House

Seriale prawdziwsze niż życie.
haker_dream
Wskaż do odpowiedzi
youtube Warszawa

Post autor: haker_dream »

An25driu jak obiecał tak robi. AXN jak obiecało tak robi, od poniedziałku o 22 Hause w AXN
Awatar użytkownika
An25driu
Wskaż do odpowiedzi
sprawdź mnie
sprawdź mnie

Post autor: An25driu »

Albo mi się wydaje albo jest prawdą, że zaczyna trochę przynudzać ostatni odcinek :mrgreen:. Oglądałem go o 3 nad ranem i może, ze zmęczenia odniosłem takie wrażenie. Odpowiedzcie jakie wasze są wrażenia bo inaczej będę musiał go jeszcze raz oglądać :D
fafik29
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: fafik29 »

Cóż według mnie odcinek dość ciekawy może nie tak zabawny jak niektóre ale chyba nie oto w nim chodziło w końcu pozbył sie Amber (dwulicowej zdziry), która pokazała ludzką twarz po tym. A najlepszy był sam koniec mina Cuddy jak zorientowała się co planował House bezcenne po prostu :D podsumowując mi odcinek się podobał ale ciekawe co w następnym czy na pewno nie będzie chciał zwolnic jeszcze kogoś i co wymyśli Cuddy w odwecie
Helventis
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Helventis »

ja sądzę że odcinek niezły, na przyzwoitym poziomie, lecz nie rewelacyjny. Bardzo mi zabrakło motywu jak gdzies w połowie odcinka House gra na pianinie i wchodzi Cuddy (tu House powinien zagrac znany motyw z horrorów lat 50, jak na ekranie pojawia sie np. Dracula xD ) , szkoda że tego nie było :P.

MINI SPOILER:

Zostały wytypowane 2 ostatnie osoby, lecz na koncu House (planował to od początku) wybrał 13 do zespołu. To chyba ma być taki mały cliffhanger , bo nie powiedział zamiast kogo, czy zamiast Kutnera, czy Tauba. Szkoda że teraz przerwa w emisji juz :/. Jednak bardzo sie cieszę że odpadła dwulicowa zdzira :D

KONIEC MINI SPOILERA

Szkoda że teraz przerwa w emisji juz :/. Ktoś wie kiedy startują nastepne odcinki?

Z ciekawości obejrze sobie w poniedziałek na AXN Housa (bo jedyną alternatuwą jest w tym samym czasie Titanic na polsacie :/ ) i zobacze czy pozostał niezły humor, no i czy lektora sie da słuchać
wejdzcie sobie na strone http://www.axn.pl/drhouse/ całkiem fajnie przygotowana (jest tan nawet gierka "poczuj sie jak House, uciekaj przed pacjentami" xD fajna całkiem :twisted: ) nawet zamieszczono cytaty z "humoru Housa" aczkolwiek wiele genialnych tekstów pominięto, pewnie ze względu że wymagany w tych scenkach był też humor sytuacyjny :wink:
tomzzz
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: tomzzz »

Przerwa w nowych odcinkach?
Hm, na stronie http://www.fox.com/house/ powinien byc odcinek normalnie czyli we wtorek . Wie ktos dokladnie kiedy nastepny odcinek? Przerwa swiateczna pewnie jednak bedzie pytanie tylko do kiedy?
Pozdrowienia dla fanow serialu
Tomek
Helventis
Wskaż do odpowiedzi

cóż, teoretycznie masz racje, że na stronie FOXa pisze że do nastepnego odcinka pozostało 3 dni, 6 godzin i ileś tam minut. Ale w każdym trailerze do odcinka 4x10 lektor mówi że kolejny odcinek "już w styczniu" więc... cholera wie komu wierzyć :P, bo przeciez lektor też FOXowy jest. Poprostu zobaczy sie czy bedzie w tym tygodniu na necie nastepny epek :wink: (przy okazji, kto widział trailer wie za kolo kto sie zamieni z osób wytypowanych)

@DOWN szkoda że dopiero 22 stycznia :evil: to osnacza 2 miechy prawie bez House'a :/. Chyba popadne w depreche, bo humor tego serialu mnie przed nią jak narazie ratował :P
Ostatnio zmieniony 01 grudnia 2007, 14:29 przez Helventis, łącznie zmieniany 2 razy.
Liroy
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Liroy »

nastepny odcinek 22 stycznia :)

http://episodeworld.com/show/House
nova.nike
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: nova.nike »

SPOJLERY BĘDĄ

Mnie odcinek zainteresował, choć w pierwszej chwili byłam zaskoczona, że House może wybrać tylko dwie osoby. Wkurzyłam się bo Foreman jest o wiele gorszy od całej czwórki.
Jesli chodzi o osoby które zostały to ciesze się że został Kutner. To trochę wariat i na pewno będzie z nim dużo zabawnych sytuacji. Taub ujdzie.
Ciesze się że Cuddy pozwoliła na końcu dobrac jeszcze jedną osobę. Jednak z tego co ja zrozumiałam będzie to dwulicowa zdzira, a nie 13. Z czego ja się akurat cieszę, bo to że teraz pokazała ludzka twarz nie spowoduje że zawsze taka będzie, a jej dwulicowość jest lepsza niż łagodność 13. Zreszta zobaczymy w styczniu (niestety, co ja zrobię bez House'a:(
Liroy
Wskaż do odpowiedzi

przeciez powiedzial 13-ce ze bedzie pracowac jak byla zalamana po smierci tego goscia ;]
Helventis
Wskaż do odpowiedzi

heh, ja tamto zrozumiałem jako że House kogoś wywali z tej wybranej dwójki i wezmie na jego miejsce 13, myslalem że to Kutner, bo go jak ogladalem trailer odcinka 4x10 niezauwazylem, ale przed chwilą obejrzałem jeszcze raz, i faktycznie wybrani pozostają w komplecie

A ogólnie co do serialu, to fajnie by było jakby w tym sezonie też był taki odcinek jak w sezonie 3 "One Day, One Room" jak House odrabiał swoje godziny w izbie przyjęć, tam praktycznie co nowy pacjent to House walił zabójcze teksty xD. Mogli by w tym sezonie też jeden odcinek taki dać :lol: , ja bym sie nie obrazil... :P
nova.nike
Wskaż do odpowiedzi

SPOJLERY

Niby tak, ale podczas rozmowy z Cuddy, ona zapytała dlaczego wywalił dwie dziewczyny, na co on odparł że sama mu tak poradziła, odpowiedź Cuddy brzmiała że House zawsze postępuje inaczej dlatego wskazała na chłopaków, bo sądziła że on ich jednak wywali, a zatrzyma dziewczyny. I zaraz potem powiedziała że ona pozwala mu dobrać jeszcze jedną, np 13. Pomyślałam że tym razem House jednak jej nie posłucha.
Podobnie myślę po przeczytaniu informacji na stronie House'a:
http://www.housemd-guide.com/spoilers.php
http://community.tvguide.com/blog/TVGui ... /700000049
Lord_Ace
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Lord_Ace »

A mnie żal zdziry , idealnie pasowała do "gierek" House'a. W przeciwiestwie do pozostałych (no może oprócz Tauba) potrafiła wykrzesać z siebie jakąś inwencje twórczą jeśli chodzi o współzawodnictwo i łamanie zasad. No chyba że Henry się poczuł na tym polu zagrożony , bo ma na to wyłączność :P 13 ma czuje w zanadrzu jakieś tajemnice , które mogą pociągać House'a i tym samym zapewnią jej pracę. A co do Foremana to wkurza mnie to że jest coraz bardziej "głosem rozsądku" i tym samym psuje zabawę :) Przecz z Foremanem ! Amber wróć !!!
Awatar użytkownika
Aye
Wskaż do odpowiedzi
załapałem bakcyla
załapałem bakcyla

Post autor: Aye »

Zgodziłbym się z ostatnim zdaniem mojego przedmówcy, nie wiem czy dla serialu podjęte przez scenarzystów rozwiązanie jest najlepsze. Teraz jestem coraz bardziej pewien, że fabuła rozwinie się w kierunku o jakim pisałem we wcześniejszym poście jakiś czas temu :wink:
Obrazek
Pepe
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Pepe »

Mimo, że bardzo lubię Housa, to coś mi w tym serialu brakuję. Pewnie ciekawych przypadków chorób, teraz na pierwszym planie jest ciągle ten wybór kadry trochę to męczące już. W poprzednich częściach pamiętam, że były bardzo ciekawe przypadki i ciekawe rozwiązania, no i jeszcze ci ludzie "pseudochorzy" zgłaszający się z byle czym :D
Awatar użytkownika
Shedao Shai
Wskaż do odpowiedzi
mało przepuszczam
mało przepuszczam
Ulubiony Serial: Battlestar Galactica
Kontakt:

Post autor: Shedao Shai »

Ok, no to mam pytanie. Wszyscy w moim otoczeniu się orgazmują tym serialem (ponoć w jakiejś telewizji go puszczają), więc się poniekąd musiałem zainteresować i dlatego pytanie:

jaki to jest rodzaj serialu? Bo z opisów któe czytałem wygląda to na trochę niekonwencjonalnych Chirurgów czy Ostry dyżur, a takie coś mnie nie kręci. Nie lubię seriali medycznych - czy jest jakaś szansa że House mnie zainteresuje? Bo nie wiem, czy zaczynać oglądać.
Liroy
Wskaż do odpowiedzi

poniekad to serial medyczny i puszczaja go bodajze w tv ;] bardzo polecam bo chociaz to troche medycyna zalatuje to sytuacje sa czasem niesamowite normalnie turlac sie ze smiechu idzie taka sobie komedyjka sytuacyjna

baaaardzo polecam
kacperski
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: kacperski »

Kilka dni temu zaczalem ogladac 1 sezon i przyznaje - jest świetny. Serial ma niesamowity klimat i mimo, że wiemie jak przebiegnie cała akcja i jak się to wszystko zakończy, chcemy to dalej ogladać. No i postać Grega House'a - coś wspaniałego! Polecam.
Ostatnio zmieniony 21 grudnia 2007, 22:02 przez kacperski, łącznie zmieniany 1 raz.
Helventis
Wskaż do odpowiedzi

jaki to jest rodzaj serialu? Bo z opisów któe czytałem wygląda to na trochę niekonwencjonalnych Chirurgów czy Ostry dyżur, a takie coś mnie nie kręci. Nie lubię seriali medycznych - czy jest jakaś szansa że House mnie zainteresuje? Bo nie wiem, czy zaczynać oglądać.
zebyś zobaczył jaki to rodzaj serialu , to obejrzyj te 3 filmiki (a napewno setki podobnych znajdziesz na youtube)

(znajomość angielskiego wymagana)

w skrócie jest to serial medyczny, lecz niepodobny do zadnego innego, masa humoru, świetna postać ekscentrycznego głównego bohatera, no i jeszcze raz, masa HUMORU!!! :D:D:D
nova.nike
Wskaż do odpowiedzi

Serial leci u nas w czwartki na 2 o 22 zdaje się ale z tandetnym lektorem, który zupełnie wypacza humor głównego bohatera. Jak go słyszę od razu przypomina mi się 'zabijanie' przez lektora humoru Allo allo :?
W serialu jest sporo medycznych określeń, ale cała akcja toczy się wokół charekteru Housa i myśle że to jeden z lepszych, nie tracących poziomu serial :)
Helventis
Wskaż do odpowiedzi

Serial leci u nas w czwartki na 2 o 22 zdaje się ale z tandetnym lektorem, który zupełnie wypacza humor głównego bohatera.
nie tylko na TVP2 leci, jest tez emitowany od poniedziałku do piątku na AXN o godzinie 22:00 :D (leci w tej chwili odcinek 1x14). Tam też lektor nie jest wyśmienity, ale chyba troche lepszy niz na TVP2 (dodatkowo, według plotek chyba w "n" mozna AXN z napisami ogladac, ale niesprawdzone osobiscie)

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ