Strasznie mnie zaciekawił serial Afterworld a głównie jego formuła. Zastanawiam się czy ktoś miał okazję oglądać. Zacząłem właśnie ściągać i ciekawią mnie opinie.
Serial ma ciekawą konwencję. Jest Animowanym dramatem post-apokaliptycznym. Serial składa się ze 130 odcinków z których każdy ma zaledwie około 150 sekund. Co razem jednak daje szanse na w miarę rozbudowaną fabułę mam nadzieje
Napisów znaleźć nie zdołałem więc nawet nie próbuje proponować jako wstawki...
Strasznie mnie zaciekawił serial Afterworld a głównie jego formuła. Zastanawiam się czy ktoś miał okazję oglądać. Zacząłem właśnie ściągać i ciekawią mnie opinie.
Serial ma ciekawą konwencję. Jest Animowanym dramatem post-apokaliptycznym. Serial składa się ze 130 odcinków z których każdy ma zaledwie około 150 sekund. Co razem jednak daje szanse na w miarę rozbudowaną fabułę :) mam nadzieje :P
Napisów znaleźć nie zdołałem więc nawet nie próbuje proponować jako wstawki...
Opis fabuły: [url]http://www.anyshow.pl/seriale/afterworld.html[/url]
Wielce interesujące, zwłaszcza, że bardzo lubię taką tematykę. Trzeba sprawdzić, co i jak. Dość oryginalny sposób projekcji
- pierwszy odcinek.
Można sobie na Youtube obejrzeć - zdaje się - większość odcinków. To nawet nie jest do końca serial animowany - to bardziej ciąg mniej lub bardziej ruchomych obrazków (z przewagą tych mniej) z dołączonym głosem narratora - głównego bohatera. Przypomina mi to... intro do gry komputerowej
Może i się skuszę, bo faktycznie temat super - katastrofa, ostatni człowiek na ziemi, bardzo, bardzo ciekawe
Wielce interesujące, zwłaszcza, że bardzo lubię taką tematykę. Trzeba sprawdzić, co i jak. Dość oryginalny sposób projekcji :)
http://www.youtube.com/watch?v=zy9v7etZG74 - pierwszy odcinek.
Można sobie na Youtube obejrzeć - zdaje się - większość odcinków. To nawet nie jest do końca serial animowany - to bardziej ciąg mniej lub bardziej ruchomych obrazków (z przewagą tych mniej) z dołączonym głosem narratora - głównego bohatera. Przypomina mi to... intro do gry komputerowej :)
Może i się skuszę, bo faktycznie temat super - katastrofa, ostatni człowiek na ziemi, bardzo, bardzo ciekawe :)
Mnie sie podoba, pierwszy sezon już sie ściąga. A co do wystawienia go tutaj, to raczej nie ma sensu. Odcinki wcale tak dużo nie ważą, a za napisy wątpię żeby ktoś się wziął, jak na takie krótkie odcinki tekstu jest bardzo dużo.
Mnie sie podoba, pierwszy sezon już sie ściąga. A co do wystawienia go tutaj, to raczej nie ma sensu. Odcinki wcale tak dużo nie ważą, a za napisy wątpię żeby ktoś się wziął, jak na takie krótkie odcinki tekstu jest bardzo dużo.
[quote="Gawith"]przypomniały mi się czasy komikso-wstawek z max payne'a[/quote] Dokładnie to samo sobie pomyślałem jak obejrzałem wczoraj kilka pierwszych odcinków...Podobne rzeczy były też w grze bodajże "XIII"
[quote="yellow"]Super sprawa, taki audiobook z obrazkami. Już 10 odcinków za mną, zaczyna się interesująco. Dzieki Bostonq za tego linka z youtube.[/quote]
A mi się bardziej podoba taka forma. Amerykanie naprawdę mają rękę do "poprawiania" tego co nie wymaga żadnej poprawy. Wystarczy, że dobrali naprawdę ciekawy głos, który opowiada ciekawą historię (jak na razie).
Bardzo ciekawa historia, tylko to zakończenie... Czekam na następny sezon.
A mi się bardziej podoba taka forma. Amerykanie naprawdę mają rękę do "poprawiania" tego co nie wymaga żadnej poprawy. Wystarczy, że dobrali naprawdę ciekawy głos, który opowiada ciekawą historię (jak na razie).
Bardzo ciekawa historia, tylko to zakończenie... Czekam na następny sezon.
2 sezon będzie na jesień chyba (gdzieś tak wyczytałem), ja obejrzałem tylko z 5-10 odc na axn, ale zamierzam sobie obejrzeć na yt tylko czy to jest tam z lektorem, a może jakaś lepsza wersja avi?
2 sezon będzie na jesień chyba (gdzieś tak wyczytałem), ja obejrzałem tylko z 5-10 odc na axn, ale zamierzam sobie obejrzeć na yt tylko czy to jest tam z lektorem, a może jakaś lepsza wersja avi?