Jaki telewizor wybrać?

Dyskusje ogólne, nie tylko na tematy związane z serialami TV ale też:
Kino, Muzyka, Film, Wydarzenia, Internet, Społeczność.. itp.
versacecom
Wskaż do odpowiedzi
youtube Warszawa

Jaki telewizor wybrać?

Post autor: versacecom »

Witam serdecznie
Doradźcie mi proszę, jaki telewizor wybrać do 6000-7000zł. Wielkość 50,52 cale. Obojętnie czy LCD czy Plazma. Nie znam się na tym za bardzo, a jak już wydaje się tyle kasy, to warto dokonać dobrego wyboru. Byłbym wdzięczny za pomoc. pozdrawiam
tgRIDDICKtg
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: tgRIDDICKtg »

ja bym wziol plazme bo to nowsza technologia i lepsza moim zdaniem
batman2k3
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: batman2k3 »

tgRIDDICKtg pisze:ja bym wziol plazme bo to nowsza technologia i lepsza moim zdaniem
Bredzisz totalnie. Poza tym to jest temat rzeka. Sam Ci nie powiem jaki konkretnie model bo nigdy się nie rozglądałem za TV za taką cenę. Minimum 50 cali, więc możesz już się pakować w Full HD (1080p) - zakładając, że masz dekoder cyfrowy, bo tylko tam są kanały nadające w tej jakości (szału nie ma, w zależności od providera jest to chyba ok.1-4 kanałów). Tak więc jest to trochę niepotrzebne pakowanie kasy w przyszłości (a tam już czeka znacznie lepsza technologia OLED), chyba że masz PS3 lub X360, ale nawet tam mało tytułów obsługuje 1080p.

No ale Twój wybór. Jeśli plazma, to łykaj Panasonica. Jeśli LCD - Sharp.
kacperski
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: kacperski »

@batman, zadna gra na te konsole nie ma pelnego hd. halo 3 nie ma nawet 720p.

Nie bierz plazmy, tylko LCD. Ja mam 40" Samsung kupiony na początku tego roku. Nie mam całkowicie żadnych zastrzeżeń. Jest to wg. mnie najlepsza firma. Obraz jest piękny, a HD zapiera dech w piersiach (Planeta Ziemia rulz).

Ja polecam Samusnga. Co do wielkości - jak się komu podoba i jakie są warunki mieszkaniowe. Jak dla mnie 50" to już za dużo. 40-tka jest w sam raz :)
batman2k3
Wskaż do odpowiedzi

kacperski pisze:@batman, zadna gra na te konsole nie ma pelnego hd. halo 3 nie ma nawet 720p.
Jak nie, jak tak. Nie w przypadku Halo, bo tam o ile dobrze pamiętam jest 640p skalowane w górę, ale na PS3 (bo na Xie nie jestem pewien) jest kilka: Ridge Racer 7, Tekken DR, Lair, GT5 Prologue, VF5, NG Sigma itd. Część z nich nawet w pełnych 60fpsach. Do tego co raz więcej jest gier zapowiadanych jako obsługujące 1080p, no ale z tym bywa różnie (MGS4 śmiga w... 1024x768, tak w formacie 4:3). Tak poza tym to całe to Full HD w naszym kraju to science-fiction. Kto ma Blu-Raya? Kto ogląda tylko jeden/dwa kanały płacąc miesięcznie prawie 100 złotych? Kto ma w domu tyle miejsca, aby umieścić takie wielkie bydle? Takich pytań jest wiele, a odpowiedź jedna (trochę brutalna): żaden z tych gadżetów penisa nie powiększa. Zatem nie szaleć.
tgRIDDICKtg
Wskaż do odpowiedzi

a widzieliscie jak wyglada tv normalna nie hd na tv lcd powyzej 32 cali ja widzialem bo przez miesiac robilem w takich rzeczach i niewyglada za ciekawie

batman2k3 nie bredze tylko sie uczylem w szkole o tych tv wszystkich i mialem robote przynich wiec wiem
batman2k3
Wskaż do odpowiedzi

Bredzisz, bo mówisz "nowsza i lepsza moim zdaniem". Zero argumentów. Co do tego czy nowsza, to nawet nie jestem pewien, bo to zależy od tego jak na to spojrzeć. Czy chodzi o samą technologię, pierwszy odbiornik itp. Poza tym nie wszystko, co nowsze jest lepsze. Nawet jeśli codzi o technologię, a w tym przypadku każda z nich ma swoje zalety i wady, które mniej więcej się równoważą i nie można jednoznacznie stwierdzić co jest "de best". A w szkole kiedyś uczyłem się o organizmach jednokomórkowych i wcale się nie uważam za znawcę.
Co do tego jak wygląda zwykły obraz SD z np. kablówki (jak to określiłeś "tv normalna nie hd"), to chyba nie czytałeś naszych postów.
versacecom
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: versacecom »

mam cyfrę plus i będzie to telewizor od oglądania TV a nie do gier
możecie polecić jakieś konkretne modele?
batman2k3
Wskaż do odpowiedzi

Konkretnie modelu nie będzie, ale:

1) olej Full HD, bądź oszczędny (czyt. mądry), kup 42 cale; nie kupuj nic większego, bo to na chwilę obecną strata pieniędzy
2) jeśli plazma - Panasonic
3) jeśli LCD - Sharp

Pogoogluj (nie ma tak łatwo jak się chce parę tysiaków wydać) sobie jakie są plusy i minusy obu technologi i sam zdecyduj co lepsze.
Gość
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Gość »

42 Cale LCD, chyba ze masz warunki na wiekszy. Sam miałem 50(Sharpa) ale dobrze ze sie zepsuł i poszła wymiana na 42(Samsunga), tyle wystarcza w zupełnosci.

Samsunga mam koło 4 miechów, spisuje się idealnie, jezeli LCD to polecam własnie Samsunga. batman2k3 zgadzam się co do plazmy, Panasonic jak najbardziej. Sporo dobrego słyszałem, zanim kupiłem LCD ale zdecydowałem nie brać plazmy.
tgRIDDICKtg
Wskaż do odpowiedzi

batman2k3 moj zawod tego wymaga zebym sie znal na tym i plazma byla pozniej wymyslona bo niepowiez mi ze tranzystory byly puzniej wymyzlone niz zjonizowany gaz i czytalem wasze posty

jak dlamnie powyzej 32 cali tylko plazma ponizej lcd

Szybka odpowiedź

ODPOWIEDZ