XVid asd na TV 24 cale

Posty nie warte czytania.
Wochniu
Wskaż do odpowiedzi
youtube Warszawa

XVid asd na TV 24 cale

Post autor: Wochniu »

Mam pytanko. Nie wie ktoś jak ma się sprawa z oglądaniem odcinków w tym formacie który mamy na stronce na TV? Ja oglądam na komputerze i już tutaj widać pogorszenie jakości względem wersji pierwotenej. Jak to będzie na większym ekranie?
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Bostonq »

Dokładnie na odwrót :) Telewizor "rozmywa" niedoskonałości wersji asd, monitor - przez wzgląd na rozdzielczość, odświeżanie - wydobywa je. Ja co prawda przywykłem, gdyż od zawsze oglądam na monitorze, więc mi to w ogóle nie przeszkadza. Na telewizorze będzie Ci o wiele lepiej, podłącz i się przekonaj :)
wujekjoe
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: wujekjoe »

wszystko zalezy od telewizora, jesli masz telewizor z lampa to wtedy sygnal przepuszczany jest wejsciem euro albo "dżekami" i wtydy jakosc wydaje sie byc dobra. tak samo jest z telewizorem LCD lub Plasma jezeli puszczasz sygnal analogiem. Jezeli puscisz sygnal cyfrowym wyjsciem to wtedy jest traktowany jak zwyczajny monitor i widac ze jest to XviD asd ;]

namotalem ale mysle ze zrozumiales sedno ;p
haker_dream
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: haker_dream »

Racja ja oglądam różnie ale i tak mi nie przeszkadza jakość asd
batman2k3
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: batman2k3 »

Mam w domu TV 21 cali chyba i muszę powiedzieć, że trzeba mocno się przypatrywać, żeby wujrzeć różnice międze asd a "350-tkami". W praktyce się po prostu tego nie widzi i w niczym nie przeszkadza. Natomiast na moim 19-calowym LCDku jest już znacznie gorzej.
wujekjoe
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: wujekjoe »

batman, jak masz slaby wzrok to mozesz zdjac okulary i wtedy wogole roznicy nie widac tylko moze byc gorzej z napisami
na szczescie subedit ma opcje powiekszenia napisow

pozdrowionka ;)
batman2k3
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: batman2k3 »

Wzrok mam OK, się nie martw. Okularów (póki co) nie noszę, a to że czasem (zwłaszcza w dynamicznych scenach) na tym moim starym pudle można dostrzec piksele wynikające z kompresji w plikach asd mi nie przeszkadza (tym bardziej, że sam obecnie oglądam tylko 350-tki, ale to szczegół). Bo rozumiem, że do tego się przyczepiłeś.

Masz pewnie mega wybitny wzrok, więc bez problemów (i bez opcji zoom w przeglądarce) przeczytasz to co napisałem.
piterkow
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: piterkow »

Oglądająć z daleka to pixele się rozmywają w oku i nie widać różnicy :)
Wochniu
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Wochniu »

Taa zauważyłem to. The unit na Tv wypada swietnie. To mogę sie brać za ściąganie formatu asd ;)
haker_dream
Wskaż do odpowiedzi

Wochniu pisze:Taa zauważyłem to. The unit na Tv wypada swietnie. To mogę sie brać za ściąganie formatu asd ;)
Mogę poręczyć jak i pewnie inni że będziesz zadowolony z każdego serialu tak jak z The Unit bo wszystkie są porównywalnej jakości
Liroy
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Liroy »

wiecie w sumie zalezy czy ogladacie na odtwarzaczu dvd czy kablem z kompa puszczacie
Awatar użytkownika
zmora
Wskaż do odpowiedzi
znam się
znam się

Post autor: zmora »

Ja oglądam na odtwarzaczu DVD, mam wejście USB ;) wg. mnie jakoś bez zarzutu. Natrafiłem tylko na kilka odcinków ze starszymi filmami to jakość była troszkę gorsza.
Jest takie powiedzenie, że polski Lotnik to jest taki ,że jak będzie trzeba to poleci nawet na drzwiach od stodoły. Piloci polscy będą latali na efach16 ;)
elmo
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: elmo »

No niestety kiedyś zdarzały się "niewypały", jak na przykład sławetne Firefly, ale ogólnie jakość jest całkowicie zadowalająca :)
kulturysta
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: kulturysta »

Jakość wszystkich seriali jest świetna, poświadczam, bo mam sporą część i oglądałem większość na odtwarzaczu dvd. "Firefly" jest chyba jedynym wyjątkiem, ale i to można przemilczeć, bo serial jest świetny ...
elmo
Wskaż do odpowiedzi

Pamiętam, że było jeszcze coś oprócz Firefly, o nieco gorszym obrazie. Zdawały też sie wpadki z synchronizacją dźwieku z obrazem, przykładowo: połowa 2 sezonu Deadwood, czy 2 sezon Dead Zone. O ile obraz na większym ekranie telewizora można było znieść, to już takie dźwiękowe problemy zniechęcały. No ale były to początki i każdy uczy się na swoich błędach. Całe szczęście, że już grupa nie popełnia takich błędów i wszystko jest dopięte na ostatni guzik :)
haker_dream
Wskaż do odpowiedzi

Nikt nikogo nie zmusza do ściągania wersji asd sa 350-tki!
elmo
Wskaż do odpowiedzi

Można tak powiedzieć. Ale też ktoś może dawać jakieś konstruktywne opinie, jakieś rady, lub nawet wytykać błędy, co być może w przyszłości przełoży się na jeszcze lepszą jakość relków Xvid asd. W końcu stanie w miejscu to nie rozwój ;)
A takie komenty jak wyżej, chyba nie są za bardzo wskazane na tym forum. Kto ściąga 350, ten raczej nie zagląda do tego tematu, bądź innych poruszających temat samych relków. A jak już się zawieruszył na forum, to raczej gada o samych serialach ;)
haker_dream
Wskaż do odpowiedzi

elmo pisze:Można tak powiedzieć. Ale też ktoś może dawać jakieś konstruktywne opinie, jakieś rady, lub nawet wytykać błędy, co być może w przyszłości przełoży się na jeszcze lepszą jakość relków Xvid asd. W końcu stanie w miejscu to nie rozwój ;)
A takie komenty jak wyżej, chyba nie są za bardzo wskazane na tym forum. Kto ściąga 350, ten raczej nie zagląda do tego tematu, bądź innych poruszających temat samych relków. A jak już się zawieruszył na forum, to raczej gada o samych serialach ;)
Widziany mile czy nie, na starymn forum i nawet chyba na tym poruszano już temat jakości, jest jasno powiedziane że jest ona bliska orginałowi "prawie" (jak w reklamie Żywca). ale nie wgłębiajmy się już w tematy o opiniach pouczeniach itp.

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ