Irlandia w V wieku naszej ery. Ostatnie celtyckie plemiona stawiają opór Rzymowi. Młody książę Conor podejmuje się trudnego zadania zjednoczenie wszystkich celtyckich klanów przeciwko najeźdźcom i wywalczyć wolność dla swego narodu. Jego historia stały się tłem serialu. Przedmiotem poszukiwania jest "Roar" - ryk ziemia, ryk ludzi, echo wszystkich żyjących stworzeń.
W ciężkim zadaniu pomagają mu wierni przyjaciele. Tully - młody, uroczy i nieco próżny młodzieniec z talentem do wpadania w kłopoty. Piękna Catlin, była niewolnica, silna i nieustraszona wojowniczka. Fergus opiekun Conora, wojownik o wielkim sercu, żarliwy obrońca swojej ojczyzny. Grupę obrońców wspiera Galen, stary człowiek znający tajemnice magii i potęgi Celtów.
Najsilniejszym przeciwnikiem Conora, jest Longinus. Przystojny 30-letni mężczyzna jest faktycznie ponad 400-letnim rzymskim centurionem owładniętym chęcią własnej śmierci. Longinus jest czarodziejem i politycznym doradcą Królowej Diany, gotowym ofiarować podstępnej Jej wszystko, co może przyczynić się do zniszczenia księcia Conora.
"Prawo miecza" to opowieść o wieku magii, gdy największą potęgą i siłą wszystkiego była Odwaga.
Obsada:
Heath Ledger - Conor
John Saint Ryan - Fergus
Lisa Zane - Queen Diana
Vera Farmiga - Caitlin
Sebastian Roché - Longinus
Alonzo Greer - Tully
Melissa George - Molly
[quote]Irlandia w V wieku naszej ery. Ostatnie celtyckie plemiona stawiają opór Rzymowi. Młody książę Conor podejmuje się trudnego zadania zjednoczenie wszystkich celtyckich klanów przeciwko najeźdźcom i wywalczyć wolność dla swego narodu. Jego historia stały się tłem serialu. Przedmiotem poszukiwania jest "Roar" - ryk ziemia, ryk ludzi, echo wszystkich żyjących stworzeń. W ciężkim zadaniu pomagają mu wierni przyjaciele. Tully - młody, uroczy i nieco próżny młodzieniec z talentem do wpadania w kłopoty. Piękna Catlin, była niewolnica, silna i nieustraszona wojowniczka. Fergus opiekun Conora, wojownik o wielkim sercu, żarliwy obrońca swojej ojczyzny. Grupę obrońców wspiera Galen, stary człowiek znający tajemnice magii i potęgi Celtów. Najsilniejszym przeciwnikiem Conora, jest Longinus. Przystojny 30-letni mężczyzna jest faktycznie ponad 400-letnim rzymskim centurionem owładniętym chęcią własnej śmierci. Longinus jest czarodziejem i politycznym doradcą Królowej Diany, gotowym ofiarować podstępnej Jej wszystko, co może przyczynić się do zniszczenia księcia Conora. "Prawo miecza" to opowieść o wieku magii, gdy największą potęgą i siłą wszystkiego była Odwaga.[/quote]
Obsada:
[b]Heath Ledger[/b] - Conor John Saint Ryan - Fergus Lisa Zane - Queen Diana Vera Farmiga - Caitlin Sebastian Roché - Longinus Alonzo Greer - Tully Melissa George - Molly
Ja mam wersje nie taka zła, ale napisy nie pasują. Próbowałem dopasowac ale nie dalem rady moze ktos inny by dal rade. Ja ściaganel z innego, bardziej żywego torrenta na mininova wpiszcie Roar Season 1.
Ja mam wersje nie taka zła, ale napisy nie pasują. Próbowałem dopasowac ale nie dalem rady moze ktos inny by dal rade. Ja ściaganel z innego, bardziej żywego torrenta na mininova wpiszcie Roar Season 1.
wiem ze gdzies w sieci jest wersja DVD RIP wydana przez grupe SAiNTS tylko za cholere jej nie moge znalezc
jak ktos sie natknie to neich da znac bo napisy do tej wersji sa i z niej mozna bez problemu przerobic do naszego formatu
We crawl out from the wreckage
Fingers dig into the sands of the shores
Everything we worked for
Is ripped apart and ruined, drowned...
wiem ze gdzies w sieci jest wersja DVD RIP wydana przez grupe SAiNTS tylko za cholere jej nie moge znalezc jak ktos sie natknie to neich da znac bo napisy do tej wersji sa i z niej mozna bez problemu przerobic do naszego formatu
Niby na btjunkie jest, ale nie wiem czy to saintsa.
Istnieje teoria, że jeśli kiedyś ktoś się dowie, dlaczego powstał i czemu służy wszechświat,
to cały kosmos zniknie i zostanie zastąpiony czymś znacznie dziwaczniejszym i jeszcze bardziej pozbawionym sensu.
Istnieje także teoria, że dawno już tak się stało.
Douglas Adams
Istnieje teoria, że jeśli kiedyś ktoś się dowie, dlaczego powstał i czemu służy wszechświat,
to cały kosmos zniknie i zostanie zastąpiony czymś znacznie dziwaczniejszym i jeszcze bardziej pozbawionym sensu.
Istnieje także teoria, że dawno już tak się stało.
Douglas Adams
Jeśli ktoś widział ten serial to może spróbuje swoimi słowami sklecić krótki opis. Serial ten mam skompresowany i przygotowany praktycznie do wyseedowania. Bez opisu jednak nie pojawi się na stronce. Nie mam czasu w tej chwili na oglądanie a nie chcę w ciemno pisać o czymś czego nie widziałem.
Jeśli ktoś widział ten serial to może spróbuje swoimi słowami sklecić krótki opis. Serial ten mam skompresowany i przygotowany praktycznie do wyseedowania. Bez opisu jednak nie pojawi się na stronce. Nie mam czasu w tej chwili na oglądanie a nie chcę w ciemno pisać o czymś czego nie widziałem.
Zapraszam do oglądania i dyskusji na temat serialu Roar [url=http://www.mininova.org/tor/2111239][img]http://tvshows.i365.pl/images/down.gif[/img][/url]
Proszę moderatora o przeniesienie tematu do "Wszystko o serialach"
Obejrzałam dwa odcinki. Rzeczywiście wygląda na skrzyżowanie Robin Hooda i Xeny czy też Herkulesa. Widoczki ładne, muzyka tez niczego sobie, no i Heath Ledger nic dziwnego że go wybrali później do roli obłędnego rycerza. Ale sam serial w sobie mnie nie zachwycił, nie ma nic czego nie widziałam w 'pierwowzorach' jako dziecko, więc raczej na tych dwóch odcinkach poprzestanę.
Obejrzałam dwa odcinki. Rzeczywiście wygląda na skrzyżowanie Robin Hooda i Xeny czy też Herkulesa. Widoczki ładne, muzyka tez niczego sobie, no i Heath Ledger :D nic dziwnego że go wybrali później do roli obłędnego rycerza. Ale sam serial w sobie mnie nie zachwycił, nie ma nic czego nie widziałam w 'pierwowzorach' jako dziecko, więc raczej na tych dwóch odcinkach poprzestanę.