Osobiście nie pokładam w nim żadnych nadzieji - SG-1 juz dla mnie umarł choć ciągle mam o tym serialu ciepłe wspomnienia - i niech tak pozostanie... dlatego najprawdopodobniej nie będę ogladał tego filmu (nie chcę sobie psuć wspomnień).
Czy będzie równie słaby jak [url=http://www.tvshows.yoyo.pl/stargatethearkoftruth.html]The Ark Of Truth[/url]?
Osobiście nie pokładam w nim żadnych nadzieji - SG-1 juz dla mnie umarł choć ciągle mam o tym serialu ciepłe wspomnienia - i niech tak pozostanie... dlatego najprawdopodobniej nie będę ogladał tego filmu (nie chcę sobie psuć wspomnień).
Masz na myśli Stargate Universe?
Wg. mnie niepotrzebnie żeruja na marce "Stargate" - nic dobrego już z tego nie wyniknie... (coś jak odgrzewany schabowy...).
Masz na myśli Stargate Universe? Wg. mnie niepotrzebnie żeruja na marce "Stargate" - nic dobrego już z tego nie wyniknie... (coś jak odgrzewany schabowy...).
Dokładnie o tym samym piszemy. Odgrzewany już nie będzie taki smaczny:( IMHO po co psuć dobre wrażenie SG1 oraz częściowo SGA. No ale nie chcę być złym prorokiem.. powtórzę.. obym się mylił.
Dokładnie o tym samym piszemy. Odgrzewany już nie będzie taki smaczny:( IMHO po co psuć dobre wrażenie SG1 oraz częściowo SGA. No ale nie chcę być złym prorokiem.. powtórzę.. obym się mylił.
Jest w sumie lepiej niż we wcześniejszej kinówce (była tak słaba że zapomniałem tytuł...), ale to nie to na co czekałem. Myślę, że wielu z Was będzie mieć podobne odczucia po obejrzeniu filmu.
To bardziej nadawałoby się na zwykły odcinek niż film specjalny...
Spoiler:
A to, że przy zmianie czasu (podczas egzezukcji Baala) osoby i później budynki znikały jeden po drugim to już troszke więcej niż naciągane ;-)
Myślę że dużo bardziej logiczne wydaje się jednoczesne "przeskoczenie" z jednej liini czasu do drugiej... tylko że wtedy nie byłoby pełnego napięcia biegu do wrót... w ogóle nic by nie dało się zrobić...
Jest w sumie lepiej niż we wcześniejszej kinówce (była tak słaba że zapomniałem tytuł...), ale to nie to na co czekałem. Myślę, że wielu z Was będzie mieć podobne odczucia po obejrzeniu filmu.
To bardziej nadawałoby się na zwykły odcinek niż film specjalny...
[spoiler]A to, że przy zmianie czasu (podczas egzezukcji Baala) osoby i później budynki znikały jeden po drugim to już troszke więcej niż naciągane ;-)
Myślę że dużo bardziej logiczne wydaje się jednoczesne "przeskoczenie" z jednej liini czasu do drugiej... tylko że wtedy nie byłoby pełnego napięcia biegu do wrót... w ogóle nic by nie dało się zrobić... [/spoiler]
Nie mogłem już czekać na napisy, w sumie to teksty nie były zbyt skomplikowane, jak ktoś już jest w temacie i oglądał SG-1 nie powinien mieć problemu. Co do samego filmu to nie jest najlepszy, jest kilka większych nieścisłości pomiędzy scenami. Jak zwykle nie można tego traktować jako filmu ale raczej jako pilot nowej serii, która wg mnie nie będzie rewelacyjna. No chyba, że coś namieszają w scenariuszu. Ja w tym filmie raczej nie widziałem niczego rewolucyjnego, no może trochę efekty poprawili.
Nie mogłem już czekać na napisy, w sumie to teksty nie były zbyt skomplikowane, jak ktoś już jest w temacie i oglądał SG-1 nie powinien mieć problemu. Co do samego filmu to nie jest najlepszy, jest kilka większych nieścisłości pomiędzy scenami. Jak zwykle nie można tego traktować jako filmu ale raczej jako pilot nowej serii, która wg mnie nie będzie rewelacyjna. No chyba, że coś namieszają w scenariuszu. Ja w tym filmie raczej nie widziałem niczego rewolucyjnego, no może trochę efekty poprawili.
Mogę juz wystawić ale bez opisu muszę się wstrzymać...
A żeby samemu napisać opis muszę wpierw oglądnąć tyle, że nie wiem kiedy mi się to uda...
No nic - na razie więc czekamy.
Mogę juz wystawić ale bez opisu muszę się wstrzymać... A żeby samemu napisać opis muszę wpierw oglądnąć tyle, że nie wiem kiedy mi się to uda... No nic - na razie więc czekamy.
Dla mnie (jako fana SG) bardzo dobry "odcinek":) Ogólnie miło było obejrzeć SG w akcji:D
Spoiler:
Troszkę namieszali z tym cofnięciem się w czasie, no i to już widzieliśmy ale ogólnie fajny pomysł. Dobre efekty, ale walka w powietrzu taka jakaś za krótka :roll: . Więcej mi się pisać nie chce sami zobaczcie.
Dla mnie (jako fana SG) bardzo dobry "odcinek":) Ogólnie miło było obejrzeć SG w akcji:D
[spoiler]Troszkę namieszali z tym cofnięciem się w czasie, no i to już widzieliśmy ale ogólnie fajny pomysł. Dobre efekty, ale walka w powietrzu taka jakaś za krótka :roll: . Więcej mi się pisać nie chce sami zobaczcie. [/spoiler]