@freeman jeszcze filmu nie widziałes, opierasz sie na kilku wypowiedziach osób, które również serialu jeszcze nie widziały wiec nie możesz miec pojęcia o czym on jest, w jaki sposób przedstawia postac Saddama ani o czym traktuje a już wyjeżdzasz z obrazą uczuc itp.
To typowo polska specjalnośc i świadczy tylko o twoim ograniczonym światopoglądzie.
@freeman jeszcze filmu nie widziałes, opierasz sie na kilku wypowiedziach osób, które również serialu jeszcze nie widziały wiec nie możesz miec pojęcia o czym on jest, w jaki sposób przedstawia postac Saddama ani o czym traktuje a już wyjeżdzasz z obrazą uczuc itp. To typowo polska specjalnośc i świadczy tylko o twoim ograniczonym światopoglądzie.
dukekubas pisze:atathoth, Saddam został skazany nie przez usa, ale przez irak...
poza tym:
1. na szacunek trzeba zapracować
2. dlaczego nie można robić takich filmów?
Mea culpa. Prawda zapomnialem ze to Irak skazal...
1. na szacunek trzeba zapracowac? czyli dziecko ktore sie urodzilo nie zasluguje na zaden szacunek i powinno byc traktowane jak zwierze?
2. poniewaz poruszaja tematy zbyt okrutne i zbyt wrazliwe dla niektorych osob
PS. Ten plakat z pierwszego postu rzeczywiście przypomina komediowy.
thx Voila
"Czlowiekiem sie nie jest, czlowiekiem sie staje"
Z czego ten jakze prawdziwy cytat? (to tak przy okazji
[quote="atathoth"][quote="dukekubas"]atathoth, Saddam został skazany nie przez usa, ale przez irak...
poza tym: 1. na szacunek trzeba zapracować 2. dlaczego nie można robić takich filmów?[/quote]
Mea culpa. Prawda zapomnialem ze to Irak skazal... 1. na szacunek trzeba zapracowac? czyli dziecko ktore sie urodzilo nie zasluguje na zaden szacunek i powinno byc traktowane jak zwierze? 2. poniewaz poruszaja tematy zbyt okrutne i zbyt wrazliwe dla niektorych osob
[quote] PS. Ten plakat z pierwszego postu rzeczywiście przypomina komediowy.[/quote]
thx :D Voila[/quote]
"Czlowiekiem sie nie jest, czlowiekiem sie staje" Z czego ten jakze prawdziwy cytat? (to tak przy okazji :D
@xvidasd - jakoś nie widzę związku w fakcie niewidzenia filmu i sprzeciwieniu się samej idei jego powstania. Serial to bądź co bądź rozrywka, a urządzanie sobie rozrywki z rzeźnika który ma na sumieniu wiele ludzkich istnień to delikatnie mówiąc niesmaczne.
a już wyjeżdzasz z obrazą uczuc itp.
Czy w swoim poście mówiłem coś o obrażaniu uczuć? Nie wiem skąd to wyssałeś... Niezależnie jak ta osoba będzie przedstawiona to sam fakt nakręcenia o niej serialu jest jakąś formą wywyższenia go.
To typowo polska specjalnośc i świadczy tylko o twoim ograniczonym światopoglądzie.
Jeśli mój sprzeciw wobec taniej rozrywki bazującej na losach Saddama jest wyrazem ograniczenia światopoglądu to wolę być ograniczonym niż światowcem twojego pokroju!
@xvidasd - jakoś nie widzę związku w fakcie niewidzenia filmu i sprzeciwieniu się samej idei jego powstania. Serial to bądź co bądź rozrywka, a urządzanie sobie rozrywki z rzeźnika który ma na sumieniu wiele ludzkich istnień to delikatnie mówiąc niesmaczne.
[quote]a już wyjeżdzasz z obrazą uczuc itp.[/quote] Czy w swoim poście mówiłem coś o obrażaniu uczuć? Nie wiem skąd to wyssałeś... Niezależnie jak ta osoba będzie przedstawiona to sam fakt nakręcenia o niej serialu jest jakąś formą wywyższenia go.
[quote]To typowo polska specjalnośc i świadczy tylko o twoim ograniczonym światopoglądzie.[/quote] Jeśli mój sprzeciw wobec taniej rozrywki bazującej na losach Saddama jest wyrazem ograniczenia światopoglądu to wolę być ograniczonym niż światowcem twojego pokroju!
Po prostu nie lubię ludzi, którzy nawet nie oglądneli danego filmu a już go krytykują. Zawsze ci, którzy nie mają zielonego pojęcia o danej sprawie mają najwięcej do powiedzenia... dlaczego tak jest?
Po prostu nie lubię ludzi, którzy nawet nie oglądneli danego filmu a już go krytykują. Zawsze ci, którzy nie mają zielonego pojęcia o danej sprawie mają najwięcej do powiedzenia... dlaczego tak jest?
Nie krytykuje serialu z powodu zdjęć, gry aktorskiej, scenariusza i tak dalej... Po prostu uważam, że życie zbrodniarza wojennego nie powinno być (według mnie) tematem na serial. Tylko i wyłącznie tyle.
Jeśli chodzi o realizacje to być może będzie to niczego sobie serial. Trailer jest wykonany rewelacyjnie. Niestety nie daje możliwości poczucia w jakim duchu będzie utrzymany serial.
Nie krytykuje serialu z powodu zdjęć, gry aktorskiej, scenariusza i tak dalej... Po prostu uważam, że życie zbrodniarza wojennego nie powinno być (według mnie) tematem na serial. Tylko i wyłącznie tyle.
Jeśli chodzi o realizacje to być może będzie to niczego sobie serial. Trailer jest wykonany rewelacyjnie. Niestety nie daje możliwości poczucia w jakim duchu będzie utrzymany serial.
[quote="xvidasd"]Czy przypadkiem pierwsze osiem minut pierwszego odcinka nie jest "skopane"? Pixeloza - ale potem jest ok... Czy to tylko u mnie?[/quote] Faktycznie, coś mi się spaprało przy kompresji. Nie wiem czemu tak wyszło i z góry wszystkich przepraszam.
Niezły serial. Klimatem przypomniał mi trochę "Ostatniego króla Szkocji", te wszystkie stalinowskie zagrywki, obsesje. Naprawdę warto obejrzeć, szczególnie jak ktoś wcześniej widział Generation Kill..
Niezły serial. Klimatem przypomniał mi trochę "Ostatniego króla Szkocji", te wszystkie stalinowskie zagrywki, obsesje. Naprawdę warto obejrzeć, szczególnie jak ktoś wcześniej widział Generation Kill..
1. Jestem w połowie pierwszego odcinka. Czy akcja w dalszych odcinkach się rozwija i czy warto oglądać następne odcinki?
2. Historia o Saddamie w tym serialu oparta jest na faktach?
Pytanie pierwsze zadałem, bo ostatnio nie mam zbyt wiele czasu i staram się oglądać tylko najlepsze seriale.
1. Jestem w połowie pierwszego odcinka. Czy akcja w dalszych odcinkach się rozwija i czy warto oglądać następne odcinki? 2. Historia o Saddamie w tym serialu oparta jest na faktach?
Pytanie pierwsze zadałem, bo ostatnio nie mam zbyt wiele czasu i staram się oglądać tylko najlepsze seriale.