Ikony Stargate SG-1

Historyczne posty.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
youtube Warszawa
Ulubiony Serial: Rescue Me

Ikony Stargate SG-1

Post autor: asd »

za fdb.pl:

Obrazek

29 czerwca 2008 roku odeszła jedna z ikon serialu "Stargate SG-1", Don S. Davis. Miał 66 lat.
Do historii przejdzie jego rola generała George'a Hammonda z serialu "Stargate SG-1", w którym grał przez 7 sezonów. Potem z uwagi na zły stan zdrowia musiał zrezygnować. Ostatnio widzielismy go parę razy w gościnnych występach.
W rzeczywistości Davis był też żołnierzem i to w stopniu kapitana. Służył w Koreii.
Przyczyną śmierci był zawał.

Hammond choć grał drugoplanową rolę to jednak odgrywał bardzo ważna rolę w tym serialu - jego następca - Beau Bridges nie wypełnił już tej pustki.

Obrazek

Bardzo lubiłem Hammonda - zwłaszcza za role w McGuyverze (a może pomyliłem?)
Obrazek When Dreams Come True...
atathoth
Wskaż do odpowiedzi
maniak serialowy
maniak serialowy

Post autor: atathoth »

szkoda ze odszedl, aczkoleiwk mi on nie przepadl do gustu :S. Mial zbyt kiczowaty sposob grania :P.
Ale np. nie wiedzialem ze byl wojskowym, od razu zyskal o wiele wiecej w moich oczach :)
Sqter
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Sqter »

Może to proste ale "zapalę przysłowiową świeczkę" [*]. Wielka szkoda:( Szacunek dla Pana Davisa, który dla mnie był bardzo charyzmatyczną postacią w Uniwersum SG.
Awatar użytkownika
steven pienaar
Wskaż do odpowiedzi
specjalista
specjalista

Post autor: steven pienaar »

Ja zapamiętałem go z Twin Peaks, gdzie grał, jakże by inaczej, wojskowego - Majora Garlanda Briggsa
Obrazek
Obrazek
sholva
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: sholva »

Don S. Davis nie grał w McGuyverze. Choć sam na początku tak myślałem ;) W McGuyerze grał dana Elcar http://www.filmweb.pl/person/Dana+Elcar-42407

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ