głupie Poloczki.
Kibicuje sie zawsze a nie wtedy kiedy piłkarze sa pewniakami.
Jak dal mnie mozesz kibicowac nawet niemcom mam to gdzies. Wkurza mnie tylko takie gadanie o "Głupich Poloczkach" i o naszej mentalnosci na podstawie zachowania kilku (czy nawet kilku tysiecy) osob które poniosły emocje a tych podczas meczów jest duzo tak jak i alkoholu.kacperski pisze:Kończę wypowiedz bo zaraz zostanę uznany za jakiegoś zdrajcę. Ale takie mam zdanie i nic tego nie zmieni.
jak swoje informacje o postrzeganiu polaków opierasz na artykułach z bildu czy innych faktopodobnych bulwarówek szukajacych sensacji to moze tak wygladać. Zastanawia mnie ze takie opinie o polakach jednak czesciej słychac wlasnie od innych Polaków którzy gadają tak jak ty (i jakos zawsze maja siebie za tych lepszych i wychowanych a reszta narodu to niewychowane prostaki). Wiec w sumie nie ma sie co dziwić ze powtarzają to zagranica. Na meczu nie słychac było nic pod adresem sędziego także po meczu nie słyszałem zeby kibice w Austrii zachowywali sie jakos agresywnie. Co innego mozna powiedziec o niemcach po niedzielnym meczu ( antypolskie hasła i prowokowanie zamieszek).kacperski pisze:A włacha, jeszcze dodam moją opinię na temat tych wszytkich obelg na temat Webb'a ze strony Polaków. Wykrzykiwanie takich haseł to zwykłe chamstwo, prostactwo i brak kultury. Wstyd mi bardzo za tych, którzy tak mówią. Jak inne narody mają nas akceptować, skoro robimy z siebie takich idiotów? Oczywiście nie mówię o wszystkich, bo jest tylko grupa ludzi którzy tak robią (no, może spora grupa), ale właśnie przez nich Polacy na całym świecie mają taką opinię, jaką mają. Dziękuję bardzo.
takze sie troche opanuj i przestan powtarzac glupie stereotypy szczegolnie ze sam jestes Polakiem